این روزها ساختمان lsf در کشور طرفداران بسیار زیادی پیدا کرده است اما یک سری مشکلات با آن همراه میباشد. سازههای ال اس اف مخفف سازههای فولادی سرد نورد شده هستند که از جنس فولادند و به صورت سرد در کارخانهها نورد میشوند و مقاومت کافی را به دست میآورند. این سازهها علاوه بر ضد زلزله بودن، کاملاً سبک هستند و در برابر رطوبت مقاومت کافی را دارند. همانطور که میدانید در شهرهای جنوبی و یا شمالی کشورمان میزان رطوبت هوا بسیار بالاست و اکثر روزهای سال هوا گرم وشرجی است. این موضوع باعث میشود که برای عایق کردن منازل در حین ساخت و سرمایش ساختمانها هزینههای هنگفتی پرداخت شود. سازه های ال اس اف در این خصوص باتوجه به جنس ورق به کار رفته در آن کاملا مقاوم و ایمن است اما برای اجرای این سازه ها و اخذ استعلام در مورد قیمت سازه ال اس اف باید با مجموعههای کار بلد صحبت کنید.
مزایای سازه ال اس اف
در ساختمانهای ال اس اف از پشم سنگ استفاده میشود. همچنین بین دیوارهها فضایی وجود دارد که علاوه بر اینکه باعث شده یک عایق حرارت باشند مانند عایق صوت هم عمل کنند. همین موضوع باعث شده که هزینههای پرداخت عایق کردن ساختمان برای سرمایش کاهش پیدا کند. در شهرهای جنوبی زمان بالایی به دلیل حمل مصالح در هوای بسیار گرم، مرطوب و کمبود نیروی کار نیاز است اما استفاده از سازه lsf این مشکل را حل کرده و تمامی سازهها پس از تولید در کارخانه در ابعاد مورد نیاز بریده شده و مانند یک پازل به محل اجرای پروژه برده میشوند. همچنین حجم مصالح مورد نیاز با توجه به پیش ساخته بودن نسبت به روشهای سنتی بسیار کمتر است؛ بنابراین هزینه حمل و نقل نیز در آنها کاهش پیدا میکند.
در این سازهها مقدار دقیق مصالح کاملاً مشخص است؛ بنابراین شما دردسر کم آوردن یا زیاد آوردن مصالح را نخواهید داشت. از دیگر مزایای این سازهها میتوان به قابلیت حمل و نصب مجدد تا ۷۰ درصد، ضد زلزله بودن تا ۸ ریشتر، مقاوم بودن در برابر حریق، باران و رطوبت اشاره کرد. در بدترین شرایط تنها در ۴۵ الی ۶۰ روز نصب میشوند. هزینههای تعمیر و نگهداری به دلیل پیش ساخته بودن مصالح کاهش پیدا کرده است. در اجرای متریال در طراحی داخلی و نما هیچ گونه محدودیتی وجود ندارد. مورد تایید سازمان نظام مهندسی است و قابلیت اضافه بنا تا سه طبقه را دارد.
کاربرد سازه ال اس اف
در مورد موارد استفاده از سازه ال اس اف در بندر عباس میتوان به انبوه سازی و ساختمانهای چند واحدی، ساختمانهای مرکز ورزشی و آموزشی، دفاتر ساختمانهای تجاری کوچک، واحدهای صنعتی و پارتیشنبندی، احداث نیم طبقه در بنای با ارتفاع زیاد، امکان اضافه کردن یک یا چند طبقه به ساختمانهای بنایی فلزی و بتنی، ساخت ویلا،، نمازخانه سرویس بهداشتی، مسجد، تالار، رستوران، فست فود، اتاق نگهبانی، آلاچیق، مدرسه سازی، ساخت سوله و ساخت انبار اشاره کرد. همچنین میتوان انواع مجتمعهای تفریحی و بین راهی را توسط آن احداث کرد. برای ساخت هر بنایی مورد استفاده قرار میگیرند و به دلیل سبک بودن و سهولت در نصب قطعات، مورد توجه قرار گرفتهاند.
معایب سازه ال اس اف
در مقابل مزایای بسیار زیادی که در مورد سازه lsf گفتیم این سازهها دارای یک سری معایب هم هستند. از جمله معایب سازه ال اف در تهران میتوان به این مورد اشاره کرد که در ابعاد دهان محدودیت وجود دارد. تعداد طبقات قابل ساخت با این سیستم محدود است. شما برای ساخت این سازه به نیروی کار متخصص و خبره احتیاج پیدا میکنید و برای تامین قطعات فلزی گالوانیزه تولید شده در کارخانه باید هزینه نسبتاً بالایی را پرداخت نمایید. اتصالات جوشی، اتصال به دیگر مصالح و مهارهای نگهدارنده و مهارهای برشی از دیگر معایب هستند. این سیستم به صورت اجرایی خشک و اغلب با استفاده از اتصالات پیچ ساخته میشود. در شرایط خاص هم میتوان از اتصال پرچ و جوش استفاده نمود.
مراحل اجرای سازه ال اس اف
ساخت سازه ال اس اف در چندین مرحله انجام می گیرد تا در نهایت یک ساختمان سبک و در عین حال مقاوم احداث گردد. مراحل تولید سازه lsf به شرح زیر می باشد:
طراحی پلن سازه
مهم ترین مرحله احداث ال اس اف، طراحی نقشه و نحوه اجرای آن است. در این مرحله مهندسان و کارفرمایان باید بر اساس شرایط پروژه و محل آن، طرح اولیه و نقشه سازه را برنامه ریزی کنند.
تولید قطعات مورد نیاز
در این مرحله باید تمام قطعات و اسکلت این نوع سازه، در کارگاه ها و خط تولید ال اس اف، به صورت پیش ساخته آماده شوند و تنها برای مونتاژ به محل پروژه فرستاده شوند. مهم ترین چیزی که در این مرحله اهمیت دارد، کیفیت ساخت قطعات ال اس اف است که در نهایت به استحکام و دوام کل ساختمان ختم می شود.
نصب و اجرای سازه
بعد از انتقال کلیه قطعات ال اس اف به محل مورد نظر، نوبت به نصب و اتصال آن ها به یکدیگر می رسد. اینکار باید توسط نیروی ماهر انجام گیرد تا در نهایت یک ساختمان محکم و مقاوم ساخته شود. معمولا اتصال و مونتاژ قطعات ال اس اف توسط پیچ و مهره ها انجام می گیرد.
نصب سقف و دیواره های ال اس اف
در این مرحله سقف و دیواره های سازه با استفاده از بهترین متریال نصب می گردد. معمولا برای سقف lsf از موادی چون کامپوزیت، تیرچه و بلوک، چوب ترموود و غیره استفاده می شود. دیواره ها نیز از مصالحی مانند آجر یا گچ ساخته می شوند.
نازک کاری
در انتهای نصب و اجرای سازه ال اس اف، باید کلیه اقدامات نازک کاری آن انجام گیرد. این کار شامل هرگونه رنگ آمیزی درب و پنجره ها، گچ کاری، برق کشی ساختمان، نصب پنجره ها و غیره می باشد.
قیمت سازه lsf
قیمت سازه ال اس اف بستگی به عوامل مختلفی دارد و متناسب با حجم پروژه تعیین می گردد. میزان مواد مصرفی و کیفیت مصالح به کار رفته در سازه ال اس اف، می تواند عاملی باشد که باعث تغییر قیمت این سازه می شود. عامل کیفیت نیز در تعیین قیمت سازه ال اس اف بسیار اهمیت دارد. حجم پروژه و تعداد طبقاتی که قرار است توسط سازه های ال اس اف احداث شود نیز بر قیمت آن موثر است. هرچه تعداد طبقات سازه ال اس اف افزایش پیدا کند، نیاز به مصالح و نیروی انسانی بیشتری دارد. این عامل باعث افزایش هزینه های مربوط به نصب سازه ال اس اف می گردد. نوع کاربری ساختمان ال اس اف از دیگر عوامل موثر بر قیمت آن به شمار می رود. یعنی بسته به اینکه ساختمان قرار است تجاری باشد یا صنعتی، قیمت های متفاوتی برای آن در نظر گرفته می شود. به عنوان مثال، ساختمان های اداری که قرار است توسط سازه های ال اس اف احداث شوند چون نیاز به تعداد اتاق های بیشتری دارند، با قیمت گران تری ساخته می شوند
نتیجه گیری
این سازهها به دلیل داشتن مزایای بسیار زیاد در همه شهرها قابل استفاده هستند. ال اس اف در برابر شرایط بد جوی دوام بالایی دارد. همچنین در برابر خوردگی، اکسیداسیون زنگ زدگی کاملا مقاوم هست. بار مرده در این ساختمانها بسیار کم است و تمامی قطعات توسط اتصالات پیچی به یکدیگر متصل میشوند.
توجه: این مطلب یک رپورتاژ آگهی (تبلیغات) بوده و سایت سازه پلاس هیچگونه نظر و مسئولیتی ندارد. در صورت نیاز به لینکهای داخل متن مراجعه فرمایید.
۰ دیدگاه