کنترل دما و حفظ رطوبت در سالنهای مرغداری، اهمیت ویژهای دارد زیرا سرد بودن محیط در زمستان و گرم و خشک بودن آن در تابستان، موجب بیماری و مرگ پرندگان خواهد شد. در نتیجه کسانی که سالن مرغداری دارند، برای حفظ سلامت و جان پرندگان یا بهتر است بگوییم حفظ سرمایه مالی خود، باید یک سیستم گرمایشی و بخاری صنعتی مناسب خریداری کنند. از آنجایی که تنوع سیستمهای سرمایش و گرمایش بالا است و اغلب افراد با این سیستمها آشنایی ندارند، در ادامه تصمیم داریم تا چند نوع از بهترین تجهیزات گرمایشی، سرمایشی و تهویه مناسب سالن مرغداری معرفی کنیم.
معرفی انواع سیستم های گرمایشی مرغداری
در حال حاضر به دلیل پیشرفت تکنولوژی انواع مختلفی از سیستمهای گرمایشی برای سالنهای مرغداری وجود دارد و هر کدام از آنها دارای ویژگیها و عملکرد منحصربفردی هستند. موارد زیر جزو بهترین سیستمهای گرمایشی محسوب میشوند.
۱- کوره هوای گرم
کوره هوای گرم که به آن هیتر کابینتی هم گفته میشود از دیگر سیستمهای گرمایشی مخصوص مرغداری است و با گاز کار میکند. این سیستم گرمایشی از یک دیگ یا کوره، مشعل، مبدل یا کوئل، فن، اگزوز و… تشکیل میشود. در رابطه با عملکرد هیتر کوره هوای گرم میتوان گفت که مشعل گرما تولید میکند سپس این گرما وارد مبدل یا کوئل میشود و بر اثر چرخش فنها، هوای گرم کوئل به سمت بیرون هدایت میشود و گازهای سمی هم از طریق اگزوز خروج پیدا میکنند.
۲- جت هیتر
جت هیتر یا بخاری موشکی، نسل جدیدی از سیستمهای گرمایشی صنعتی است که در انواع مختلف گازی، برقی، گازوئیلی و دوگانه سوز وجود دارد. جت هیتر برای گرم کردن محیط، هوای سرد را به داخل میکشد سپس از طریق کوره هوای گرمی که داخل دستگاه وجود دارد، هوای سرد به هوای گرم تبدیل میشود و در پایان هوای گرم در محیط پخش خواهد شد.
۳- هیتر تابشی
هیتر تابشی یکی از بهترین تجهیزات گرمایشی برای سالنهای مرغداری به شمار میرود، زیرا این سیستم مصرف انرژی پایینی دارد، سرعت گرمایش آن بالا است، بر روی سقف نصب میشود و فضای زیادی را اشغال نمیکند و از همه مهمتر این که تمام سالن را به صورت یکنواخت گرم میکند. این سیستم گرمایشی از بخشهایی مانند بدنه، مشعل، صفحه رفلکتور، لوله تابشی، فن دمنده و… تشکیل میشود.
نحوه عملکرد آن به این صورت است که شعله مشعل لولهها را داغ میکند سپس حرارت آنها به امواج گرمایشی مادون قرمز تبدیل میشود و از طریق صفحه رفلکتور به طرف سطح زمین میتابد.
۴- سیستم گرمایش از کف
سیستم گرمایش از کف یکی دیگر از سیستمهای گرمایشی مناسب برای مرغداری محسوب میشود که برای راه اندازی آن ابتدا کف سالن را با لولههای مخصوص لوله کشی میکنند. سپس از طریق پکیج یا موتورخانه، آب گرم را از داخل لولهها عبور میدهند. چرخش آب گرم در داخل لولهها موجب گرم شدن لولهها و کف زمین میشود و گرمای لولهها از سطح به سمت بالا حرکت میکند. البته برای ایجاد این سیستم از یک روش دیگر هم استفاده میکنند و آن هم این است که به جای لولههای آب گرم در زمین المنت حرارتی قرار میدهند و با گرم شدن المنتها سطح زمین گرم میشود.
۵- هیتر برقی فن دار
هیتر برقی فندار از دیگر تجهیزات گرمایشی است که نام آن باید در لیست سیستمهای گرمایشی مناسب برای سالنهای مرغداری قرار بگیرد. این نوع هیتر با برق کار میکند و جنس بدنه آن استیل است تا دچار زنگ زدگی نشود. شیوه عملکرد این سیستم به این صورت است که المنتهای تعبیه شده در دستگاه به وسیله انرژی الکتریکی داغ میشوند سپس فنهای دستگاه، گرما و حرارت المنتها را به سمت بیرون هدایت میکنند.
۶- هیتر کوره ای
هیتر کورهای از بخشهای مختلفی همچون کوره احتراق، زانویی خروج هوا، فن، تابلو برق و… تشکیل میشود. عملکرد هیتر کورهای به این صورت است که کوره احتراق، گرما را تولید میکند و این گرما سپس از طریق فنها به سمت زانوییهای خروج هوا منتقل میشود. بزرگترین مزیت این دستگاه این است که امکان تغییر سوخت آن وجود دارد یعنی اگر در محیط گاز وجود نداشته باشد، با تغییر مشعل گازی به مشعل گازوئیلی میتوان نوع سوخت آن را تغییر داد.
۷- اشعه مادون قرمز
اشعه مادون قرمز لامپهای حرارتی از دیگر راهکارهای موثر برای گرم کردن سالنهای مرغداری به خصوص سالن، نگهداری جوجهها است. این اشعه، گرمای بدن مادر را برای جوجهها شبیه سازی میکند و به مادر مصنوعی هم معروف است. در واقع باید گفت که جوجهها تا سن یازده هفتگی، پر کافی بر روی بدن خود ندارند و نمیتوانند بدن خود را گرم کنند، به همین منظور گرمای مورد نیاز خود را از بدن مادر دریافت میکنند. از آنجایی که در سالنهای پرورش جوجه، جوجهها به مادر خود دسترسی ندارند، گرمای بدن مادر از طریق اشعه مادون قرمز لامپهای حرارتی شبیه سازی میشود.
۸- بخاری صنعتی
بخاری صنعتی یکی دیگر از تجهیزات گرمایشی است که باید نام آن در لیست تجهیزات گرمایشی مناسب مرغداری قرار بگیرد زیرا مصرف انرژی پایین و قدرت گرمایشی بالایی دارد و استفاده از آن بسیار راحت است. در این سیستم، گرما به وسیله مشعل تولید میشود و سپس از طریق مبدلها به سمت بیرون انتقال پیدا میکند.
۹- بخاری قارچی
بخاری قارچی یا بخاری چتری نسل جدیدی از سیستمهای گرمایشی است که در دو مدل گازی و برقی وجود دارد و گرما را به صورت تابشی به اطراف خود پخش میکند. این سیستم برای گرم کردن مرغداری بسیار مناسب خواهد بود چون پیرامون خود را به خوبی گرم میکند، بیصدا است و امکان جابجا کردن آن نیز وجود دارد.
معرفی انواع سیستم های سرمایشی برای مرغداری
در فصل تابستان علاوهبر افزایش دما و گرم شدن محیط مرغداری، میزان رطوبت در مرغداری هم کاهش پیدا میکند که این موضوع، سلامت پرندگان را تحت تاثیر قرار میدهد. به همین منظور تجهیزات زیر بهترین سیستمهای سرمایشی برای مرغداری به شمار میروند زیرا هم محیط را سرد میکنند و هم رطوبت آن را تامین مینمایند.
۱- پنکه و هواکش صنعتی
پنکه و هواکش صنعتی از جمله بهترین سیستمهای سرمایشی برای مرغداری به شمار میرود زیرا سرعت آن ۵۰۰ دور در دقیقه است، باعث جریان هوای تازه در سالن مرغداری میشود، به صورت شبانه روزی میتوان از آن استفاده کرد، کم صدا است و جریان هوای آن را میتوان در مقدار دلخواه تنظیم نمود.
۲- پنکه مه پاش صنعتی
پنکه مه پاش صنعتی دارای یک مخزن آب است و ذرات بسیار ریز آب توسط نازلهای تعبیه شده در پنکه خارج میشوند و سپس از طریق دمندهها در محیط پخش میشوند. با توجه به این که گرم بودن هوا، موجب خشک شدن محیط خواهد شد، استفاده از این سیستم در فصل تابستان بسیار مناسب است چون موجب کاهش دما و افزایش رطوبت در سالن مرغداری خواهد شد.
۳- پدهای سلولزی
استفاده از پد سلولزی یا پد کولینگ از دیگر روشهای سرد کردن و رطوبت سازی محیط مرغداری است زیرا این پدها با آب خیس میشوند سپس جریان هوایی که از داخل آنها عبور مینماید، دما را کاهش میدهد و فضا را مرطوب میکند.
چگونه مناسبترین سیستم گرمایش و سرمایش را برای مرغداری انتخاب کنیم؟
به طور کلی میتوان گفت که یک سیستم گرمایش و سرمایش مناسب باید ویژگیهای زیر را داشته باشد و با در نظر گرفتن نکات زیر میتوان مناسبترین سیستم گرمایش و سرمایش را برای مرغداری انتخاب نمود:
- توان دستگاه به صورتی باشد که بتواند محیط مرغداری را به خوبی گرم یا سرد کند.
- گرما یا سرمای دستگاه به طور یکنواخت در تمام محیط پخش شود.
- مصرف انرژی آن بهینه باشد یعنی از کمترین مصرف انرژی و بالاترین بهرهوری تولید سرما یا گرما برخوردار باشد.
- هزینههای نگهداری از سیستم بالا نباشد.
- برند سیستم حتما معتبر و شناخته شده باشد.
- تمامی استانداردهای لازم در ساخت آن رعایت شده باشد.
- دستگاه دارای سیستم کنترل دمای هوشمند باشد.
- عمر مفید دستگاه بالا باشد.
- دستگاه دارای گارانتی و خدمات پس از فروش باشد.
- با شرایط محیط کاملا سازگار باشد مثلا برای مکانی که برق ندارد، سیستمهای سرمایشی و گرمایشی برقی مناسب نیستند.
توجه: این مطلب یک رپورتاژ آگهی (تبلیغات) بوده و سایت سازه پلاس هیچگونه نظر و مسئولیتی ندارد. در صورت نیاز به لینکهای داخل متن مراجعه فرمایید.
۰ دیدگاه