ساخت یک ساختمان، نیاز به محاسبات پیچیده و خاصی دارد که بخش بسیار مهمی از این محاسبات، محاسبه تیرآهن برای ساختمان است. این محاسبات برای تعیین مقدار تیرآهن مورد نیاز برای ساختمانسازی و همچنین سایز میلگردها است که باید با دقت بالایی صورت گیرد.
با توجه به رایج بودن ساختمانهای سه طبقه، در ادامه این نوشته قصد داریم به بررسی محاسبه تیرآهن برای ساختمان سه طبقه بپردازیم؛ تا انتها همراه ما باشید.
تیرآهن و انواع آن
تیرآهن، یکی از پرکاربردترین مقاطع فولادی در ساختمانسازی است که دو بال و یک جان دارد و ظاهر آن شبیه به H یا I است. این نوع از مقاطع فولادی در طول زمان بر اساس نیازهای مختلف بهینهسازی شده از این رو انواع مختلفی از این المان با ویژگیهای مختلف ساخته شدهاست. برخی از انواع تیرآهن مناسب برای ساختمانسازی عبارتاند از:
- تیرآهنهای IPE
- تیرآهنهای INP
- تیرآهنهای IPB یا هاش
- تیرآهنهای CPE یا لانه زنبوری
هر کدام از موارد مذکور، نوع یا استاندارد خاصی از تیرآهنها هستند که در مواقع مختلف و بعضا کشورهای مختلف به کار گرفته میشوند. به عنوان مثال برخی از تیرآهنها برای اروپا و آمریکا و برخی دیگر از این محصولات برای چین یا روسیه ساخته میشود.
اهمیت محاسبه تیرآهن در ساخت ساختمان
تیرآهنها در ساخت یک ساختمان به سه شکل اصلی، فرعی و کلاف مورد استفاده قرار میگیرند و بر خلاف تصوراتتان خرید این مقاطع فولادی کار خیلی راحتی نیست. جدا از اینکه قیمت تیرآهن ۱۸ و ۱۴ که پرمصرفترین انواع تیرآهن در ساختمانسازی هستند به شکل روزانه تغییر میکند، این کالا یک کالای معاملاتی نیز است و از این رو خرید تیرآهن نیازمند تجربه بالایی است و پروسه پیچیدهای دارد.
از این رو باید محاسباتی دقیق برای برآورد میزان میلگرد مورد نیاز انجام داد چراکه در صورت تهیه تیرآهن به مقدار کمتر از نیاز، خرید مجدد کار راحتی نیست و در صورت زیاد بودن تیرآهن هم امکان فروش این محصول به سادگی وجود ندارد. از طرفی برآورد دقیق میزان تیرآهن مورد نیاز برای یک ساختمان، میتواند در هزینههای ساخت بسیار تاثیرگذار باشد.
عوامل موثر در محاسبه تیرآهن مصرفی برای ساختمان
محاسبه دقیق تیرآهن ساختمان پروسه پیچیده دارد و باید به نیروی متخصص این کار سپرده شود. اما در این بین یکسری متغیرها و عوامل تاثیرگذار در محاسبه میلگرد مصرفی ساختمان وجود دارند که در ادامه این موارد بررسی شدهاند.
اسکلت ساختمان
اسکلتبندی ساختمان به شکل کلی به دو نوع بتنی و فلزی تقسیمبندی میشود و بدیهی است که اسکلتهای فلزی به میزان بیشتری تیرآهن احتیاج دارند. با توجه به این موضوع است که معمولا پیمانکاران برای کاهش هزینهها از اسکلت بتنی استفاده میکنند تا اسکلت فلزی که البته هر کدام از این اسکلتها، مزایا و معایب خاص خود را دارند.
تعداد طبقات ساختمان
مهمترین موضوع تاثیرگذار در میزان تیرآهن مصرفی تعداد طبقات تاثیرگذار است که در ادامه در این باره بیشتر صحبت خواهیم کرد.
نوع و سایز تیرآهنها
همانطور که پیشتر گفته شد، تیرآهنها به واسطه نمونههای مختلف در شرایط مختلف به کار گرفته میشوند و برای تعیین میزان تیرآهن مورد نیاز، باید حتما انتظارات و نیازهای خود را مشخص کنید.
روشهای محاسبه تیرآهن مورد نیاز برای ساختمان
با توجه به متغیرهایی که بررسی شدند، میتوان از طریق دو روش تعداد میلگردهای مورد نیاز برای یک ساختمان را محاسبه کرد که این دو روش در ادامه آمدهاند.
محاسبه بر اساس وزن
اگر نقشه دقیقی در دست باشد و در نقشه انواع مختلف تیرآهن و سایر ویژگیها نظیر سایز تیرآهن و طول و … مشخص شده باشد، راحتترین و بهترین راه برآورد تیرآهن مورد نیاز، محاسبه بر اساس وزن است. در هر صورت، خرید تیرآهن بر اساس وزن تیرآهن خواهد بود و از این رو برآورد وزن نسبتا دقیق میتواند برای خرید بهینهتر بسیار کمککننده باشد.
محاسبه بر اساس تعداد طبقات
این روش معمولا برای ساختمانهایی با تعداد طبقات پایین نهایتا تا سه طبقه کاربرد دارد و برای ساختمانهایی با تعداد طبقات بیشتر مورد استفاده قرار نمیگیرد. در این روش، بر اساس تعداد طبقات یک ساختمان، همچنین نوع اسکلت و برخی فاکتورهای دیگر، میتوان به شکل تقریبی مورد نیاز تیرآهن برای ساخت یک ساختمان را تخمین زد.
محاسبه تیرآهن برای ساختمان سه طبقه
اگر با استفاده از روش قبلی بخواهیم میزان تیرآهن مورد نیاز برای ساخت یک ساختمان را محاسبه کنیم، مهمترین عنصری که باید در نظر داشته باشیم نوع اسکلت است. جدول زیر برای انواع اسکلت در نظر گفته شده:
توجه داشته باشید که در جدول بالا، برای هر نوع از اسکلت حداکثر میزان مورد نیاز بررسی شده و بر اساس متغیرها و نیازهای شما ممکن است این مقدار کمتر باشد. از این رو مطمئن شوید که محاسبات دقیقی در این رابطه صورت میگیرد.
خرید انواع تیرآهن
خوشبختانه ایران یکی از تولید کنندگان قابل توجه تیرآهنهای فولادی در جهان است که علاوه بر تامین نیازهای داخلی، صادرات گستردهای هم دارد. از این رو برای خرید تیرآهن در داخل کشور مشکلی وجود ندارد و میتوانید از فروشندگان مختلف این محصول را تهیه کنید. اما با این وجود، همانطور که پیشتر گفته شد، خرید تیرآهن امری پر چالش است و نیاز به تجربه بالایی دارد.
در این شرایط، پیشنهاد ما برای شما آیرومارت است. بازرگانی فولاد آیرومارت یکی از بزرگترین فروشندگان مقاطع فولادی، خصوصا تیرآهن در کشور است که محصولات بهترین تولیدکنندگان را ارائه میدهد. در خرید از آیرومارت میتوانید از خدماتی نظیر قیمت رقابتی، امکان پیگیری دقیق وضعیت سفارش و از همه مهمتر، مشاوره رایگان فعالان با تجربه صنعت آهن بهرهمند شوید.
برای خرید و بررسی قیمت محصولات مختلف، از قیمت تیرآهن اصفهان امروز گرفته تا هر نوع دیگری از تیرآهن، کافی است به سایت آیرومارت به آدرس www.iromart.com مراجعه کرده و یا با شماره تلفن ۰۲۱۴۵۳۰۶ تماس بگیرید.
کلام آخر
محاسبه تیرآهن مورد نیاز برای یک ساختمان، امری کاملا ضروری و نیازمند تخصص و دانش فنی است که اگر به شکل دقیق صورت بگیرد، میتواند خرید تیرآهن را از نظر قیمتی بسیار بهینه کند. در این بین برآورد میزان مورد نیاز تیرآهن را میتوان از طریق وزن تیرآهن و یا تعداد طبقات ساختمان انجام داد که ما در این نوشته کوشیدیم نحوه محاسبه تیرآهن برای ساختمان سه طبقه را بررسی کنیم و امید است که مطالب مذکور برای شما مفید بوده باشند.
توجه: این مطلب یک رپورتاژ آگهی (تبلیغات) بوده و سایت سازه پلاس هیچگونه نظر و مسئولیتی ندارد. در صورت نیاز به لینکهای داخل متن مراجعه فرمایید.
۰ دیدگاه