پارچه و نخ نسوز دو محصول پُرمصرف از گروه مواد نسوز هستند. این محصولات با کیفیتهای مختلف و در انواع گوناگون تولید میشوند. قیمت نخ نسوز و پارچههای نسوز نیز بسته به نوع و کیفیت آنها متفاوت است. خرید محصولات نسوز ازجمله نخ و پارچههای نسوز، باید با توجه به نیاز انجام شود، به همین دلیل بهتر است انواع مختلف این محصولات را بهخوبی بشناسید.
در این مقاله راجعبه نخ و پارچه نسوز، انواع و کاربردهای آنها صحبت کردهایم. همچنین در خصوص خرید آنها از بهترین فروشگاه محصولات نسوز نیز مطالبی را بیان کردیم. لطفاً تا پایان مطلب ما را همراهی بفرمایید.
نخ و پارچه نسوز چیست؟
نخ نسوز به الیافی با مقاومت حرارتی بالا گفته میشود. این نخها که به الیاف نسوز نیز موسوماند، در مقاطع مربعی و دایرهای شکل تولید میشوند. نخهای نسوز علاوهبر مقاومت حرارتی در برابر مواد شیمیایی و خواص دیالکتریک مقاومت خوبی از خود نشان میدهند. انواع نخهای نسوز براساس دما (درجه احتراق) در بازار موجود هستند. نخهای نسوز قابلیت تحمل دمای ۱۲۶۰ درجهٔ سانتیگراد را دارند. در ادامه با انواع، ویژگیها و کاربردهای این محصول آشنا میشویم، سپس بهسراغ معرفی و بررسی پارچههای نسوز خواهیم رفت:
- انواع نخهای نسوز
انواع نخهای نسوز را براساس نوع بافت یا الیاف بودن تقسیمبندی میکنند، ازاینرو نخهای بافت در دستهبندیهای گرد یا مستطیلیشکل به مصرفکننده عرضه میشود. همچنین نخهای نسوز بدون بافت که الیاف نسوز نامیده میشوند در بازار موجود است که کاربردی متفاوت از نخهای نسوز دارند. گاهی بهدلیل بالا بردن مقاومت مکانیکی و شیمیایی نخهای نسوز، آنها را با کمک روغنهای سیلیکونی یا سیمهای فلزی تقویت میکنند که در این صورت نوع جدیدی از نخهای نسوز با استحکام و مقاومت بیشتر تولید شدهاست، اما در رایجترین دستهبندی نخهای نسوز، آنها را به چهار دستهٔ زیر تقسیمبندی میکنند:
- سرامیکی
- فایبرگلاس
- تفلون(نسوز سرامیکی)
- گرافیت
هرکدام از انواع نخهای نسوز ذکرشده در بالا، ویژگیهای خاص خود را دارند و براساس ویژگیهای خود در صنایع گوناگون به ویژه در حوزهٔ عایقکاری و آببندی مورد استفاده قرار میگیرند. برای مثال میتوان به ویژگیها و کاربردهای نخهای تفلونی اشاره کرد.
نخهای تلفونی از الیاف پلیتترافلوئوراتیلن و تفلون ساخته میشوند. به این نخها پکینگ نسوز تفلونی نیز گفته میشود و دارای ویژگیهای خاص ازجمله انعطافپذیری بالا هستند. این نخهای انعطافپذیر در برابر مواد شیمیایی، فشار و دما مقاومت بسیار خوبی از خود نشان میدهند. همچنین کمترین میزان سایش را دارند. از دیگر ویژگیهای نخهای مذکور میتوان به خاصیت روانکنندگی و اصطکاک کم اشاره کرد. نسوزهای تلفونی در محیطهای حاوی عوامل خورنده و برای استفاده در دستگاههایی که با مواد آلوده کار میکنند، گزینهٔ مناسبی هستند. از این نخها به ویژه در صنایع دارویی، غذایی، پالایشگاهها و در کارخانههای ساخت کاغذ استفاده میشود.
در خصوص هرکدام از موارد دیگر میتوان به کاربردها و ویژگیهای خاص آنها اشاره کرد. بهتر است قبل از خرید، از طریق مرکز فروش محصولات نسوز، با ویژگی و کاربرد آنها بهخوبی آشنا باشید.
- کاربرد نخهای نسوز
نخهای نسوز در صنایع مختلف از قبیل صنعت نفت، صنعت دارو و غذا، صنعت خودرو و صنعت گاز کاربردهای گستردهای دارند. همچنین انواع این نخها را برای بافت پارچههای ضدشعله، ساخت عایقهای حرارتی، مهر و موم کوره و فلنج، ساخت پکینگ نسوز، ساخت طنابهای نسوز در و مربعی کارآمد، ساخت واشر جهت استفاده در محل اتصال لولهها و برای درب کورهها و اجاقهای خانگی یا صنعتی بهکار میبرند.
نخ نسوز را از کجا تهیه کنیم؟
همانطور که گفتیم، نخهای نسوز کاربردهای گستردهای در صنایع بهویژه صنایع حساس دارند، لذا خرید نخ نسوز باکیفیت بسیار اهمیت دارد. با خرید از فروشگاه محصولات نسوز معتبر نسوز آوران آترا در خصوص کیفیت محصولات خاطرجمع خواهید بود. توجه داشته باشید که خرید محصولات غیراستاندارد شما را متحمل هزینههای گزافی خواهد کرد.
توصیهٔ ما این است که به فروشگاه تخصصی فروش محصولات نسوز مراجعه کنید. در این صورت میتوانید پیش از خرید، مشاورههای لازم را دریافت کرده و مهمتر از همه محصولات متنوع را در اختیار داشته باشید. در این صورت انتخاب و خرید گزینهٔ متناسب با نیازتان دشوار نخواهد بود.
پارچه نسوز چیست؟
پارچه نسوز نیز از همان قابلیتها و ویژگیهای نخ نسوز برخوردار است. این پارچهها را با استفاده از الیافهای فایبرگلاس، گرافیت، فایبر سرامیک، آرامید یا کولار و … تولید میکنند. الیاف بهکاررفته در تولید پارچههای نسوز به آنها خواص مقاومتی قابل توجهی میبخشد. بر همین اساس چنین پارچههایی مقاومت حرارتی خوبی دارند، غیرقابل سوختن و اشتعال هستند، بر همین اساس از این پارچهها در صنایع گوناگونی استفاده میشود.
پارچههای نسوز حتی با قرار گرفتن در معرض دمای بالاتر از آستانهٔ تحمل نیز شعلهور نمیشوند. بلکه بهتدریج تجزیه و سپس متلاشی خواهند شد. جالب است بدانید برخی از پارچههای نسوز حتی در صورت شعلهور شدن نیز میتوانند خود را خاموش کنند. این موضوع به دلیل بهکارگیری پلیاسترهای خاص، الیاف شیشه و الیافهای مداکریلیک در تولید پارچههای نسوز اتفاق میافتد.
انواع پارچههای نسوز
پارچههای نسوز به دلیل ویژگیهای منحصربهفردشان از قبیل مقاومت بالا، غیرقابل اشتعال بودن، خاصیت ضداسید و باز، انعطافپذیری بالا، توانای تحمل دما تا ۱۵۰۰ درجهٔ سانتیگراد، خاصیت ضدروفن و مقاومت در برابرحرارت، سایش، کشش، فشار و جریان، کاربردهای گستردهای دارند.
قبل از خرید پارچههای نسوز، بهتر است انواع آن را بشناسید تا خریدی متناسب با نیاز خود داشته باشید. بهعبارتی در هنگام خرید پارچههای نسوز، از بهترین فروشگاه محصولات نسوز بهتر است این محصول و انواع آن را بهخوبی بشناسید و پارچه را براساس کارکرد آن و نیاز خود خریداری کنید.
پارچههای نسوز آزبست، سیلیکون، سرامیکی، سلیکیا، برزنت نسوز و فایبرگلاس انواع پارچههای نسوز بهشمار میروند. هرکدام از موارد مذکور، مزایا و معایب خاص خود را دارند. امروزه پرکاربردترین و به بیانی دیگر پرفروشهای پارچههای نسوز انواع سرامیکی، فایبرگلاس و آرامید هستند. شما میتوانید از فروشگاهی خرید کنید که تمامی انواع این محصول را در اختیار شما قرار دهد تا محصولی متناسب با نیاز تهیه کنید.
پارچه نسوز از کجا بخرم؟
برای خرید پارچه نسوز نیز همانن نخهای نسوز بهتر است به فروشگاه محصولات نسوز تخصصی در این زمینه مراجعه کنید. فروش محصولات نسوز به دلیل تنوع این محصولات و ازجمله نیاز به تناسب محصول و کارکرد مورد انتظار باید با آگاهی انجام شود. در بهترین فروشگاههای محصولات نسوز آگاهیها و مشاورههای لازم به خریداران ارائه میشود.
جمعبندی
در این مقاله بهصورت خیلی مختصر راجعبه انواع پارچه و نخ نسوز صحبت کردیم. محصولات نسوز تنوع زیادی دارند و هرکدام از این محصولات خود به چند نوع و دسته تقسیمبندی میشوند. این محصولات به دلیل مقاومت حرارتی بالا و غیرقابل اشتعال بودن، مورد توجه قرار گرفتهاند و لذا کاربردهای گوناگونی در عایقبندی، آببندی و صنایع مختلفی دارویی، کشتیسازی و … دارند.
مسلماً توضیح درمورد ساختار تمامی محصولات نسوز ازجمله انواع نخ و پارچه نسوز در این متن کوتاه غیرممکن است. شما میتوانید سری به بهترین فروشگاه محصولات نسوز یعنی نسوز آوران آترا در تهران بزنید و با مشاهده محصولات متنوع و اطلاع از خصوصیات و قیمت هرکدام خریدی مطمئن و هوشمندانه داشته باشید.
آدرس فروشگاه :
تهران، میدان امام خمینی، خیابان امیرکبیر شماره ۵۶۱
۰۲۱۳۳۱۱۳۷۰۰
توجه: این مطلب یک رپورتاژ آگهی (تبلیغات) بوده و سایت سازه پلاس هیچگونه نظر و مسئولیتی ندارد. در صورت نیاز به لینکهای داخل متن مراجعه فرمایید.
۰ دیدگاه