انتخاب برگه

اجرای صحیح نبشی کشی ساختمان؛ ۷ نکته ای که باید بدانید

فروردین ۳۰, ۱۴۰۲ | رپورتاژ آگهی

بدون نبشی کشی، احتمال ریزش دیوارهای آجری ساختمان‌ها بر اثر عواملی مثل طوفان و زلزله، بالاست. نبشی کشی ساختمان، فرایندی است که دیوارهای آجری را به فونداسیون و بدنه ساختمان متصل می‌کند. مطالعات نشان می‌دهد که اجرای درست نبشی کشی ساختمان، نقش مهمی در افزایش استحکام و  مقاومت دیوار آجری ساختمان‌ها دارد. در این مقاله ۷ نکته مهم  در مورد اجرای صحیح نبشی کشی ساختمان بتنی و فلزی بیان خواهیم کرد. درصورت تمایل به یادگیری ۷ مورد از اصول و ضوابط مهم نبشی کشی ساختمان، کافی است ۵ دقیقه زمان بگذارید و تا انتهای این مقاله با ما همراه شوید.

۱. بررسی دقت دیوارها و ستون‌ها؛ اولین مرحله نبشی کشی ساختمان

اولین نکته قبل از شروع نبشی کشی ساختمان، بررسی دقت دیوارها و ستون‌هاست؛ چون نبشی کشی با درنظر گرفتن موقعیت ستون‌ها انجام می‌شود. درصورتی‌که مشکلی در جانمایی ستون‌ها وجود داشته باشد، قطعا نحوه نبشی کشی ساختمان هم تحت تاثیر قرار می‌گیرد. بررسی دقت دیوارها و ستون‌ها برای نبشی کشی اسکلت فلزی و ساختمان بتنی، ضروری است.

۲. بررسی طرح ساختمان و اطلاع از محل نبشی کشی؛ اساس کار

وقتی از درستی و دقت دیوارها و ستون‌ها آسوده‌خاطر شدید، طرح ساختمان را بررسی کنید تا از اصول نبشی کشی و شیوه اجرای آن در ساختمان موردنظر آگاه شوید. برای جلوگیری از دوباره‌کاری، تخریب و پی بردن به محل دقیق قرارگیری و نصب نبشی‌ها، لازم است نقشه و طرح ساختمان را به‌دقت بررسی کنید.

نبشی کشی در بخش‌های مختلفی مثل سقف، دیوارها، نما و پنجره‌ها انجام می‌شود و ضوابط نبشی کشی ساختمان برای هر کدام از این بخش‌ها متفاوت است. مثلاً برای اجرای نبشی کشی پنجره‌ها، باید از نبشی فولادی استفاده کنیم تا از ریزش دیوارهای زیرین و اطراف آن جلوگیری شود. در هنگام پیاده‌سازی اصول نبشی کشی نما هم باید به نوع پروفیل توجه شود. مثلاً در نماهای سیمانی و سنگی باید از پروفیل‎های نبشی استفاده کرد.

۳. استفاده از ابزارهای مناسب و باکیفیت برای اندازه‌گیری؛ افزایش دقت پروژه

برای مشخص کردن محل درست اجرای نبشی کشی ساختمان، باید از ابزارهای مناسب و دقیق استفاده شود؛ چون یک خطای چند میلی‌متری در اندازه‌ها، باعث برهم خوردن تعادل دیوارها و نبشی‌کشی می‌شود. پس از اندازه‌گیری، برای برش نبشی‌ها در ابعاد دلخواه، حتما از فرز آهنگری استفاده کنید تا دقت و سرعت برش افزایش یابد.

برای افزایش دقت برش، از افراد حرفه‌ای و توانمند کمک بگیرید. این کار باعث صرفه‌جویی در زمان، هزینه و جلوگیری از اتلاف مصالح می‌شود. بسیاری از مواقع، استفاده از ابزارهای نامناسب و بی‌کیفیت، هزینه‌های سنگینی را به پیمانکار، کارفرما یا مالک ساختمان تحمیل می‌کند.

۴. مشخص کردن نشانگرها؛ لازمه اجرای دقیق نبشی کشی ساختمان

یکی از مهم‌ترین بخش‌های نبشی کشی ساختمان فلزی و بتنی، تعیین نشانگرها و نشانه‌ها برای شروع کار نبشی‌کشی است. پس از اینکه اندازه‌گیری‌های لازم برای اجرای نبشی کشی انجام شد، از نشانگرها برای یادآوری محل دقیق قرار گرفتن نبشی‌ها استفاده کنید. در این مرحله باید از اتصالات و ابزارهای باکیفیت استفاده کنید؛ چون اگر دقت نشانگرها پایین باشد، دقت نبشی‌کشی افت می‌کند و احتمال تخریب و دوباره‌کاری وجود دارد. 

برای افزایش سرعت فرایند نبشی‌کشی و تعیین دقیق اندازه‌ها، از سنگ فرز شارژی کمک بگیرید. این مدل از سنگ فرز، در جاهایی که دسترسی به برق مشکل است یا برای برش سریع قطعات و اتصالات، مفید و موثر خواهد بود.

۵. استفاده از سطح‌سنج و زاویه‌سنج برای بررسی دقیق تراز و زوایای نصب

بعضی از استادکارها برای تعیین دقیق زوایای نصب و تراز بودن دیوارها و نبشی‌ها، از ابزارها و روش‌های سنتی کمک می‌گیرند. این ابزارها، احتمال خطا و اشتباه در کار را افزایش می‌دهد. برای بررسی دقیق تراز بودن و درستی زوایای نصب، حتما از سطح‌سنج و زاویه‌سنج کمک بگیرید. 

دقت بالای تراز لیزری رونیکس به استادکارها و مهندسان کمک می‌کند که نبشی کشی ساختمان و سایر پروژه‌های خود را با ظرافت و دقت تحسین‌برانگیز اجرا کنند. استفاده از زاویه‌سنج برای تعیین دقیق زوایای نصب نبشی‌ها ضروری است.

۶. بکارگیری نیروی انسانی حرفه‌ای؛ برای اجرای سریع‌تر نبشی کشی ساختمان

برای اجرای نبشی کشی ساختمان، حداقل به دو نیروی انسانی حرفه‌ای و کاربلد نیاز است. بعضی مواقع این نیروها با اطلاعاتی که از ضوابط نبشی کشی ساختمان دارند، همه کارها، از نقشه‌خوانی گرفته تا نصب و اجرا را  به‌تنهایی انجام می‌دهند. گاهی مواقع هم باید مهندس یا استادکار در کنار آن‌ها حضور داشته باشد تا کلیه کارهای پروژه با دقت کافی انجام شود.

یکی از کارهای مهمی که نیروی کار حرفه‌ای باید انجام دهند، نصب اتصالات و نشانگرها برای تعیین محل دقیق نبشی کشی است. اگر این کار را به افراد غیر‌ماهر و مبتدی بسپارید، احتمالا مجبور به اجرای دوباره نشانگرها و اتصالات می‌شوید و این کار به اتلاف زمان و  منابع مالی منتهی خواهد شد.

۷. بررسی درستی نصب نشانگرها و فاصله آن‌ها؛ یک نکته حیاتی برای نبشی کشی ساختمان

پس از نصب نشانگرها، دوباره با رجوع به نقشه و با استفاده از تراز لیزری و زاویه‌سنج، اتصالات و نشانگرها و فاصله بین آن‌ها را بررسی کنید تا از درستی محل قرارگیری نشانگرها، مطمئن شوید. اگر این مرحله را وارد فرایند اجرای پروژه نکنید، احتمال خطا و دوباره‌کاری، به میزان چشمگیری افزایش خواهد یافت. درحالی‌که با یک بررسی مجدد، به‌راحتی به خطاها و اشتباه‌های خود پی می‌برید، اصلاح‌ها و بازبینی‌های لازم را انجام می‌دهید و با خاطری آسوده، به نصب نبشی‌ها می‌پردازید.

اجرای دقیق نبشی کشی ساختمان با استفاده از ابزارهای حرفه‌ای رونیکس

در این مقاله با ۷ نکته مهم و اساسی برای اجرای نبشی کشی ساختمان بتنی و فلزی آشنا شدیم. رعایت همین نکات ساده، به افزایش سرعت اجرای پروژه و بهبود بازدهی و راندمان نیروی کار فعال در ساختمان کمک می‌کند. درصورتی‌که می‌خواهید پروژه نبشی کشی را با دقت فراوان پیش ببرید، حتما از ابزارهای دقیق و کارآمد استفاده کنید.

مجموعه رونیکس، کلکسیونی از بهترین ابزارهای لازم برای اجرای دقیق نبشی کشی و سایر کارهای ساختمانی را عرضه کرده است. درصورت تمایل به خرید این ابزارها، کافی است به نمایندگی‌ها و عاملین مجاز رونیکس در سراسر کشور مراجعه کنید.

توجه: این مطلب یک رپورتاژ آگهی (تبلیغات) بوده و سایت سازه پلاس هیچگونه نظر و مسئولیتی ندارد. در صورت نیاز به لینک‌های داخل متن مراجعه فرمایید.

۰ دیدگاه