انواع مختلفی از ملات وجود دارد و دارای طیف وسیعی از کیفیت های مختلف است. از ملاتهای سنتی مبتنی بر سیمان، رایجترین ملاتهای مورد استفاده گرفته تا انواع تخصصی با خواص پیشرفته، طیف متنوع ملاتها به سازندگان این امکان را میدهد تا آنها را مطابق با نیازهای منحصر به فرد پروژههای خود تنظیم کنند. بررسی انواع ملات به روشن شدن خواص آنها و پروژه هایی که برای آنها بهترین کار را انجام می دهند کمک می کند.
انواع ملات انواع مختلفی از ملات وجود دارد. ملاتی که سازندگان در سرتاسر صنعت ساخت و ساز استفاده می کنند و هر کدام خواص و مشخصات خاص خود را دارند.
ملات سیمان
ملات سیمانی که ملات سیمان پرتلند معمولی نیز نامیده می شود، پرمصرف ترین نوع ملات است. مواد تشکیل دهنده این محصولات سیمان پرتلند معمولی (OPC)، آهک هیدراته، ماسه و آب است. راحت ترین راه برای استفاده از این محصول خرید کیسه های پیش مخلوط است. این کیسه ها از قبل متناسب با آب مخلوط شده اند. این امر بهترین کنترل کیفیت و کارآمدترین استفاده را تضمین می کند.
پنج نوع ملات سیمان وجود دارد که هر کدام دارای سطوح مقاومت فشاری متفاوتی هستند: انواع M، S، N، O و K.
ملات نوع M
نوع M ملات از ۳ قسمت سیمان پرتلند، ۱ قسمت آهک و ۱۲ قسمت ماسه ساخته می شود. با بالاترین نسبت سیمان پرتلند، بالاترین مقاومت فشاری را در بین انواع ملات سیمان، ۲۵۰۰ psi دارد. این نوع ملات تنها زمانی استفاده می شود که سازندگان به بالاترین سطح مقاومت نیاز داشته باشند. آنها به طور خاص از آن برای کاربردهای زیر سطحی که بارهای سنگین از جمله پی و دیوارهای حائل را حمل می کنند استفاده می کنند. همچنین برای راهروها و سازه هایی که نزدیک به آب هستند مفید است. سازندگان این نوع ملات را برای سنگ طبیعی ترجیح می دهند، اما خاصیت چسبندگی و آب بندی ضعیفی دارد، بنابراین برای کاربردهای در معرض کمتر کاربرد دارد.
ملات نوع S
ملات نوع S از ۲ قسمت سیمان پرتلند، ۱ قسمت آهک و ۹ قسمت ماسه ساخته می شود. این دارای مقاومت فشاری حداقل ۱۸۰۰ psi است، اگرچه سازندگان می توانند آن را برای سطوح مقاومت بالاتر، بین ۲۳۰۰-۳۰۰۰ مخلوط کنند. ملات نوع S برای کاربردهای سطح پایین و خارجی به خوبی کار می کند. این ملات به دلیل استحکام کششی بالا در تحمل فشار به خوبی عمل می کند. سازندگان از آن برای دیوارهای حائل، فونداسیون ها، منهول ها، پاسیوهای آجری و فاضلاب استفاده می کنند.
ملات نوع N
ملات نوع N، مانند نوع S، است. ملات با مقاومت متوسط، اما مقاومت فشاری آن ۷۵۰ psi کمتر است. ملات نوع N شامل ۱ قسمت سیمان پرتلند، ۱ قسمت آهک و ۶ قسمت ماسه است. این نوع ملات در برابر گرما، دماهای پایین و آب و هوای سخت مقاومت می کند، بنابراین برای کاربردهای درجه بالاتر ایده آل است. بسیاری از سازندگان این را یک ترکیب همه منظوره خوب می دانند که برای اکثر پروژه های DIY بهینه است. برای کاربردهای باربر و پروژه های سنگ نرم به خوبی کار می کند زیرا نسبت به سایر ملات ها انعطاف پذیرتر است و سنگ ها را ترک نمی کند.
ملات نوع O
ملات نوع O شامل ۱ قسمت سیمان پرتلند، ۲ قسمت آهک و ۹ قسمت ماسه است. کارشناسان این ملات را یک ملات کم مقاومت می دانند زیرا حداقل مقاومت آن ۳۵۰ psi است. این ملات بهترین کاربرد را برای پروژه های غیر باربر دارد. نمی تواند دمای شدید را تحمل کند. سازندگان از این ملات برای تعمیر اتصالات ملات استفاده می کنند. این ملات انعطاف پذیر است، بنابراین می توان از آن در پروژه های سنگ نرم تر نیز استفاده کرد.
ملات نوع K
نوع K ضعیف ترین مقاومت فشاری را دارد، در ۷۵ psi این شامل ۱ قسمت سیمان پرتلند، ۳ قسمت آهک و ۱۲ قسمت ماسه است. این نوع ملات در پروژه های ساختمانی مدرن کاربرد ندارد، اما برای کارهای مرمت تاریخی ایده آل است، زیرا دارای سطح مقاومتی قابل مقایسه با واحدهای بنایی تاریخی است.
Thin-Set
ملات ملات نازک یک ملات فرموله شده خاص برای نصب کاشی است. اصطلاح “Tin-set” به لایه نازکی از ملات اطلاق می شود که سازندگان برای چسباندن کاشی ها به سطح زیرین کاشی ها استفاده می کنند. این ملات کاشی را به طور ایمن میچسباند، اما به تسطیح کف زیرین نیز کمک میکند تا سطح یکنواختی را تضمین کند.سازندگان از ملات نازک برای کاشیهای سرامیکی، چینی، سنگی و شیشهای روی لایههای مختلف استفاده میکنند. ملات نازک را می توانید به دو صورت اصلاح شده و اصلاح نشده پیدا کنید. ملات نازک اصلاح نشده مخلوطی از سیمان و ماسه است. این نیاز به اضافه کردن آب دارد. مجموعه نازک اصلاح شده دارای افزودنی های اضافی است که به آن خاصیت چسبندگی بهتر، مقاومت در برابر آب و انعطاف پذیری می دهد.
ملات اپوکسی
ملات اپوکسی یک نوع تخصصی است. ملات حاوی رزین های اپوکسی، سخت کننده ها، سنگدانه ها و پرکننده ها. ملات سنتی با اتصال آب و سیمان و شروع فرآیند هیدراتاسیون سخت می شود. ملات اپوکسی به واکنش شیمیایی بین رزین و سخت کننده متکی است تا یک پیوند قوی ایجاد کند. این منجر به ملات قوی تری نسبت به انواع دیگر می شود.سازندگان از ملات اپوکسی برای کاربردهای کفپوش صنعتی، لنگر انداختن آرماتورهای فولادی در بتن و پروژه های تعمیر سازه استفاده می کنند. به دلیل مقاومت آن در برابر قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی، از آن در آزمایشگاه های شیمیایی و سایر محیط هایی که مواد شیمیایی سطح را تخریب می کنند نیز استفاده می کنند. ملات اپوکسی در برابر آب نیز مقاوم است، بنابراین در آب بندی کاربردهای زیر آب مانند استخرها، مخازن آب و حمام رایج است.
ملات سیمانی پلیمری به جای استفاده از سیمان استاندارد برای اتصال ملات، سیمان پلیمری برای چسبندگی به مواد افزودنی پلیمری متکی است. پلیمرها ترکیبات لاتکس یا اکریلیک هستند که با سیمان و ماسه مخلوط می شوند تا کیفیت ملات را افزایش دهند. پلیمرها کارایی و عملکرد کلی ملات را بهبود می بخشند.
پلیمرها به ملات چسبندگی بیشتر و ترک، انعطاف پذیری و مقاومت در برابر آب بهتر می بخشند. سازندگان از ملات سیمان پلیمری برای نصب کاشی، پوشش اسکیم روی دیوارهای داخلی و خارجی و تعمیرات استفاده می کنند. ملات. حاوی آهک، ماسه و آب است که در آن آهک به جای سیمان، چسب اولیه است. سازندگان امروزه عمدتاً از ملات آهک در پروژههای حفاظتی و تفریحی تاریخی استفاده میکنند، اگرچه کاربردهای مدرن خاصی نیز وجود دارد که ملات آهک برای آنها مفید است.
ملات آهک قابل تنفس است، بنابراین در مناطق مستعد رطوبت برای اجازه دادن به آن مفید است. تبخیر شده و آسیب های ناشی از تجمع رطوبت را کاهش می دهد. ملات آهک انعطاف پذیر است، بنابراین می تواند حرکت در سازه های بنایی را انجام دهد. با پروژه های سنگ تراشی نرم که در آن معماران استفاده از واحدهای سنگ تراشی نرم خاص مانند آجر تاریخی، سفالین یا سنگ آهک را مشخص کرده اند، سازگار است. ملات آهک همچنین دارای خواص خود ترمیم شوندگی است و می تواند آسیب های کوچکی را که به خود وارد شده است در طول زمان ترمیم کند. مصنوعی مانند خاکستر آتشفشانی، خاکستر بادی، دود سیلیس و خاک رس کلسینه شده. این مواد با افزودن آب به مخلوط با آهک واکنش نشان می دهند. آنها ترکیبات سیمانی را تشکیل می دهند که به ملات استحکام و دوام می بخشد. این نوع آب در زیر آب بسیار خوب عمل می کند، بنابراین برای کاربردهای آبی مانند مارینا، دیوارهای دریایی، و سازه های بندر ایده آل است.
ملات پوزولانی در برخی کاربردها نسبت به ملات سیمان مزایایی دارد. کاهش ترک خوردگی و انقباض را نشان می دهد. همچنین نیاز به تولید سیمان را کاهش می دهد که باعث کاهش انتشار گازهای گلخانه ای مبتنی بر کربن تولید سیمان می شود. ملات نسوز نیز نامیده می شود، یک محصول ملات تخصصی است که سازندگان در محیط های با دمای بالا از آن استفاده می کنند. تولیدکنندگان با افزودن مواد نسوز مانند سیلیس، آلومینا، خاک رس و آلومینات های کلسیم، آن را در برابر آتش مقاوم می کنند. این مواد دارای نقطه ذوب بالاتری نسبت به مواد ملات استاندارد، عایق حرارتی بالاتر و رسانایی حرارتی پایینتری هستند.
سازندگان معمولاً از ملات نسوز در دودکشها، شومینهها و کورههای صنعتی در ترکیب با آجرهای نسوز. این مواد در برابر دمای بالا مقاومت می کنند، اما در مقاومت در برابر شوک حرارتی نیز مفید هستند و غیر قابل احتراق هستند.
توجه: این محتوا بصورت اتوماتیک توسط هوش مصنوعی وبلاگ سازه پلاس، تولید و منتشر شده است. ممکن است در برخی عبارات کلمه معادل و ترجمه یا جملهبندی و رعایت نگارش درست نباشند.
۰ دیدگاه