انتخاب برگه

تفاوت پمپ باد تک سیلندر و دو سیلندر در چیست؟

خرداد ۱۳, ۱۴۰۳ | رپورتاژ آگهی

پمپ‌های باد، از جمله ابزارهای بادی پرکاربرد، در صنایع و کارگاه‌های مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرند. اما انتخاب نوع مناسب پمپ باد با توجه به تنوع مدل‌ها و مشخصات فنی آن‌ها می‌تواند چالش‌برانگیز باشد. در این مقاله به بررسی تفاوت‌های اساسی پمپ باد تک سیلندر و دو سیلندر می‌پردازیم تا به شما در انتخاب پمپ مناسب برای نیازهایتان کمک کنیم.

تفاوت پمپ باد تک سیلندر و دو سیلندر

در نگاه اول، تفاوت بارز بین این دو نوع پمپ باد، تعداد سیلندرهای آن‌ها است. پمپ باد تک سیلندر دارای یک سیلندر در یک محفظه است که در آن هوا فشرده می‌شود، در حالی که پمپ باد دو سیلندر از دو سیلندر در یک محفظه مشترک برای این کار استفاده می‌کند. این تفاوت در تعدا سیلندرها ، بر عملکرد پمپ باد تاثیرگذار خواهد بود.

تفاوت پمپ باد تک سیلندر و دو سیلندر

همانطور که در کمپرسورسازان آمده است:

کمپرسور های پیستونی تک مرحله ای Single Stage با هر بار پایین و بالا رفتن پیستون داخل سیلندر، هوا به درون مکش شده و سپس فشرده می شود.

اما در میان کمپرسور هایی وجود دارند که با عقب رفتن پیستون، هوای یک سمت، مکش و هوای سمت دیگر، کمپرسور می شود. به این کمپرسورها، کمپرسور پیستونی دو مرحله ای Two Stage می گویند.

تعداد فشرده سازی ها

پمپ تک سیلندر هوا را در یک مرحله فشرده می کند، در حالی که پمپ دو سیلندر آن را دو بار فشرده می کند. این فشرده سازی دوگانه منجر به خروجی فشار بالاتر در پمپ های دو سیلندر می شود.

دبی هوا (CFM)

به دلیل داشتن دو پیستون که به طور همزمان کار می کنند، پمپ های دو سیلندر به طور کلی می توانند حجم بیشتری از هوا را در دقیقه (CFM) در مقایسه با پمپ های تک سیلندر ارائه دهند. دبی هوا برای وظایفی که به جریان هوای مداوم نیاز دارند، مانند باد کردن رنگ یا تامین انرژی ابزارهای پنوماتیک، بسیار مهم است.

انواع پمپ باد

فشار هوا

از آنجایی که پمپ های دو سیلندر هوا را دو بار فشرده می کنند، می توانند به طور قابل توجهی به خروجی فشار بالاتری نسبت به پمپ های تک سیلندر دست یابند. این امر برای کارهایی که به فشار بالا نیاز دارند، مانند باد کردن لاستیک کامیون یا استفاده از آچارهای ضربه ای قدرتمند ضروری است.

پمپ باد کمپرسورسازان

پمپ باد تک سیلندر گران تر است یا دو سیلندر؟

همانطور که در ایران پمپ آمده است:

قیمت کمپرسور های دو مرحله‌ای هوا، گران‌تر از نمونه‌های تک مرحله‌ای آن‌ها هستند؛ زیرا قطعات بیشتری در آن دخیل می‌باشند. با این حال، قطعات در یک واحد دو مرحله‌ای کوچک‌تر بوده و معمولا نیاز به نگهداری در فواصل کمتری دارند. بنابراین، هزینه‌های کار کردن یک کمپرسور دو مرحله‌ای در طولانی مدت می‌تواند کمتر باشد.

مزایای پمپ باد تک سیلندر

ابعاد و وزن کمتر:

در سایت پارس وکیوم چنین اشاره شده است:

این پمپ‌ها معمولاً در ابعاد و اندازه‌های کوچکی تولید می‌شوند و حمل و نقل آن‌ها کار راحتی است این پمپ‌ها آلودگی صوتی بسیار کمی ایجاد می‌کنند و از لرزش بسیار کمی نیز برخوردارند.

طراحی ساده تر:

با قطعات متحرک کمتر، پمپ های تک سیلندر به طور کلی برای ساخت و نگهداری ساده تر هستند این به معنای هزینه های اولیه کمتر و عیب یابی آسان تر در صورت بروز هرگونه مشکل است.

مناسب برای کاربردهای کم تقاضا:

اگر فقط نیاز به باد کردن لاستیک ها، تامین نیروی ابزارهای بادی برای مدت کوتاهی یا انجام سایر وظایف نیاز به فشار هوای متوسط ​​در حجم کم دارید، یک پمپ تک سیلندر می تواند کاملاً کافی باشد.

مزایای پمپ باد دو سیلندر

راندمان بالاتر

کمپرسورهای دومرحله‌ای معمولاً با سرعت پایینی کار می‌کنند و از طول عمر بالاتری برخوردار هستند. این کمپرسورها همچنین می‌توانند در مصرف انرژی صرفه‌جویی قابل توجهی داشته باشند.

ظرفیت بیشتر

این کمپرسورها می توانند حجم بیشتری از هوا را در مقایسه با کمپرسورهای تک مرحله ای با اندازه مشابه فشرده کنند. این امر به دلیل وجود دو سیلندر است که به آنها اجازه می دهد در هر چرخه بیشتر هوا را مکش کنند.

کارکرد خنک تر

خنک شدن هوا بین دو مرحله فشرده سازی در کمپرسورهای دو مرحله ای اتفاق می افتد. این امر باعث می شود که این کمپرسورها خنک تر از کمپرسورهای تک مرحله ای کار کنند و احتمال گرم شدن بیش از حد و خرابی آنها کاهش یابد.

کاربردهای متنوع

از کمپرسورهای دو مرحله ای می توان برای طیف وسیع تری از کاربردها در مقایسه با کمپرسورهای تک مرحله ای استفاده کرد. این امر به دلیل توانایی آنها در تولید فشار و حجم هوای بیشتر است.

راهنمای انتخاب پمپ باد تک سیلندر و دو سیلندر

از کمپرسور برای چه کاری استفاده خواهید کرد؟ اگر فقط برای استفاده گاه به گاه در خانه به آن نیاز دارید، یک کمپرسور تک سیلندر ممکن است کافی باشد. با این حال، اگر قصد دارید از آن برای کارهای سخت تر مانند راه اندازی چندین ابزار بادی یا کمپرسور سندبلاست استفاده کنید، یک کمپرسور دو سیلندر گزینه بهتری خواهد بود.

توجه: این مطلب یک رپورتاژ آگهی (تبلیغات) بوده و سایت سازه پلاس هیچگونه نظر و مسئولیتی ندارد. در صورت نیاز به لینک‌های داخل متن مراجعه فرمایید.

۰ دیدگاه