مقدمه
چراغهای راهنمایی رانندگی یکی از مهمترین ابزارهای سلامتی و ترافیک در هر شهر و کشوری هستند. این چراغها به رانندگان نشان میدهند که الان زمان حرکت است یا توقف. انواع چراغ راهنمایی رانندگی در طیف گسترده ای وجود دارند که در جایگاههای خاص خود نصب میشوند. در این مقاله قصد داریم به بررسی انواع چراغ راهنمایی رانندگی به همراه کاربردهای آنها در تنظیم ترافیک و ایمنی رانندگی بپردازیم.
چراغ راهنمایی و رانندگی چیست؟
چراغ راهنمایی، نقش مهمی در ارائه راهنمایی و مدیریت تردد جادهای دارد. این نماد راهنمایی در ابتدا و انتهای جادهها، مناطق پیادهروی، ورودی و خروجیها و سایر اماکن نصب شده است تا به رانندگان کمک کنند و راهنمایی در خصوص حرکت و حالت رانندگی ارائه دهند. توانایی تعیین اجازه عبور و مرور را با استفاده از نورهای قرمز، زرد و سبز مشخص میشود.
زمینهی مورد استفاده چراغهای راهنمایی و نیز کاربردهای آنها در محیطهای مختلف، میتواند به رانندگان و مردم کمک بزرگی کند. از جمله تجهیزات ترافیکی، چراغ راهنمایی و رانندگی است که تأثیر مستقیمی بر رانندگی و تردد افراد و خودروها دارد. این چراغها به طور خودکار یا زماندار طراحی شدهاند و رنگ های آنها پس از مدتی روشن یا خاموش میشوند.
بدون شک، در برخی موارد از جمله مسیرهای پرتردد، پلیس راهنمایی ممکن است به صورت دستی روی رنگ ها تأثیر بگذارد. استفاده از چراغ راهنمایی دلایل بسیاری دارد، از جمله:
– کاهش حوادث جادهای درونشهری و برونشهری
– نظم دهی به تردد خودروها و عابرین
– کاهش ترافیک
انواع چراغ راهنمایی
در ارتباط با انواع چراغ های راهنمایی، میتوانیم آنها را بر اساس ساختار و شکل ظاهری دستهبندی کنیم. این چراغ ها برای هدایت و مدیریت ترددهای افراد و وسایل نقلیه در مسیرهای خاص استفاده میشوند. معمولا همه آنها با هدف مشابهی طراحی و ساخته شدهاند و تنها در نوع و شکل آنها تفاوت دارند. یکی از معروفترین چراغ های راهنمایی، چراغ های راهنمایی و رانندگی موجود در چهارراه ها است که با سه رنگ سبز، زرد و قرمز شناخته میشوند. در ادامه به بررسی دقیق تر انواع مختلف چراغ راهنمایی اشاره می کنیم:
انواع چراغ های راهنمایی براساس نوع ساخت
چراغ ترافیکی جهت کنترل ترافیک در چهارراه ها، تقاطع جادهها و همچنین مناطق عبور عابران پیاده و دیگر موارد، نصب میشوند. آنها دارای یک برنامهریزی خاص بر اساس ترافیک هستند. بر اساس نوع ساخت، چراغهای راهنمایی به سه دسته چراغ راهنمایی لامپی، چراغ راهنمایی LED و چراغ راهنمایی عابرین پیاده تقسیمبندی میشوند.
چراغ مدل لامپی
چراغ راهنمایی این نوع از مدل سنتی و قدیمی تری برخوردار است و در آن از لامپهای رشته ای برای نوردهی استفاده میشود. این چراغ ها بنا به دلایلی همچون نور کم، فرسودگی و سوختن لامپها، آن ها را با مدل LED آن جایگزین میکنند. البته باید توجه داشت که این مدل دارای قیمت مناسبی بوده و با تعویض یک لامپ، مشکل آن برطرف خواهد شد.
چراغ LED دار
در این چراغ از دیودهای نوری استفاده میشود. در چراغهای راهنمایی مدل لامپی از یک لامپ بزرگ برای نوردهی استفاده میشد؛ امّا در چراغ های راهنمایی LED دار، مجموعه ای از چراغهای کوچک در کنار هم هستند که در صورت مشاهده از دور، به شکل یکدست از یک منبع نور دیده میشوند. از مزایای این محصول میتوان به تابش نور بیشتر، مصرف برق کمتر، طول عمر بیشتر و قیمت مناسب اشاره کرد. این چراغها به مرور نور خود را از دست میدهند.
چراغ عابرین پیاده
چراغ راهنمایی عابرین پیاده به طور معمول از نوع LED دار است. این چراغ برای کنترل تردد عابرین پیاده استفاده می شود. برخی از علائم محبوب این چراغ نمایانگر ایستاده، عابر در حال حرکت، عابر ایستاده، دوچرخه ایستاده و نمونه های مشابه هستند.
انواع چراغ راهنمایی بر اساس شکل ظاهری
در ساخته شدن تمامی چراغهای راهنمایی در جهان از یک مواد اولیه و با یک تکنولوژی برای یک هدف استفاده میشود؛ امّا وجه تمایز در شکل ظاهری آنها است. بنابراین می توان آنها را به سه دسته چراغ راهنمایی برای افراد کور رنگ، چراغ ترافیکی چشمک زن، چراغ های فلشدار و چراغ راهنمای ثانیه شمار تقسیمبندی کرد.
چراغهای راهنمایی برای افراد کور رنگ
این دسته از چراغهای راهنمایی مخصوص افرادی است که دچار بیماری کور رنگی هستند. برای این افراد تشخیص رنگ های چراغ راهنمایی به ویژه زمانی که به صورت افقی باشد، چالش بزرگی محسوب میشود. برای حل این مشکل از علائمی که نشاندهنده رنگ چراغ راهنمایی است استفاده میشود. برای نمونه، برای نشان دادن چراغ قرمز از دست برای ایست و برای چراغ سبز نیز از نشانه در حال حرکت میتوان استفاده کرد. همچنین برای افراد نابینا چراغ های راهنمایی صوتی نیز وجود دارد.
چراغ ترافیکی چشمکزن
در این دسته، دو نوع چراغ راهنمایی وجود دارد: چراغهای چشمکزن زرد و چراغ چشمکزن قرمز. چراغ چشمکزن زرد در محل هایی نصب میشود که خودرو باید با احتیاط رانندگی کرده و نیازی به ایست کامل نیست. در این شرایط با کاهش سرعت نیز میتوان از مسیر نصب چراغ چشمکزن زرد عبور کرد. محلهای پرکاربرد برای نصب این چراغ شامل: خروج از مسیر اصلی به فرعی، پلیسراهها و در بزرگراهها قبل از رسیدن به عوارضی است.
چراغ چشمکزن قرمز نیز در محل هایی نصب میشود که خودرو قبل از ورود باید ایست کامل انجام دهد و پس از بررسی مسیر و نبود خطر حرکت کند. این نوع چراغ راهنمایی بر سر تقاطع های فرعی به اصلی، ایستگاههای آتش نشانی، اورژانس و موارد مشابه استفاده میشود.
چراغهای فلشدار
از این نوع چراغ راهنمایی در مسیرهای سهراهها و چهارراهها با ترافیک زیاد استفاده میشود. اگر مسیر انتخابی شما برای حرکت با فلش قرمز نمایش داده شده باشد، باید تا سبز شدن آن صبر کنید. علائم در این نوع چراغ به صورت فلش نمایش داده میشوند.
چراغهای راهنمایی ثانیه شمار
چراغ راهنمایی و رانندگی ثانیه شمار، نوعی از چراغ راهنمایی است که بر سر چهارراهها نصب میشود. رانندگان با وجود ثانیه شماری که در کنار چراغ راهنمایی قرار دارد میتوانند زمان انتظار خود را مشاهده کنند. با اطلاع از زمان انتظار، در صورت لزوم رانندگان می توانند خودروی خود را خاموش نمایند. این مورد می تواند تا حد بسیار مطلوبی به کاهش آلودگی هوا کمک کند.
در برخی موارد ممکن است ثانیه شمار این دستگاهها به دلیل ترافیک ایجاد شده در مسیر خاصی با اختلال مواجه شود. برای رفع این مشکل از سنسورهای مخصوص در مسیر خیابانها استفاده کردهاند. این سنسورها با توجه به میزان ترافیک ایجاد شده در مسیر خیابان، زمان ثانیه شمار را افزایش میدهد. در صورت نبود ماشین، زمان این ثانیه شمار کاهش می یابد و به حالت پیشفرض برمیگردد. چراغ های راهنمایی ثانیه شمار یکی از رایج ترین انواع چراغ های راهنمایی است.
نتیجهگیری
در نتیجه، چراغ های راهنمایی رانندگی یکی از ابزارهای حیاتی برای انظمام و مدیریت ترافیک در جاده ها هستند. این دستگاه ها با استفاده از رنگ های مختلف، رانندگان را به طور واضح از وضعیت جریان ترافیک مطلع میکنند و به بهبود ایمنی و پیشگیری از تصادفات کمک میکنند. از سوی دیگر، چراغ های راهنمایی همچنین نقش مهمی در مدیریت راهبردی ترافیک و کنترل سرعت و حرکت خودروها ایفا میکنند.
برای خرید چراغ های راهنمایی رانندگی با کیفیت و استاندارد، میتوانید به شرکت تجهیزات ایمنی هترمن مراجعه کنید. این شرکت بهعنوان یکی از پیشگامان در زمینه فروش تجهیزات ایمنی و راهنمایی و دیگر ملزومات مرتبط، محصولات با کیفیت و قابل اعتماد ارائه میدهد.
توجه: این مطلب یک رپورتاژ آگهی (تبلیغات) بوده و سایت سازه پلاس هیچگونه نظر و مسئولیتی ندارد. در صورت نیاز به لینکهای داخل متن مراجعه فرمایید.
۰ دیدگاه