انتخاب برگه

لوله‌ها فلزی پر مصرف در صنعت ساخت و ساز ، لوله مانیسمان ، لوله گالوانیزه و …

تیر ۱۱, ۱۴۰۲ | رپورتاژ آگهی

لوله‌های فلزی در انواع متنوعی وجود دارند که هر روزه شاهد استفاده از آن‌ها در صنایع مختلف هستیم. از پرمصرف‌ترین لوله‌های فلزی در صنعت ساخت و ساز می‌توان به لوله مانیسمان، لوله گالوانیزه و لوله گازی اشاره کرد. در این مطلب قصد داریم به معرفی هر یک از این لوله‌ها پرداخته و ویژگی‌ها و موارد کاربرد آن‌ها را مورد شرح و بررسی بیشتری قرار دهیم.

لوله مانیسمان

بررسی لوله مانیسمان

لوله‌های مانیسمان در واقع لوله‌های فولادی هستند که از یک مقطع فولادی به صورت کامل تراش داده شده و سپس در حرارت نزدیک به دمای ذوب در سایزهای معین نورد می‌شوند. با توجه به نحوه تولید لوله مانیسمان هیچگونه درزی در آن‌ها وجود نداشته و به همین دلیل از عمر مفید و استحکام بسیار بالایی در برابر خوردگی و فرسایش برخوردار هستند.

چگونگی تولید لوله‌های مانیسمان

لوله‌های مانیسمان با به کارگیری یک ماندرل سوراخ کاری و دو غلطک نورد ساخته می‌شوند. در زمان تولید این لوله‌ها، بلیت‌هایی همانند استوانه تبدیل به پوسته‌های توخالی می‌شوند. البته با توجه به پیشرفت تکنولوژی روش‌های دیگری نیز برای تولید این لوله‌ها به کار گرفته می‌شود که قیمت لوله‌های مانیسمان با توجه به روش ساخت آن‌ها تغییر می‌کند.

برخی رایج‌ترین روش‌های تولید این لوله‌ها عبارتند از:

  • ریخته‌گری پاششی
  • سینه‌کاری چرخشی
  • ریخته‌گری توسط نیرو و قدرت گریز از مرکز

موارد کاربرد لوله‌های مانیسمان

لوله‌های مانیسمان با توجه به‌ اینکه بدون درز بوده و ساختار تولید متفاوتی دارند از استقامت  بالایی در برابر فشار برخوردار هستند. به همین دلیل از لوله مانیسمان در بسیاری از صنایع به شرح زیر استفاده می‌شود:

  • خطوط نفت، پتروشیمی ‌و گاز
  • خطوط فشار قوی
  • خطوط هیدرولیک

انواع مختلف لوله‌های مانیسمان

لوله‌های مانیسمان با توجه به اندازه و رده‌ای که دارند در دسته‌بندی‌های مختلفی تقسیم می‌شوند. این لوله‌ها به طور معمول در اندازه‌‌های ۱۲ و ۶ متری تولید شده و متشکل از ۲۰، ۴۰، ۶۰، ۸۰، ۱۲۰، ۱۴۰، ۱۶۰، XXS و ۰۰۰ هستند که در این میان رده ۴۰ و ۲۰ پرکاربردتر از سایر رده‌ها است.

لوله گالوانیزه

بررسی لوله گالوانیزه

لوله‌ گالوانیزه به طور معمول همان لوله‌های فولادی بدون درز و دارای درز بوده با این تفاوت که قبل از استفاده توسط روکشی از متریال روی پوشانده می‌شوند. لوله درزدار همان لوله اصلی است که جهت لوله گالوانیزه به کار برده می‌شود.

از آنجا که لوله‌های فولادی بیشتر به منظور انتقال سیالات کاربرد دارند در اکثر مواقع دچار زنگ‌زدگی و خوردگی می‌شوند. فارغ از تکنولوژی به کار رفته در تولید لوله فولادی که چه به صورت درز دار باشد یا به صورت لوله مانیسمان، در هر حال از عمر بسیار کمی‌ در مقابل سیالات خورنده برخوردار هستند. بر همین اساس این لوله‌ها با به کارگیری روکشی از فلز روی دارای لایه‌ای بسیار قدرتمند در برابر عوامل خورنده خواهند شد. بدین‌صورت عمر مفید لوله گالوانیزه در برابر سیالات و محیط‌های نمناکی که در آن به کار گرفته می‌شود افزایش یافته که با توجه به محیط در حدود ۳۰ الی ۵۰ سال خواهد بود.

موارد کاربرد لوله گالوانیزه

لوله‌های گالوانیزه جهت انتقال بسیاری از سیالات به ویژه آب استفاده می‌شوند. لوله‌کشی اکثر ساختمان‌ها و منازل از این نوع لوله‌ها صورت گرفته است. البته در سال‌های اخیر شاهد جایگزینی لوله‌های پلی‌اتیلن به جای استفاده از لوله گالوانیزه هستیم؛ با این حال لوله گالوانیزه همچنان از پرمصرف‌ترین لوله‌ها جهت انتقال آب به شمار می‌آید. دیگر موارد استفاده لوله گالوانیزه عبارتند از:

  • ساخت گلخانه‌ها
  • فنس‌کشی باغات

بررسی لوله گازی

لوله گازی

لوله‌های گازی به طور معمول از ورق‌های فولادی گالوانیزه ساخته می‌شوند. با توجه به‌ اینکه‌ این لوله‌ها جهت انتقال گاز کاربرد دارند، تحت عنوان لوله گازی فولادی معرفی می‌شوند. به منظور افزایش سطح مقاومت و استحکام لوله گازی همانند لوله مانیسمان در مقابل رطوبت و خوردگی‌های احتمالی از ورق‌های گالوانیزه در تولید آن‌ها استفاده شده است.

همچنین لوله‌های گازی و فولادی با توجه به‌ اینکه از مقاومت فوق‌العاده‌ای در مقابل ضربه‌ها و فشارهای ناگهانی برخوردار هستند، در مقایسه با سه متریال مس، پلی‌اتیلن و برنج انتخاب بهتری خواهند بود. بر همین اساس در بسیاری از پروژه‌های عظیم گازی از این لوله‌ها استفاده می‌شود.

موارد کاربرد لوله گازی

لوله‌های گازی با توجه به عنوانی که دارند جهت انتقال گاز مایع کاربرد داشته و مورد استفاده قرار می‌گیرند. از اصلی‌ترین کاربردهای این لوله می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • بسیاری از کارخانه‌های بزرگ و کوچک و سوله‌های مختلف صنعتی
  • سامانه‌های هوای فشرده و هیدرولیک
  • پالایشگاه‌های نفتی
  • نیروگاه‌های مخصوص تولید الکتریسیته
  • کارخانه‌های مختلف پتروشیمی
  • در سازه‌های که احتیاج به تاسیسات گازی دارند.

جمع‌بندی

در صنایع ساخت و ساز، لوله‌های فلزی بسیاری مورد استفاده قرار می‌گیرند که از پرمصرف‌ترین آن‌ها می‌توان به لوله مانیسمان، لوله گالوانیزه و لوله گازی فولادی اشاره کرد. لوله‌های مانیسمان با استفاده از یک مقطع فولادی به صورت کامل مورد تراش قرار گرفته که در مراحل بعد در دمای تقریباً ذوب در سایزهای مختلف نورد می‌شوند.

لوله گالوانیزه نیز همانند لوله‌های فولادی درزدار و بدون درز بوده، با این تفاوت که قبل از استفاده به وسیله روکشی از متریال روی پوشانده می‌شوند. لوله‌های گازی نیز از ورق‌های فولادی گالوانیزه ساخته شده‌اند و اغلب به منظور انتقال گاز مورد استفاده قرار می‌گیرند.

توجه: این مطلب یک رپورتاژ آگهی (تبلیغات) بوده و سایت سازه پلاس هیچگونه نظر و مسئولیتی ندارد. در صورت نیاز به لینک‌های داخل متن مراجعه فرمایید.

۰ دیدگاه