نورپردازی سوله و کارگاه امروزه به طور تخصصی به واسطه چراغ سولهای و یا همان چراغ آویز انجام میشود. بیشتر کارخانهها امروزه در ساختاری سوله مانند بنا میشوند و به همین ترتیب دارای سقف بلند و فضای گستردهای هستند. این سقفهای بلند دارای مزایای متعددی برای افراد حاضر در محیط است و نمیتوان نکات مثبت آن را نادیده گرفت.
با این حال روند نورپردازی آن تا حدودی مشکل تر از سایر مکانهاست و این امر هم به علت ارتفاع سقف میباشد، بسیاری از کارشناسان نورپردازی با بررسی و در نظر گرفتن این مسائل دریافتند که میبایست به طور اختصاصی چراغی برای این محیط طراحی شود.
در نهایت محصولی با نام چراغ آویز که با اسمهای مختلفی از جمله چراغ سولهای، چراغ لگنی، چراغ کارگاهی و غیره هم نام برده میشود تولید و ارائه شد و امروزه در بیشتر کارگاهها و کارخانهها نیز به کار گرفته میشود.

آموزش نورپردازی کارخانه با چراغ سوله ای:
یک نورپردازی استاندارد در سوله سبب بازدهی بالاتر افراد حاضر در محیط و همچنین دلنشین تر شدن فضا میشود.
برای داشتن یک نورپردازی بهینه و استاندارد باید در روند این کار موارد زیر مورد بررسی قرار گرفته و در نهایت اعمال شود:
- اندازه گیری شار نوری مورد نیاز
زمانی که نور موجود در یک محیط بیشتر از آن مقدار مورد نیاز باشد، موجب خیرگی چشم افراد حاضر در محیط شده و میدان دید را مختل میکند و در مواردی نیز سبب ایجاد سردردهای مزمن در فرد میشود. در مقابل با کم تر بودن میزان نور از حد استاندارد، افراد انرژی خود را از دست داده و فضای کسل کنندهای ایجاد میشود.
پس برای جلوگیری از هردو این اتفاقات میبایست قبل از انجام فرایند نورپردازی، شار نوری مورد نیاز فضا با استفاده از ابزارها و برنامههایی از جمله دیالوکس و نقشه نورپردازی ساختمان به دست آورد.
- انتخاب چراغ مناسب برای سوله
زمانی میتوان یک چراغ آویز مناسب را انتخاب کرد که انواع مختلف آن را به خوبی شناخت و فاکتورهای مهم برای نورپردازی محل را دانست. در ادامه این متن چند مورد از آنها را بررسی میکنیم:
انواع چراغ سوله ای
چراغ سوله ای از گذشته تا به امروز در انواع مختلفی به تولید رسیده است.
از پرمصرف متال هالید گرفته، تا به ال ای دی. در گذر زمان با بررسی ویژگیهای جانبی که چراغ سوله ای های ال ای دی داشتند و با صرفه تر به شمار میرفتند، در بسیاری موارد جایگزین چراغ آویز های متال هالید و پر مصرف شدند.
مقایسه چراغ سوله ای پر مصرف و کم مصرف
در این قسمت از متن برخی از ویژگیهای این دو چراغ سوله ای را باهم مقایسه میکنیم، با ما همراه باشید:
گرمای زیاد چراغ سوله ای پر مصرف
مقدار گرمای تولید شده توسط چراغ سوله ای پر مصرف به قدری زیاد است که گاهی موجب آسیب دیدن سیمهای متصل کننده لامپ به بدنه چراغ سوله ای میشود. این در حالی است که چراغ سوله ای ال ای دی به خصوص در حالتی که با تکنولوژی اس ام دی تولید شده باشد، این گرما به قدری ناچیز است که هیچ اختلالی نه تنها در سیم کشیهای چراغ بلکه در بحث اتلاف انرژی هم ایجاد نمیکند.
مصرف برق بدون توجیه اقتصادی
در بیانی ساده و کوتاه میتوان گفت چراغ سوله ای پر مصرف، در حدود ۴ تا ۶ برابر بیشتر از چراغ سوله ای ال ای دی ۱۲۰ وات و چراغ سوله ای ال ای دی ۱۵۰ وات برق مصرف میکند.
به دیگر سخن زمانی که از چراغ سوله ای پر مصرف استفاده میکنید، یک دوم شار نوری خروجی از یک چراغ سوله ای ۱۵۰ وات ال ای دی را در ازای ۴ برابر مصرف برق به شما ارئه میکند.
عمر مفید کوتاه
چراغ سوله ای متال هالید عمر مفیدی کمتر از ۱۵ هزار ساعت و چراغ سوله ای فلورسنت عمر فیدی بین ۲۰ تا ۳۰ هزار ساعت دارد و در مقابل چراغ سوله ای ال ای دی با ۵۰ هزار ساعت طول عمر مفید بدون دردسر و کمترین افت کیفیت شار نوری، پرچمدار طور عمر در انواع چراغ سوله ای است.
به غیر از این موارد از آن جایی که سوله فضایی گسترده و نیازمند نورپردازی یک نواخت است، بهتر است از چراغی استفاده شود که برای این کار به صور تخصصی ساخته شده باشد.
چراغ سوله ای ال ای دی اس ام دی مخصوص نورپردازی سوله
چراغ سوله ای ال ای دی اس ام دی با توجه به نوع ساختار فیزیکی متمایزی که دارد نور را در گستره بیشتری پخش میکند. این نوع چراغ سوله ای نه تنها بر انواع پر مصرف و فلورسنتی چراغ سوله ای برتری دارد، بلکه حتی در مقابل سایر ال ای دیها نیز برتری ملموسی دارد.
به طور کلی زمانی که برد الکترونیکی چراغ از نوع اس ام دی باشد تاثیر فراوانی بر روی کیفیت پخش نور و همچنین کاهش گرمای تولید شده و اتلاف انرژی و در کنار همه آنها افزایش طول عمر مفید چراغ میگذارد و تمامی این موارد برای مصرف کنندگان بسیار خوش آیند است و همین عامل پیشرفت و همه گیری چراغ سوله ای SMD است.
بررسی شار نوری و توان مصرفی چراغ آویز
علاوه بر این که باید شار نوری خروجی از چراغ سولهای را در دسترس داشته باشیم و در چراغ بررسی کنیم، باید به توان مصرفی آن در ازای شار نوری خروجی هم توجه کنیم. به طوری که بدانیم یک چراغ آویز چه میزان از فضای در دسترس را روشن میسازد.
گرمای ایجاد شده توسط چراغ سوله ای
به غیر از این موارد از آنجایی که در کارخانهها و کارگاهها معمولا حرارت بسیار بالایی وجود دارد، اگر بنا باشد از چراغ سوله ای قدیمی و پرمصرف استفاده شود، با توجه به حجم نور تولیدی، گرمای به شدت زیادی نیز ایجاد میشود که این گرما سبب اتلاف انرژی در مجموعه و افزایش هزینههای جاری میگردد.
در عین حال زمانی که چراغ آویز شما بهینه باشد، این اتفاق نخواهد افتاد و گرمای تولید شده بسیار ناچیز میباشد.
مقاومت چراغ سوله ای در برابر رطوبت
در برخی کارخانهها و کارگاه ها به خصوص در بخشهایی از کشور که رطوبت هوای بسیار بالایی وجود دارد، تقریبا همه دستگاههای صنعتی فلزات مجود در محیط دچار زنگ زدگی و خوردگی میشوند.
اما در چراغ سوله ای علاوه بر این که به بدنه آن در صورت ساخته شدن با متریال غیر استاندارد، آسیب میرسد، بلکه خود ساختار لامپ نیز دچار اختلال میشود.
البته چراغ سوله ای آریاترانور که ساختار لامپی ضد آب و بدنه ای از جنس آلومینیوم دارد دچار این اختلالات نمیشود.
پس در هنگام انتخاب چراغ آویز به جنس بدنه و ضد آب بودن یا نبودن آن دقت کنید.

مقاومت چراغ سوله ای در برابر گرد و غبار
در کارخانههایی مثل کاشی سازی و موزائیک سازی هواره گرد و غبار فراوانی در محیط وجود دارد و این گرد و غبار با نفوذ به ساختار لامپها و چراغها و همچنین سایر دستگاهها موجب افت راندمان میشود.
اما اگر ساختار چراغ سوله ای که از آن استفاده میکنید ضد گرد و غبار باشد،با قرار گرفتن در معرض گرد و غبار آسیب نمیبیند و بدون اختلال تا سالیان برای شما کار خواهد کرد.
مقدار اعوجاج چراغ سوله ای
Thd معیاری برای تعیین میزان کیفیت نور است، موج نور هرچه به شکل موج سینوسی نزدیک تر باشد، از کیفیت بالاتری برخوردار است و به نوعی لرزش کمتری دارد. این ویژگی به طور خاص در چراغ سوله ای که در محیطهایی با حساسیت بالا مورد استفاده قرار میگیرد حتما باید بررسی شود و در هنام خرید در بخش مشخصات چراغ آویز مقدار آن با میزان استاندارد مقایسه شود.
اعوجاج یا همان thd مقداری درصدی است و هرچه این مقدار کمتر باشد چراغ آویز از موج نور بهتری بهرمند است.
مقدار CRI چراغ آویز
CRI که با نام شاخص تفکیک رنگ نیز شناخته میشود فاکتوری است که نشان میدهد تا چه میزان نور خروجی، اشیائی که در محدوده روشناییاش قرار دارند را به رنگ واقعیشان نشان میدهد.
حال با دانستن این موضوع در مییابیم که در کارگاهها و کارخانههایی که رنگ و جزئییات اشیاء اهمیت بالایی دارد، مثل کارگاههای طلا سازی و کارخانه رنگ، حتما باید شاخص تفکیک رنگ چراغ سولهای مورد توجه قرار گیرد تا نور به خوبی اشیاء را به رنگ واقعی خودشان نشان دهد و جزئیات آنها از دیده محفوظ نماند.
- نصب چراغ سوله ای
اگر بنا باشد نورپردازی سوله شما با استفاده از چراغ سوله ای ال ای دی اس ام دی انجام شود، به سیم کشی مجزا و برق پر فشار احتیاج نخواهید داشت و بدون هیچ دردسری میتوان آنها را نصب کرده و به خوبی از نورپردازی با استفاده از چراغ سوله ای بهره برداری کرد.
البته چند نکته در هنگام نصب و همچنین پس از آن باید اعمال گردد که تا آخرین ثانیه ۵۰ هزار ساعت، این چراغ آویز همانند ساعت برای شما کار کند.
- در نظر داشتن ارتفاع سقف برای نصب چراغ سوله ای
چراغ سوله ای به خصوص اگر از نوع ال ای دی باشد، از شدت نور بسیار بالایی بهرمند است. این موضوع نکته ای مثبت برای یک چراغ به شمار میرود اما برای استفاده درست از این چراغ میبایست آن را در ارتفاعی مناسب نصب کرد تا چشم افراد را مورد آزار قرار ندهد.
ارتفاع استاندارد و بهینه برای نصب یک چراغ سوله ای ال ای دی اس ام دی، در حدود ۵ متر میباشد.
نصب چراغ در این ارتفاع دو مزیت دارد. یک آن که نور چراغ آویز فضای بیشتری را تحت پوشش قرار میدهد و دومین مورد این است که شدت نور بالای چراغ، چشم افراد را دچار خیرگی ناشی از نور زیاد نمیکند.
- نصب چراغ آویز در محیطی با دمای مناسب
چراغ سوله ای مقاومت بالایی در شرایط نامساعد دارد اما زمانی که در محیطی با دمای مناسب و با گرد و غبار کمتری نصب شود، عمر مفید طولانی تر و با راندمان بالاتری خواهد داشت.
البته این موضوع نه تنها برای چراغ سوله ای، بلکه برای انواع دستگاههای صنعتی هم مصداق دارد که با قرار گرفتن در بازه دمایی مناسب، راندمان و طول عمر بیشتری خواهند داشت.
- عدم برخورد ضربههای فیزیکی به چراغ سوله ای
ضربات فیزیکی یکی از عوامل آسیب زا برای چراغ سوله ای است. از آن جایی که ای چراغها همواره در محیط هایی نصب میشوند که احتمال برخوردهای فیزیکی در آن وجود دارد، برای جلوگیری در احتمال رخداد حوادث، میتوان محافظی برای لامپ ال ای دی قرار داده شده درون بدنه چراغ سوله ای ال ای دی قرار داد.
شرکت آریاترانور تولید کننده برتر چراغ سوله ای ال ای دی
حال که با ویژگیهای چراغ سوله ای استاندارد آشنا شدید در مییابید که چه میزان اهمیت دارد که نوع اصلی آن مورد استفاده قرار گیرد. به دیگر سخن زمانی که یک چراغ سوله ای استاندارد باشد حتی به میزان قابل توجهی از هزینههای جاری مجموعه میکاهد.
شرکت آریاترانور یکی از برترین و به روز ترین تولید کنندگان محصولات ال ای دی و به طور ویژه چراغ سوله ای یا همان چراغ آویز ال ای دی اس ام دی است.
این شرکت با تکیه بر نیروی کار جوان و خلاق حاضر در کارخانه و همچنین به کارگیری تکنولوژی روز دنیا توانسته است به تولید چراغ سوله ای همگام با رقبای جهانی دست یابد و چراغ سوله ای کاملا استاندارد به تولید برساند.

تمامی محصولاتی که در کارخانه آریاترانور به تولید میرسد من جمله همین چراغ سوله ای که از پرفروش ترین محصولات موجود در آریاترانور است، دارای ۲۴ تا ۳۶ ماه گارانتی هستند که این موضوع خیال مصرف کننده را از بابت کیفیت چراغ سوله ای به طور کامل راحت میکند.
این اطمینان به سلامت و کیفیت محصول از آن جایی به وجود میآید که در آریاترانور پیش از این که محصولات به مرحله بسته بندی و ارسال به دست مشتریان برسند بارها مورد تست و بازررسی قرار میگیرند و زمانی که اطمینان کاملی از سلامت آنها به عمل آمد، آماده ارسال به خارج از کارخانه میشوند.
باری، دیگر ویژگی متمایز کننده شرکت آریاترانور، تولید کننده انواع لامپ و چراغ ال ای دی از سایر تولید کنندگان این محصولات است، این است که صفر تا صد این محصولات درون کارخانه به تولید و بهره برداری میرسند و تعداد کثیری از جوانان پرکار و خلاق این مرز و بوم در این سیستم مشغول به کار هستند.
توجه: این مطلب یک رپورتاژ آگهی (تبلیغات) بوده و سایت سازه پلاس هیچگونه نظر و مسئولیتی ندارد.
۰ دیدگاه