انتخاب برگه

معرفی انواع سقف های سبک و ارزان در ساختمان سازی

دی ۲۴, ۱۴۰۱ | رپورتاژ آگهی

سقف ها بخش مهمی از هر سازه هستند که می توانند تاثیر بسزایی در استحکام و زیبایی ساختمان داشته باشند. انواع مختلفی از سقف ها برای انتخاب در سازه ها وجود دارد که هر کدام مزایا و معایب خاص خود را دارند. امروزه با پیشرفت علم و فناوری، از مصالح و ابتکاراتی برای شیک سازی و سبک سازی سازه ها استفاده می‌شود.

ویژگی های سقف های سبک

با رشد و گسترش علم مهندسی معماری و عمران و تفکیک علمی مصالح کاربردی و تکنیک های ساخت در این بخش، تحول بزرگی در اجرای سقف های سبک به وجود آمد.

از مزایای استفاده سقف سبک در ساختمان های مدرن می توان موارد زیر را نام برد:

کاهش قیمت

یکی از موارد مهمی که با استفاده از مصالح سبک می توان برای ساخت سقف با وزن کمتر به آن دست یافت، کاهش قیمت و صرفه اقتصادی است.

کاهش وزن ساختمان و تلفات جانی

در هنگام وقوع بلایای طبیعی مانند زلزله، ریزش سقف خسارات و تلفات زیادی را به دنبال دارد. سقف های با وزن کمتر این آسیب ها را به حداقل می رساند.

صرفه جویی در انرژی، نیروی انسانی و سرعت اجرا

سقفی با وزن کمتر با عملیات ساده تری نصب می شود و در بسیاری از موارد برای نصب نیازی به تجهیزاتی مانند جرثقیل های سنگین نیست. موردی که به کاهش هزینه و مصرف انرژی کمک می کند و سرعت عملیات را به میزان قابل توجهی افزایش می دهد.

اجرای بازشوهای بیشتر با کمترین تعداد ستون

استفاده از کابل های با مقاومت کششی بالا به جای آرماتور، با هدف خنثی سازی بارهای ثقلی، امکان اجرای سقف های سبک با کمترین تعداد پایه و یا حتی حذف آنها را به طور همزمان فراهم می کند.

انواع سقف های سبک در ساختمان سازی

سقف های سبک می توانند در موقعیت های مختلف از جمله تعویض سقف های شیشه ای در باغ ها، برای سقف های کم شیب و سازه های سبک وزن مانند خانه های چوبی بسیار مفید باشند.

به لطف پیشرفت در فناوری در زمینه معماری و عمران، اکنون طیف گسترده ای از گزینه های سقف سبک وزن و با تکنولوژی بالا در کنار مصالح سنتی تر در دسترس است. در ادامه برخی از بهترین گزینه های سقف های سبک برای خانه شما آورده شده است.

به طور کلی انواع سقف ها شامل سقف های چوبی، سقف های طاقی، سقف های مرکب، سقف های تیرچه بلوک، سقف های دال، سقف های کرومیت، سقف های کوبیاکس، سقف های یوبوت سقف های وافل و سقف های کامپوزیتی می باشد.

سقف یوبوت

در این نوع سقف برای کاهش حجم بتن مصرفی در سقف، از حجم های پلاستیکی توخالی در اجرای آن استفاده می شود، به گونه ای که این حجم ها بر روی سقف چیده شده و پس از بتن ریزی در بتن مدفون می شوند.

این نوع دال را دال توخالی یا مجوف می نامند. این سیستم ترکیبی از تیرهای عمود بر هم است که با فواصل مساوی در طول دال بالایی و دال پایینی وجود دارد.

هدف اصلی از استفاده از این محصول ایجاد سوراخ های خالی در دال بتنی و حذف بتن بی اثر از آن می باشد. این کار علاوه بر سبک‌تر کردن دال، پوشاندن دهانه‌های بزرگ‌تر را نیز ممکن می‌سازد.

این قالب ها به عنوان عضو سازه ای در ساختمان نقشی ندارند و وظیفه آنها حذف بتن و ایجاد حفره در بتن است. از آنجایی که این قالب ها را نمی توان پس از اتمام مراحل اجرا از بتن خارج کرد، به آنها قالب دائمی یا ماندگار  نیز می گویند.

سقف وافل

سقف وافل یکی از انواع سقف بتنی است و به دلیل مزایایی که دارد در ساخت انواع سازه ها از گذشته تا به امروز مورد استفاده قرار می گیرد. سقف های وافل که امروزه مورد استفاده قرار می گیرند نسبت به نوع اصلی تغییرات زیادی داشته اند.

برای کاهش بار مرده بر روی ساختمان و سازه هایی با دهانه های بلند مانند هتل ها، پارکینگ ها، مراکز خرید، موزه ها، لابی ها، استخرها، سالن های ورزشی و فروشگاه ها استفاده می شود. شما می توانید با خرید قالب سقف وافل و طراحی سقف وافل، وزن سازه خود را کاهش دهید.

با استفاده از سقف وافل به دلیل کاهش حجم بتن ریزی و در نتیجه وزن مرده سقف، مصرف میلگرد در کل سازه نسبت به سایر سیستم ها کاهش می یابد.

با این حال هرگز نمی توان به طور قطعی گفت که بهترین سیستم سقف در همه سازه ها یک فناوری خاص است. بنابراین برای بررسی دقیق تر این موضوع باید نقشه معماری به طور کامل بررسی شود.

سقف کامپوزیت

سقف مرکب که به آن سقف کامپوزیت می گویند، نوع دیگری از سقف است که از ترکیب بتن و فولاد ساخته می شود و به عنوان عضو خمشی که بر روی تیر قرار می گیرد و توسط بتن پوشانده می شود، استفاده می شود.

مزایای کلی انواع سقف های کامپوزیت عبارتند از:

عدم نیاز به شمع بندی

در اجرای هیچ یک از سقف های کامپوزیت نیازی به شمع بندی نیست. البته در صورت افزایش دهانه سقف، شمع بندی موقت یا استفاده از نگهدارنده های موقت ضروری است.

ایمنی مناسب

ورق فولادی و قالب های مورد استفاده در سقف های کامپوزیت ایمنی کافی برای فعالیت کارکنان را فراهم می کند.

سرعت اجرا بالا

به دلیل عدم شمع بندی و ایمنی مناسب، امکان اجرای همزمان چند سقف وجود دارد. این ویژگی زمان اجرای سقف را کاهش می دهد.

کاهش وزن سقف

به طور کلی وزن سقف های مرکب و بارهای مرده آن از سقف های تیرچه و بلوک کمتر است. البته این موضوع به ابعاد تیرهای فرعی (درجه ۱۲ تا ۲۴) و ضخامت بتن ریزی (۸ تا ۱۰ سانتی متر) بستگی دارد.

سهولت در اجرای تاسیسات

فضای باز زیر سقف های کامپوزیت امکان استفاده از لوله و سیم کشی در این فضا را می دهد. این ویژگی علاوه بر سهولت در اجرای نصب، هزینه های اضافی ناشی از اجرای سقف کاذب را نیز کاهش می دهد.

سقف کاذب

یکی از متداول ترین پوشش های دوم سقف ساختمانی است که پس از اجرای لوله های برق نصب می شود. سقف کاذب بسیار سبک و از موادی مانند الیاف پلیمری، مشبک، گچ و برخی مواد افزودنی ساخته شده است. این سقف علاوه بر سبک و مقاوم در برابر حرارت، اجرای آسان و ایمن، مقاوم در برابر رطوبت و بسیار ارزان است.

کدام سیستم سقف برای سازه مناسب است؟

برای پاسخ به این سوال باید از کارشناس سازه ای که دارای صلاحیت طراحی است کمک گرفته و از ایشان بخواهید پروژه شما را و مدارک و مستندات معماری را بررسی کرده و با توجه به شرایط اجرایی و اقتصادی شما بهترین پیشنهاد را به شما ارائه نماید. در صورتیکه نیاز به این عملیات دارید می توانید با واحد طراحی شرکت فرازمان تماس گرفته و طرح معماری و مشخصات مربوطه را ارسال نمایید. در این صورت در کمترین زمان ممکن به عنوان مشاوری صادق و مطمعن جوابگوی شما خواهند بود.

توجه: این مطلب یک رپورتاژ آگهی (تبلیغات) بوده و سایت سازه پلاس هیچگونه نظر و مسئولیتی ندارد. در صورت نیاز به لینک‌های داخل متن مراجعه فرمایید.

۰ دیدگاه