چوب یک ماده اولیه برای انواع صنایع مختلف محسوب میشود، مخصوصاً در صنعت کاغذسازی، مبلمان دکوراسیون داخلی، چوب به اندازهای پر مصرف است که برخی از کشورها مجبور به واردات آن هستند، کشور ایران نیز برای تامین چوب مورد نیاز خود مجبور به واردات چوب از بازارهای اطراف است، در کشور ایران برای اینکه نیاز بازار داخلی را از چوب وارداتی تامین کنند، اکثر افراد به فکر سرمایه گذاری و احداث باغ صنوبر افتادند، چون چوب صنوبر کیفیت و مرغوبیت تجاری بالایی دارد و جزو محصولاتی است که بلافاصله به فروش میرسد.

خصوصیات مهم درخت صنوبر را بشناسید
برای اینکه بتوانید از باغ درخت صنوبر به خوبی مراقبت کنید توجه داشته باشید که شما در مرحله اول باید خصوصیات و ویژگیهای مهم درخت صنوبر را به خوبی بشناسید، هر چه اطلاعات اولیه شما در مورد این درخت بالا باشد به همان اندازه نسبت به نگهداری آن آگاهی بیشتر خواهید داشت، تاریخچه پیدایش درخت صنوبر در کشور ایران بسیار کهن و قدیمی بودن و بومی کشور ایران است، نه تنها هدف از کاشت آن برای تولید چوب بوده بلکه در اکثر مزارع از درخت صنوبر به عنوان محافظ و دیوار بادشکن استفاده میکنند.
- درخت صنوبر قدرت رشد بسیار سریع و قابل توجهی دارد به طوری که شما در سال ۵ الی ۷ میتوانید آن را قطع کرده و چوبش را بفروشید.
- انواع نهال صنوبر و نژاد آن زیاد است، بنابراین در مناطق مختلف کشور ایران میتوان باغ آن را احداث کرد، در واقع این درخت سازگاری زیادی با اقلیم متفاوت کشور ایران دارد.
- درخت صنوبر را میتوانید به صورت تک درخت، به صورت ردیفی در کنار مزرعه، جوی آب و رودخانهها یا کاشت توده ای در هکتار داشته باشید.
- در زمینهای کم بازده که نمیتوان باغ میوه را احداث کرد و ممکن است بایر باقی بماند بهتر است درخت صنوبر را کاشت کنید چون درخت صنوبر به آبیاری و مراقبت کمتری احتیاج دارد.
- کاشت درخت صنوبر همراه با درختان میوه هیچگونه تداخلی ایجاد نکرده و و با هر درخت مثمر و غیرمثمر دیگر سازگاری بالایی دارد.
- در بیشتر مناطق کویری یا کوه پایهای که امکان بروز سیل وجود دارد از درخت صنوبر به عنوان یک محافظ جهت محافظت از سیلابها استفاده میشود.
- مهمترین مزیت کاشت نهال صنوبر در مناطق بایر این است که از فرسایش خاک و تبدیل آن به شوره زار جلوگیری میکند.
در خرید نهال صنوبر جهت احداث باغ به پایه درخت توجه داشته باشید، درخت صنوبر از طریق پاجوش ریشه و قلمه تکثیر میشوند، ولی کیفیت چوبهایی که به وسیله پاجوش ریشه تولید میشوند، نه تنها پایین است و کیفیت چندانی ندارد، سبک وزن نیز بوده و این به نفع کشاورز نیست چون واحد خرید چوب صنوبر کیلو است، پس به هنگام خرید نهال سه نوبت آن را بر پایه قلمه و اصلاح شده از مراکز معتبر تهیه کنید.
اطلاعات تکمیلی : https://bartarnahal.ir/seedlings-of-ornamental-trees/
چگونه از درخت صنوبر نگهداری کنیم؟
در مورد نگهداری درخت صنوبر باید بگوییم هیچ پروژه خاص و پیچیده ای ندارد، نگهداری از باغ صنوبر بسیار راحت است به طوری که کشاورزانی که وقت کشاورزی ندارند و نمیتوانند مدام به باغ خود سرکشی کنند توصیه شده تا درخت صنوبر را کاشت کنند، البته به هنگام کاشت این نهال اگر به چند نکته ریز و کلیدی را رعایت کنید بعد از ۵ الی ۶ سال سرمایه مناسبی بدست خواهید آورد.

● خاک مناسب برای کاشت نهال صنوبر
وقتی صحبت از احداث باغ تجاری و مدرن درخت صنوبر می شود، حتماً به بستر باغ توجه داشته باشید شیب زیاد باعث میشود تا عملیات آبیاری باغ صنوبر با مشکل روبهرو شود از کاشتن درخت صنوبر در خاکهای سنگین و خاکی که سنگلاخی هستند و امکان صدمه به ریشه وجود دارد اجتناب کنید، سعی کنید مرحله خاک ورزی باغ صنوبر را به خوبی پیش ببرید. برای مغذی کردن خاک باغ مطمئن باشید که میزان رس خاک کمتر از ۳۰ درصد باشد، شما در یک هکتار باید حداقل از ۳۰ تن کود دامی پوسیده برای پوک کردن و سبک کردن خاک استفاده کنید، فاصلهای که برای کاشت درخت صنوبر مناسب است حدود ۱ متر از یکدیگر است یعنی شما در یک هکتار زمین حداقل ۱۰۰۰۰ اصله درخت صنوبر جای میگیرد.
● آبیاری درخت صنوبر
یکی از اولین نیازهایی که بعد از کاشت باید آن را برای درخت صنوبر برطرف سازید آبیاری این درخت است، حتماً بلافاصله بعد از کاشت آبیاری درخت صنوبر را انجام دهید، معمولاً در زمان فروش نهال صنوبر کارشناسان نهالستان نیاز آبی درخت صنوبر را برحسب نژاد آن برای شما مشخص میکند، ولی به طور میانگین در یک هکتار زمین سالانه بیشتر از ۱۵ هزار متر مکعب آب احتیاج دارد، روش آبیاری درخت صنوبر این گونه است که در ماه سه بار آبیاری عمیق انجام میدهند. در آبیاری درخت صنوبر حتماً فاصله بین دو آبیاری را رعایت کنید، البته در فصل بهار و فصل پاییز به خاطر بارندگی میزان آبیاری در هفته کاهش پیدا میکند ولی سعی کنید رطوبت مورد نیاز درخت را تامین کنید.
● کود مصرفی برای درخت صنوبر
طبق بررسیهای انجام شده مشخص شده استفاده از کود پتاس همچنین کود فسفاته به درخت صنوبر کمک میکند تا سریعتر به چوب بنشیند، همچنین درخت صنوبر برای تسریع در رشد خود به کودهای آلی فراوان احتیاج دارد، میزان کوددهی باغ صنوبر بر حسب سن درخت و نوع خاک آن کاملاً متفاوت است، به هیچ عنوان در کود دهی درخت صنوبر زیاده روی نکنید، زیاده روی در استفاده از کودهای شیمیایی و طبیعی نه تنها کمکی به رشد درخت صنوبر نمی کند باعث سوختن ریشه های آن شده و عامل بیماری قارچی و باکتریایی خواهد بود.

کلام آخر
کاملا مشخص است احداث باغ صنوبر برای سرمایه گذاران و کشاورزان بسیار پر سود بوده و منفعتی زیادی به دنبال خواهد داشت، اگر هیچ نوع اطلاعاتی در مورد خرید نهال صنوبر و احداث باغ آن ندارید، میتوانید به سایت تخصصی برتر نهال مراجعه کنید؛ بر این سایت اطلاعات کامل و علمی در مورد کاشت، داشت و مراقبت از نهال صنوبر درح شده است، با مطالعه این اطلاعات میتوانید به راحتی از درختان خود مراقبت کنید، البته کارشناسان سایت برتر نهال آماده ارائه مشاوره و خدمات تخصصی به کشاورزان هستند.
تماس با برتر نهال: 09141832393
تماس با پالیز نهال: ۰۹۱۴۴۵۰۱۰۰۳
توجه: این مطلب یک رپورتاژ آگهی (تبلیغات) بوده و سایت سازه پلاس هیچگونه نظر و مسئولیتی ندارد. در صورت نیاز به لینکهای داخل متن مراجعه فرمایید.
۰ دیدگاه