برج خنک کننده هیبریدی که نام دیگر آن برج خنک کننده ترکیبی است، یکی از محبوب ترین مدل های تولید شده برج خنک کننده میباشد. همان طور از نام این دستگاه مشخص است؛ کولینگ تاور هیبریدی در واقع ترکیب شده هم زمانی از دو دستگاه برج خنک کننده خشک و برج خنک کننده تر است که به همین علت به آن برج خنک کن هیبریدی میگویند.
برج خنک کن هیبریدی به دلیل دارا بودن ارتفاع بلند خود، سیستم لوله کشی دقیقی در آن تعبیه شده است. همچنین این دستگاه مناسب برای تمامی فصول سال میباشد، زیرا این برج تبخیر و اتلاف آب کمتری نسبت به سایر کولینگ تاورها دارد.
بنابراین به منظور کاهش مصرف سالیانه آب و همچنین خنک کردن آن، از کولینگ تاور هیبریدی استفاده میشود. شایان ذکر است که این دستگاه یکی از محبوبترین مدلها در برجهای خنک کننده است که برای خنک سازی دستگاها مورد استفاده قرار میگیرد.
در شرکت سازنده برج خنک کننده هیبریدی، این برج با بهره گیری از بهترین نوع قطعات و جنس بدنه و استفاده از بهترین پکینگ برج خنک کننده، تحت نظارت ناظر کیفی همراه با ضمانت معتبر و پشتیبانی، طراحی و تولید میشود. در ادامه با ما همراه باشید تا به بررسی تخصصی برج خنک کننده هیبریدی، مزایا و نحوه کارکرد آن بپردازیم.
چرا برج خنک کننده هیبریدی
بهتر است که قبل از سفارش و خرید برج خنک کننده، نسبت به شناخت ویژگیها و مشخصات کامل آن، آگاهی کاملی داشته باشید تا بتوانید گزینه مناسب با کاربری مورد نظر خود را با توجه به شرایط تهیه کنید. برج خنک کن هیبریدی، بهترین و پرطرفدارترین مدل از برجهای خنک کننده به شمار میرود که این کولینگ تاور، ترکیبی از برجهای نوع مدار باز و مدار بسته بوده که بسیار محبوب میباشد.
جنس بدنه برج خنک کننده هیبریدی معمولاً از فایبرگلاس و فلز است که بسته به نیاز مشتری، جنس بدنه تعیین میشود.
این برج در تناژ ۱۰ تا ۵۰۰ تن و بیشتر (بسته به نیاز مشتری) ساخته میشود.
در کولینگ تاور هیبریدی پروانه در قسمت فوقانی قرار گرفته است که هوا را در جهت ارتفاع برج به جریان میاندازد. در قسمت خشک مسیری از کویل قرار گرفته است که آب سیستم ابتدا در آن به جریان درآمده همزمان هوا از روی کویل ها عبور کرده و دمای آب را تا نزدیکی دمای خشک کاهش میدهد. سپس همین آب در قسمت پایین اسپری شده و با مکانیزم تبخیر به نزدیک دمای مرطوب میرسد و از قسمت حوضچه برج خنک کننده به سیستم، پمپ میشود.
در نوع دیگری از برجهای خنک کننده هیبریدی آب داغ ابتدا وارد کوئل در قسمت فوقانی که کوئل خشک نامیده میشود که تنها جریان هوا از روی آن عبور میکند و آبی بروی آن پاشیده نمیشود. این آب پس از رسیدن به نزدیکی دمای خشک کوئل خشک را ترک کرده و وارد کوئل دوم میشود. در کوئل دوم آب بروی کوئلها پاشیده شده و دمای کوئل را به نزدیکی دمای مرطوب میرساند. همزمان هوا از ناحیه زیر وارد شده و از روی هر دو کوئل عبور کرده از قسمت بالا خارج میشود.
مزایای استفاده از برج خنک کننده هیبریدی
برجهای خنک کننده هیبریدی به دلیل طراحی ترکیبی که دارند، مزایای بسیاری دارند. از جمله این مزایا میتوان به کاهش تبخیر آب اشاره کرد که در نهایت باعث کاهش خروج بخار آب میگردد. این کاهش تبخیر آب در هوای مرطوب سرد و در فصل زمستان، از یخ زدن و آلودگی محیطی جلوگیری میکند که این مورد از مهمترین مزایای این برج بشمار میرود. از دیگر مزایای برج خنک کننده هیبریدی، کاهش مصرف آب است که نتیجه نهایی آن، جلوگیری از هدر رفتن آب و صرفهجویی در مصرف آن میباشد.
کاربردهای برج خنک کننده هیبریدی
برجهای خنک کننده کاربردهای بسیار زیادی دارند که با توجه به نوع و مدل آنها مختلف و متنوع است. کولینگ تاور هیبریدی غالباً در صنایع و مراکز متنوعی مورد استفاده قرار میگیرد. این برج اغلب در صنایعی مثل پتروشیمی، کاغذ سازی، کارخانههای لاستیک سازی، صنایع انرژی و… کاربرد دارد. در حالت کلی صنایعی که مقدار آب ورودی بیشتر از دمای خشک محیط و همچنین آب سرد کمتر از حرارت خشک محیط باشد، از برج خنک کننده هیبریدی استفاده میکنند.
در مناطقی که دچار خشکسالی و کمبود آب هستند، به راحتی میتوانند از این تجهیز بهرهمند شوند. هر نوع از این دستگاهها را با توجه به نوع کاربری، طراحی و تولید میکنند که شما نیز میتوانید با توجه به نیاز خود نسبت به خرید انواع آن اقدام نمایید.
اجزاء کولینگ تاور هیبریدی
اجزاء یک کولینگ تاور هیبریدی عبارتند از:
- پوسته بیرونی (مواد FRP، فولاد ضد زنگ، بتن)
- ساختار اصلی
- حوض آب
- فن استک
- حوضچه خنک کننده
- قطره گیر مبدلهای خنک کننده خشک
- ماژول های مخلوط
- فن با درایو
- سیستم توزیع آب از جمله اسپریهای نازل
نحوه کار برج خنک کننده هیبریدی
طرز کار برج خنک کن هیبریدی به این طیق است که ابتدا آب یا مایعی را که نیاز به خنک شدن دارد، به قسمت بالایی دستگاه وارد میشود. این سیال در کویلها و توسط هوای محیط تا حدی خنک میشود. سپس آب به قسمت پایینی برج وارد میشود و به وسیله نازل بر روی پکینگ پاشیده میشود. به این صورت تا رسیدن دمای مایع به دمای دلخواه، تبخیر سطحی باعث خنک شدن آب میشود.
نکتهای که در برجهای خنک کننده هیبریدی قابل توجه میباشد این است که در فصلهای پاییز، زمستان و بهار درصد زیادی از انتقال حرارت و خنککاری با استفاده از سیستم هوا صورت میگیرد و مصرف آب در این مدل از دیگر مدلها کمتر است. به همین دلیل این مدل برج، گزینه بسیار مناسبی برای مناطق نسبتاً خشک میباشد که امکان تامین آب در آنها سخت و دشوار است. این دستگاه میزان تبخیر آب را کنترل کرده و تا حد امکان با استفاده از سیستم هوای خنک به کاهش دما کمک مینماید.
قیمت برج خنک کننده هیبریدی
قیمت برج خنک کننده هیبریدی به نوع و مدل آن بستگی دارد. همانطور که قبلاً به آن اشاره شد، این دستگاه در تناژ ظرفیتهای بین ۱۰ تا ۵۰۰ تن به بالا طراحی و تولید میشود و هر مدل از برج نیز قیمتی متفاوت دارد. از دیگر عواملی که ممکن است بر قیمت این دستگاه موثر باشد جنس، نوع بدنه، متریال به کار رفته در ساخت آنها و… میباشد.
البته نوسان قیمت مواد اولیه نیز از دلایلی هستند که بر روی قیمت این تجهیز تاثیر دارند. در ضمن تعمیرات برج خنک کننده مدل هیبریدی نیز متفاوت تر از دیگر مدلهای موجود در بازار است.
برج خنک کننده هیبریدی با برج خنک کننده مدار بسته حدوداً قیمت یکسانی دارد، اما برج خنک کن هیبریدی نسبت به برج مدار باز، از لولههای مسی و فینهای آلومینیومی استفاده میشود. بنابراین برج خنک کننده هیبریدی (Hybrid Cooling Tower) قیمت بالاتری دارد. بنابراین با توجه به مزایا و فواید بسیار زیادی که در بخشهای قبل به آن اشاره شد، این دستگاه نسبت به بقیه کولینگ تاورها دارای قیمت بیشتری است.
سخن پایانی
مطابق با توضیحاتی که در این مقاله ارائه شد، میتوان نتیجه گرفت که برج خنک کننده هیبریدی یکی از برج هایی است که در صنعت کاربرد بسیار زیادی دارد. زیرا با مزایایی چون کاهش مصرف آب و برق مواجه روبرو خواهیم شد. مهمتر از همه اینکه عملکرد این برج بسیار تخصصی میباشد؛ البته همه این موارد به شرطی اتفاق خواهد افتاد که شما این برج های خنک کننده را از یک شرکت معتبر و متخصص خریداری نمایید تا بتوانید ضمن خرید امن، از عملکرد مطمئن و موثر آن بهرهمند شوید.
توجه: این مطلب یک رپورتاژ آگهی (تبلیغات) بوده و سایت سازه پلاس هیچگونه نظر و مسئولیتی ندارد. در صورت نیاز به لینکهای داخل متن مراجعه فرمایید.
۰ دیدگاه