تاریخچه پر فراز و نشیب تولید پارکت چوبی
کلمه پارکت (Parquet) ریشه در زبان و فرهنگ کشور فرانسه دارد و به معنای قطعات کوچک و هندسی از جنس چوب است که به عنوان پوشش کف مورد استفاده قرار میگیرند. تا پیش از قرن ۱۷ میلادی از سنگ مرمر برای پوشاندن کف استفاده میشد. تا اینکه در ۱۶۸۴ میلادی در کاخ ورسای فرانسه به دستور لویی شانزدهم از قطعات چوبی برای کف به منظور محافظت در برابر سرما استفاده شد. با پیدایش این کفپوش چوبی طی دو قرن گذشته مهندسان و طراحان با استفاده از ماشین آلات پیشرفته طرحهای خلاقانهای را بر روی این پارکتها پیادهسازی کردند. در این مطلب از مجموعه پارس آرای کوهستان شما را با تاریخچه تولید پارکت چوبی آشنا میکنیم.
روزهایی که پارکت چوبی تنها در کاخهای مجلل اروپایی استفاده میشد
در رابطه با تاریخچه تولید و استفاده از پارکت طی سالهای قرن هفدهم میلادی دو روایت مختلف وجود دارد. عدهای پارکت را اختراع فرانسویان و خاندان سطلنتی این کشور و برخی هم پارکت چوبی را به واسطه خاندان بانفوذ و قدرتمند مدیچی در ایتالیا میشناسند. در این بخش هر دو روایت تاریخی را مورد بررسی قرار میدهیم. در دهه ۱۶۲۰ میلادی یکی از اعضای خاندان مدیچی به نان ماری مدیچی کفپوشی شبیه به پارکت چوبی امروزی را در کاخ خود در لوکزامبورگ که یکی از مهمترین کاخها در آن زمان بود نصب کرد.
در فرانسه طی سالهای ۱۶۸۰ تا ۱۷۸۹ لویی چهاردهم که یکی از قدرتمندترین پادشاهان اروپا بود در کاخ ورسای که تا پیش از آن تنها توسط سنگ مرمر پوشانده شده بود از پارکت چوبی در تالارها و سالنهای پذیرایی کاخ ورسای استفاده کرد. بعد از این دوران سایر مدلهای پارکت تا پایان قرن هفدهم به طور گسترده در کاخهای سطلنتی و منازل طبقات اشراف و مرفه به عنوان کفپوش مورد استفاده قرار گرفت.
تاریخچه تولید پارکت چوبی در دوره ویکتوریایی
بررسی تاریخچه تولید و استفاده از پارکت چوبی در دوران ویکتوریایی اهمیت بسیار زیادی دارد. چرا که در طی این سالها امپراتوری بریتانیای کبیر در اوج انقلاب صنعتی به سر میبرد. در دوران ویکتوریایی به سالهای ۱۸۳۷ تا ۱۹۱۴ گفته میشود دوران پیشرفتهای صنعتی در بریتانیا بود. در این دوران ماشین آلاتی طراحی شد که فرایند ساخت چوب را اصلاح کردند. همین موضوع هم باعث شد تا در آن زمان تولید چوب به بیشترین مقدار ممکن برسد.
با اوجگیری انقلاب صنعتی و نیاز روزافزون مردم به مسکن، تقاضا هم برای استفاده از پارکت چوبی در منازل افزایش پیدا کرد و دیگر پارکت چوبی منحصر به طبقات بالای جامعه نبود. پارکتهای چوبی در آن زمان عمدتا از چوب درخت بلوط تهیه میشدند. به تدریج و با سختتر شدن پروسه تولید و فرآوری چوبهای سخت، چوبهای نرم جایگزینی برای ساخت پارکتهای چوبی شدند.
تاریخچه تولید پارکت چوبی از دهه ۲۰ میلادی تا جنگ جهانی دوم
طی سالهای ۱۹۲۰ پارکت چوبی بعد از رقابتی سخت با دیگر متریالهایی که برای ساخت کفپوش مورد استفاده قرار گرفتند به پیروزی رسید و جایگاه خود را به عنوان یک کفپوش درجه یک تثبت کرد. در دهه ۱۹۳۰ پارکت چوبی در سراسر آمریکا و اروپا به دلیل مقرونبهصرفه بودن، جا افتادن و نگهداری آسان یکی از محبوبترین کفپوشها برای منازل اداری و ادارجات بودند.
پس از جنگ جهانی دوم پارکتهای چوبی به تولید گسترده و انبوه الیاف مصنوعی به گزینهای محبوب و به صرفه تبدیل شدند. طی این دوران پارکت چوبی موفق شد رقبای خود مانند پوششهای پلی اورتان و لاکهای طبیعی را کنار بزند.
تولید و استفاده از پارکت در دهههای ۸۰ و ۹۰ میلادی
در دهههای ۸۰ و ۹۰ میلادی پارکتهای چوبی بار دیگر وارد دکوراسیون داخلی منازل و محل کار شدند. در طی این سالها به دلیل بهبود فرایندهای تولید، در دسترس بودن کفپوشهای مهندسی شده، مقرون به صرفه بودن و همچنین امکان تطبیقپذیری با چوبهای سخت پارکتهای چوبی در ابعاد انبوه تولید و در بازارهای جهانی به فروش رسیدند. در ادامه تاریخچه تولید پارکت چوبی در دهههای ۸۰ و ۹۰ میلادی قصد داریم تا شما را با نکات مهم دیگری آشنا کنیم.
لازم به ذکر است که در اواخر دهه ۸۰ میلادی پارکتهای آماده و کلاسیک شهرت پیدا کردند. تختههای چوبی که الگوهای پیچیده پارکتهای امروزی را نداشتند و با توجه به پروسه ساخت آنها، لبههای خرد شده در آنها دیده میشد. در دهههای ۸۰ و ۹۰ میلادی یکی از بحثهای جنجالی درباره تولید پارکت جنبههای زیست محیطی این مساله بود.
بسیاری از کارشناسان و سیاستمداران در آن زمان بر این باور بودند که تولید پارکتهای چوبی از درختانی با چوب سخت به دلیل اینکه رشد و بالغ شدن آنها ممکن است ۳۰ سال و یا بیشتر طول بکشد، کاری غیر اخلاقی و برخلاف منافع زیست محیطی است. اما در مقابل عدهای هم بر این باور بودند که به دلیل اینکه چوبهای سخت بازیابی و بازیافت میشوند و نصب آنها اصولی است و به خوبی مراقبت میشوند میتوانند ماندگاری بالایی داشته باشند. امروزه اما عمدتا از چوبهای نرم برای طراحی و ساخت پارکتهای چوبی استفاده میکنند.
جایگاه امروزی پارکت چوبی
در این بخش از تاریخچه تولید پارکت به بررسی وضعیت فعلی این کفپوشها در جهان میپردازیم. امروزه پارکتهای چوبی از نظر فنی پیشرفتهای زیادی داشتهاند که از جمله آنها میتوانیم به هزینههای نصب پایین، عدم وجود کثیفکاری در زمان نصب و همچنین عدم ایجاد حساسیت برای افراد اشاره کنیم.
پس از اینکه کف پارکت به عنوان محبوبترین کفپوش در بین مردم تبدیل شد یک قابلیت جدید به آنها اضافه شد. این قابلیت امکان تخریب سریع و آسان کف چوبی را برای افراد فراهم میکند. به این صورت که یک شیار و زبانه روی بلوک های کفپوش ایجاد شد که باعث شد کف پوش ها کنار هم چفت شوند و نیاز به چسب نباشد. به این مدل پارکت ها “کف پوش شناور” نیز گفته میشود.
ترندهای پارکت چوبی را از پارس آرای کوهستان تهیه کنید
در این مطلب درباره تاریخچه تولید پارکت چوبی صحبت کردیم و تحولات آن در طول تاریخ را مرور کردیم. این اطلاعات تاریخی نشان از این دارند که پارکت چوبی یکی از مهمترین آیتمهای دکوراسیون داخلی طی ۳۰۰ سال اخیر بوده است. تکنولوژی ساخت و فرآوری پارکت طی سالهای اخیر پیشرفتهای چشمگیری داشته است که از جمله آنها میتوانیم به تولید پارکتهای چوبی مهندسی شده اشاره کنیم که برای فضاهای مختلف داخلی قابل استفاده هستند.
مجموعه پارس آرای کوهستان اولین و معتبرترین مرجع محصولات پارکت چوبی در ایران است. در مجموعه ما میتوانید انواع پارکتهای چوبی در طرحها و رنگهای مختلف و متناسب با انواع سلایق را تهیه کنید. شما با خرید پارکت چوبی از مجموعه ما یکی از مهمترین و تاثیرگذارترین آیتمهای دکوراسیون داخلی در طول تاریخ را تهیه میکنید.
توجه: این مطلب یک رپورتاژ آگهی (تبلیغات) بوده و سایت سازه پلاس هیچگونه نظر و مسئولیتی ندارد. در صورت نیاز به لینکهای داخل متن مراجعه فرمایید.
۰ دیدگاه