قانون آسانسور برای طبقه همکف ، با هدف ارتقا رضایت تمام ساکنین ساختمان و رفع ابهامات موجود در این باره، تدابیر و الزاماتی را تعیین می نماید. امروزه، آسانسورها به عنوان یکی از نیازمندی های اساسی در طیف گسترده ای از ساختمان ها محسوب می شوند. آن ها علاوه بر حمل و نقل راحت و سریع افراد، به عنوان وسیله ای برای حمل بار و اقلام سنگین نیز به کار می روند. یکی از مسائلی که در استفاده از آسانسورها برای ساکنین ساختمان ایجاد ابهام می کند، قانون آسانسور برای طبقه همکف است. طبقه همکف می تواند از جهاتی با سایر طبقات متفاوت باشد. در این مقاله، قانون آسانسور برای طبقه همکف ، از جهات مختلف مورد بررسی قرار می گیرد.
جهت اطلاع از هزینه خدمات و کالاهای متنوع آسانسور، مانند هزینه نصب آسانسور و قیمت کابین آسانسور می توانید از طریق شماره تلفن ۶۲۹۹۹۶۷۵-۰۲۱ و یا وبسایت omranmodern.com با کارشناسان عمران مدرن در ارتباط باشید.
قانون آسانسور برای طبقه همکف : نصب آسانسور
در ساختمان هایی که بیش از چهار طبقه دارند، نیاز به نصب آسانسور حس شده و ضروری می باشد. در برخی موارد، در ساختمان هایی که سه یا چهار طبقه دارند نیز، ساکنان طبقات بالایی درخواست نصب آسانسور می دهند. اما ممکن است طبقات همکف و طبقه اول با این پیشنهاد مخالفت نمایند. این امر ممکن است به ایجاد اختلاف و مخالفت درباره نصب آسانسور منجر شود. در چنین شرایطی، بهتر است که با توافق همه اهالی ساختمان و پس از حل اختلاف، مدیر ساختمان اقدام به خرید و نصب آسانسور نماید. بنابر قانون آسانسور در آپارتمان، مسئولیت پیگیری امور نصب آسانسور بر عهده مدیر ساختمان است.
حال با این پرسش مواجه می شویم که قانون آسانسور برای طبقه همکف در این باره چیست؟ ماده ۲۳ قانون تملک ساختمان ها در این زمینه بیان می کند که اگر فضای لازم برای نصب آسانسور در ساختمان وجود داشته باشد و ساکنان طبقات بالایی درخواست نصب آسانسور را داشته باشند، حتی با مخالفت ساکنان طبقه همکف و اول، مجاز به نصب آسانسور می باشند. به علاوه، طبق ماده ۴ قانون تملک ساختمان ها، اگر مساحت طبقات دوم به بعد که درخواست آسانسور دارند، بیشتر از مجموع مساحت طبقه همکف و اول باشد، می توانند حق السهم نصب آن را به همراه خسارت احتمالی از مالکین معترض دریافت نمایند.
هزینه تعمیرات آسانسور برای طبقه همکف
استفاده روزمره و مکرر از آسانسور ممکن است باعث خرابی برخی قطعات شود. به علاوه، برخی سیستم ها مانند آسانسور شیشه ای در مقایسه با آسانسورهای استیل ملزم به نگهداری بیشتری می باشند. هرگونه نقص و خرابی جزئی در آسانسور می تواند منجر به وقوع وقایع خطرناک و تهدید امنیت ساکنین ساختمان گردد. به همین دلیل، مدیر ساختمان می بایست به صورت دوره ای با شرکت های مربوطه قرارداد ببندد تا نظارت و بازرسی روی آسانسور صورت گیرد. این شرکت مسئولیت دارد که ماهانه یا هر دو ماه یکبار به ساختمان مراجعه کرده و آسانسور را مورد بازرسی قرار دهد. عدم انجام صحیح یا تاخیر در بازدید توسط شرکت های سرویس آسانسور می تواند منجر به وقوع مشکلات جدی در آسانسور شود که برای ساکنین خطرناک خواهد بود.
هزینه های تعمیر و نگهداری آسانسور از مخارجی است که از ساکنین ساختمان دریافت می شود. اما اغلب ساکنین طبقات همکف یا اول که از آسانسور استفاده نمی کنند، خود را ملزم به پرداخت این هزینه نمی دانند. در ادامه بر اساس قانون آسانسور برای طبقه همکف ، به این مسئله پرداخته خواهد شد.
قانون آسانسور برای طبقه همکف : پرداخت هزینه شارژ
ساکنین یک مجتمع مسکونی هر ماه برای بهره مندی از خدمات و امکانات مختلف در ساختمان، مبلغی به عنوان شارژ ماهانه پرداخت می نمایند. آسانسور نیز یکی از اجزایی است که برای آن باید هزینه ای به عنوان شارژ ماهانه در نظر گرفته شود. همانطور که اشاره شد، با استفاده از مبالغ جمع آوری شده، به مشکلات آسانسور پرداخته می شود.
یکی از اختلافات موجود درباره آسانسور، مربوط به مسئله پرداخت هزینه ی شارژ آسانسور است. طبق قانون آسانسور برای طبقه همکف و سایر طبقات، حتی واحدهای خالی (به طور مثال، واحدهایی که فروخته یا اجاره نشده اند یا ساکنین آن ها به دلیل مسافرت در ساختمان حضور ندارند) نیز باید هزینه ی ماهیانه ی آسانسور را پرداخت کنند، حتی اگر از آن استفاده نکنند. طبق ماده ۲۳ قانون تملک آپارتمان ها در مورد قوانین استفاده از آسانسور و قانون آسانسور برای طبقه همکف ، اعتراض ساکنین طبقات همکف و یا اول مبنی بر عدم پرداخت هزینه های مربوط به آسانسور به علت استفاده نکردن از آن، قابل پذیرش نیست.
قانون آسانسور برای طبقه همکف : تعیین هزینه شارژ
طبق قانون آسانسور برای طبقه همکف برای تعیین هزینه ی ماهیانه ی آسانسور، دو روش وجود دارد. روش قانونی که بر اساس آن، تمامی طبقات و واحدهای ساختمان باید هزینه ی یکسانی را بابت آسانسور پرداخت کنند و روش قراردادی که در آن، ساکنان ساختمان می توانند در جلسه ای توافق کنند که واحدهای طبقات همکف و اول که از آسانسور استفاده نمی کنند، هزینه ی کمتری را پرداخت کنند. البته تمامی واحدها باید در این مورد به توافق برسند.
این حالت نیز ممکن است که، هزینه های آسانسور از هزینه های کل ساختمان جدا شده باشد. در این صورت، این امکان وجود دارد که ساکنان در جلسه مجمع عمومی، روش خاصی برای تقسیم هزینه های آسانسور تعیین نمایند. نهایتا، هیئت مدیره ساختمان درباره پرداخت هزینه های آسانسور از سوی ساکنان واحدها تصمیم نهایی را خواهد گرفت.
ملاکی که برای قیمت گذاری ساختمان ها بکار می رود، از جمله امکانات آن ها است و آسانسور نیز یکی از امکاناتی است که باعث افزایش قیمت ملک می شود. این افزایش قیمت در مورد طبقات همکف و اول که نیازی به استفاده از آسانسور ندارند، کمتر است، اما در طبقات بالاتر تأثیر بیشتری دارد. از این رو، منصفانه است که طبقات پایین تر، هزینه کمتری نسبت به سایر طبقات پرداخت نمایند.
قانون آسانسور برای طبقه همکف : مالک و مستاجر
همانطور که اشاره شد، در مجموع قوانین استفاده از آسانسور در ساختمان، برای تمامی ساکنین یکسان است. همچنین، هزینه های مربوط به آسانسور در شارژ ماهیانه ساختمان لحاظ می شود. پس از بررسی قانون آسانسور برای طبقه همکف در قیاس با سایر طبقات، بحث پرداخت هزینه توسط مالک یا مستاجر مطرح می شود.
قانون تقسیم هزینه ها در این باره به این صورت است که، اگر در یک ساختمان قصد نصب یا تعویض آسانسور وجود داشته باشد، هزینه مربوطه باید توسط مالک پرداخت شود. اما پرداخت هزینه های بازرسی و تعمیرات جزیی آسانسور که به صورت ماهیانه در شارژ ساختمان در نظر گرفته می شود، به عهده مستاجر می باشد.
سوالات متداول درباره قانون آسانسور برای طبقه همکف
- آیا کسی که پارکینگ ندارد و طبقه همکف زندگی می کند و از آسانسور استفاده ندارد شارژ کمتری باید پرداخت نماید؟
با توجه به ماده ۴ قانون تملک آپارتمان ها پرداخت هزینه های مشترک اعم از اینکه ملک مورد استفاده قرار بگیرد یا نگیرد الزامی است. در نتیجه ساکن طبقه همکف ملزم به پرداخت شارژ تعیین شده می باشد. مگر اینکه با توافق با سایر مالکین و رضایت ایشان شارژ کمتری پرداخت نماید.
- در یک آپارتمان ۶ طبقه که آسانسور تا طبقه همکف است و پارکینگ زیر همکف قرار دارد، آیا طبقه همکف که اصلا استفاده ای از آسانسور ندارد باید هزینه تعمیرات آسانسور را به نسبت مساوی پرداخت کند؟
بله. طبق قانون تملک آپارتمان ها،هزینه تعمیرات آسانسور باید به نسبت مساوی بین ساکنین یک آپارتمان تقسیم شود.
- در یک بلوک چهار طبقه چهار واحدی که بلوک فاقد پشت بام می باشد و دارای شیروانی است و طبقه همکف تحت هیچ شرایطی از اسانسور استفاده نمی کند، آیا هزینه های آسانسور شامل طبقه همکف که در طی سال هیچگونه استفاده ای از آسانسور ندارد هم می شود؟
بله، آسانسور جز مشاعات است و باید کلیه مالکین از جمله طبقه همکف هزینه های آن را بدهند. مگر اینکه سایر مالکین بر عدم پرداخت هزینه آسانسور توسط طبقه همکف موافقت نمایند.
- آیا شارژ طبقه همکف و طبقه اول با سایر واحدها در یک آپارتمان 4 طبقه ۸ واحدی به خاطر داشتن آسانسور فرق می کند؟ همچنین هزینه های آسانسور طبقه همکف و اول را در بر می گیرد؟ طبقات خالی چقدر شارژ باید پرداخت کنند؟
خیر، همه واحد ها شارژ یکسانی دارند. اینکه طبقه اول از آسانسور استفاده می کند یا نمی کند تاثیری بر میزان شارژ ندارد. واحد خالی نیز قانونا همان میزان شارژ می پردازد که ساکنین می پردازند مگر در صورت توافق یا تصویب مدیر ساختمان به پرداخت کمتر.
توجه: این مطلب یک رپورتاژ آگهی (تبلیغات) بوده و سایت سازه پلاس هیچگونه نظر و مسئولیتی ندارد. در صورت نیاز به لینکهای داخل متن مراجعه فرمایید.
۰ دیدگاه