
روش های پرداخت کاری فلزات
با استفاده از روشهای پرداخت کاری فلزات و پولیش کاری آنها میتوان قطعات صاف، یکدست، زیبا، صیقلی و درخشان داشت. به کار بردن انواع پولیش کاری فلزات و پرداخت کاری آنها برای بسیاری از کسب و کارها مهم است. زیرا این روش میتواند به زیبایی قطعات و محصولات متفاوت کمک کند. در ادامه با انواع روشهای پرداخت کاری و پولیش کاری فلزات آشنا خواهیم شد.
پرداخت کاری فلزات چیست؟
برای افزایش زیبایی و درخشندگی سطح فلزات از پرداخت کاری فلزات استفاده میکنند. در این فرآیند خطوط ریز و ناهمواریهای کوچک سطح فلز از بین میروند و براق بودن و زیبایی آن افزایش مییابد.
روشهای پرداخت کاری فلزات

پرداخت کاری فلزات
از روشهای متفاوتی برای پرداخت کاری فلزات استفاده میشود که برخی از مهمترین آنها عبارتند از:
۱- ساب
ساب روشی مناسب برای صاف و یکنواخت کردن سطوح فلزات است که از آن قبل از پولیش کاری استفاده میشود. در این روش از ابزارهای متفاوتی مانند سنگهای ساینده و سنبادههای متفاوت مانند سنباده بادی و برسهای فلزی استفاده میشود تا سطح به خوبی صاف، یکدست و صیقلی شود.
۲- سنباده زنی
با استفاده از سنباده میتوان ناهمواریهای اضافی روی سطح را حذف کرد تا سطحی صاف و یکنواخت داشت. از این روش در صنایع متفاوتی مانند خودروسازی، نجاری و فلزکاری استفاده میشود.
۳- پرداخت لرزشی
در این روش قطعات فلزی در یک مخزن قرار میگیرند. در این مخزن مواد سایندهای وجود دارند که میتوانند ناصافیها، برآمدگیها و لکههای موجود روی قطعاتی با اندازههای کوچک یا متوسط را از بین ببرند.
۴- پرداخت با برس
در این روش با استفاده از برسهای سیمی یا نایلونی سطح فلز را تمیز و یکنواخت میکنند. معمولاً از این روش برای ایجاد سطحی مات روی فلزات استفاده میشود.
۵- پرداخت شیمیایی
در این روش از محلولهای شیمیایی برای حذف ناصافیها و بهبود کیفیت سطح استفاده میشود. از این روش در صنایع الکترونیک، پزشکی و هوافضا به صورت گسترده استفاده میشود.
پولیش کاری فلزات چیست؟
پولیش کاری فلزات را باید فرآیندی دانست که با استفاده از آن میتوان سطحی صاف، براق و درخشان روی قطعۀ فلزی ایجاد کرد. با استفاده از انواع پولیش کاری فلزات میتوان علاوه بر بهبود ظاهری قطعۀ فلزی، مقاومت آن را در برابر خوردگی و زنگ زدگی افزایش داد. همچنین پس از آن، انجام عملیاتی مانند رنگ آمیزی یا آبکاری به شکلی بسیار بهتر انجام خواهد شد.
انواع پولیش کاری فلزات

انواع پولیش کاری فلزات
پولیش کاری فلزات را میتوان با استفاده از روشهای متفاوتی انجام داد. انواع پولیش کاری فلزات به شرح زیر هستند.
۱- پولیش کاری دستی
پولیش کاری دستی را باید یک روش سنتی و قدیمی دانست که سالهاست از آن استفاده میشود. در این نوع از انواع پولیش کاری فلزات کاربر با استفاده از ابزار دستی مانند سمباده و مواد پولیش این کار را انجام میدهد. پولیش کاری دستی به مهارت و دقت بالایی نیاز دارد و معمولاً از آن تنها برای پولیش کاری قطعات کوچک و ظریف استفاده میشود.
۲- پولیش کاری با بوف
در زمانی که نیاز است سطح قطعۀ فلزی به صورت کاملاً یکدست و براق باشد، از دستگاههای پولیش پارچهای که به آنها بوف گفته میشود، استفاده میکنند. در این دستگاه یک دیسک پارچهای که از الیافی خاص تولید شده وجود دارد که میتواند سطحی صیقلی و درخشان ایجاد کند. از این روش نمیتوان برای پولیش کاری قطعات پیچیده، شکننده و قطعاتی که تکههای متصل به هم دارند، استفاده کرد.
۳- پولیش کاری الکترولیتی
سومین نوع از انواع پولیش کاری فلزات، پولیش کاری الکترولیتی است. در این روش از جریانی الکتریکی برای حل کردن لایههای نازک فلز روی سطح کار استفاده میکنند. این روش برای پولیش کاری سطوح ظریف، دقیق و قطعههایی که به روشهای دیگر نمیتوان آنها را پولیش کرد، مناسب است.
۴- پولیش کاری التراسونیک
روش اولتراسونیک را باید یکی از جدیدترین انواع پولیش کاری فلزات دانست. در پولیش کاری التراسونیک از امواج استفاده میشود. امواج التراسونیک میتوانند با جدا کردن آلودگیها و ناخالصیها از سطح فلز، پولیش کاری را انجام دهند. این روش برای پولیش کاری سطوح پیچیده مناسب است. همچنین از این روش برای پولیش کاری قطعات فلزی که به حرارت حساس هستند نیز استفاده میشود.
۵- پولیش بادی
پولیش بادی یک روش دیگر برای پولیش فلزات است. در این روش از دستگاهی که با استفاده از باد کار میکند، استفاده شده است. دستگاه پولیش بادی با داشتن یک سری که روی آن صفحهای از جنسهای متفاوت وجود دارد، میتواند به راحتی خط و خش موجود روی فلز را از بین ببرد. از این دستگاه معمولاً برای ترمیم کردن آسیبهای بدنۀ خودرو استفاده میشود.
۶- پولیش کاری شیمیایی
ششمین و آخرین نوع از انواع پولیش کاری فلزات که در این مطلب مورد بررسی قرار میدهیم، پولیش کاری شیمیایی نام دارد. در این روش از مواد شیمیایی برای حل کردن لایههای نازک فلز روی سطح کار استفاده میشود. در حقیقت، پولیش کاری شیمیایی را میتوان برای پولیش کاری سطوح صاف و یکنواخت و همچنین قطعاتی به کار برد که نمیتوان با روشهای دیگر آن را پولیش کرد.
نکات مهم برای پرداخت کاری فلزات و پولیش کاری آنها
در زمان پولیش کاری و پرداخت کاری فلزات باید به نکات متفاوتی توجه داشت. این نکات عبارتند از:
- قبل از شروع به انجام کار، سطح فلز را به خوبی پاک کنید تا هیچ گونه آلودگی، چربی و روغن روی آن وجود نداشته باشد. وجود آلودگی روی سطح فلز در انجام کار تأثیر منفی خواهد گذاشت.
- در زمان کار حتماً از تجهیزات ایمنی مناسب مانند عینک، دستکش، ماسک و لوازم لازم دیگر استفاده کنید.
- در صورتی که از روش شیمیایی برای پولیش کاری استفاده میکنید، حتماً به نوع فلز توجه داشته باشید تا مواد مناسب برای پولیش کاری آن را تهیه کنید.
- بخشهایی را که به دلیل جوشکاری و موارد دیگر ناهمواری بسیاری دارند، قبل از پولیش کاری و پرداخت کاری فلزات با ابزار متفاوت مانند فرز بادی صاف کنید.
خرید ابزار متفاوت پولیش کاری و تمام ابزارهای دیگر را تنها با استفاده از خدمات مجموعههای معتبر انجام دهید. در زمان خرید ابزارهای متفاوت حتماً ابتدا قیمت و نوع آن را بررسی کنید. پس از بررسی قیمت ابزارهای متفاوت مانند قیمت فرز بادی میتوانید نوع مناسب آن را با توجه به نیاز خود خریداری کنید. خرید از مجموعههای معتبر علاوه بر اینکه امکان خرید ابزاری اصل و با کیفیت را فراهم میکند، باعث میشود تا کاربر از خدماتی مانند گارانتی و خدمات پس از فروش نیز بهره مند شود.
توجه: این مطلب یک رپورتاژ آگهی (تبلیغات) بوده و سایت سازه پلاس هیچگونه نظر و مسئولیتی ندارد. در صورت نیاز به لینکهای داخل متن مراجعه فرمایید.
۰ دیدگاه