کشور ترکیه که دارای میراث تاریخی غنی است، معماری بنا های ترکیه ترکیب شده از بسیاری سبک ها میباشد. ازتمدن معماری غرب گرفته تا شرق در این کشور نمایان است. پس از ظهور عثمانی سبک معماری بناهای این کشور با هماهنگی میان سلجوقیان، عربی، ترکی و بیزانس ظاهر شد و در قرن گذشته نیز شاهد تاثیراتی از معماری آلمانی و آمریکا روی املاک مدرن این کشور بوده ایم. همچنین تاثیراتی از تمدن های رومی، یونانی و بسیاری تمدن های باستانی دیگر به وضوح در معماری ترکیه دیده میشود که در ادامه این مقاله به آن خواهیم پرداخت.

سبک های معماری در ترکیه
در آغاز حکومت جمهوری ترکیه بیشتر سبک معماری سلجوقی و عثمانی در ترکیه رواج داشت؛ اما از سال ۱۹۳۰ به بعد شاهد حضور معماران غربی از کشورهای آلمان، اتریش، سوئیس، فرانسه و آمریکا در این سرزمین بودیم که بسیار در مدرن سازی و تغییر سبک معماری در ترکیه تاثیرگذار بودند. امروزه در بافت های سنتی ترکیه اجازه ساخت و ساز وجود ندارد اما در بخش هایی از این کشور که ساخت و ساز آزاد است، شاهد رشد معماری مدرن هستیم.
تفاوت معماری بناهای استانبول و آنتالیا
اگر با استفاده از تور استانبول به این شهر سفر کرده باشید، شاهد بناهای تاریخی که در این شهر هستند، بودهاید. این بنا ها در شرق استانبول واقع شدهاند به علت وجود قانونی مبنی بر منع ساخت و ساز در این منطقه (به علت وجود بناها و بافت تاریخی) در اطراف خود دارای بافتی کاملاً سنتی و قدیمی هستند؛ اما در غرب همین شهر شاهد این هستیم که هر روز شهر بیشتر به سمت مدرن شدن پیش می رود. چرا که این کشور برای پیوستن به اتحادیه اروپا میبایست تمام استانداردهای یک کشور مدرن و پیشرفته را داشته باشد؛ پس نوسازی شهرها در اولویت قرار دارد. در آنتالیا ما شاهد بافتی کاملاً مدرن هستیم. همچنین جالب است بدانید قیمت خانه ها در این شهر حدود ۴۳ درصد نسبت به استانبول ارزان تر است.

رایج ترین سبک معماری در ترکیه
ساختمان هایی که امروزه در ترکیه ساخته میشوند، به منظور رفع نیازهای ساکنان یک خانه در طرح های واقع گرایانه با محیطی بزرگ با استفاده از رنگهای روشن برای ایجاد فضایی صمیمی و طبیعی ترجیح داده شده اند که در سبکهای معماری سیته ها، نرمال دایرهها، رزیدانس ها و ویلاها از سال ۱۹۸۰ تاکنون در سطح این کشور ساخته می شوند.
همچنین خانه های روستایی، سنگی،کوناک، یالی و خانه های شهری روستایی در معماری این کشور بسیار دیده می شود. اگر به خانه های آناتولی نگاه کنیم، برخورد با سبک بیزانس و فرهنگ سنتی ترکیه ما را به یاد ترکیه قدیم میاندازد. در بسیاری از محله های این شهر همچنان شاهده خانه هایی با سبک معماری عثمانی هستیم.
توجه: این مطلب یک رپورتاژ آگهی (تبلیغات) بوده و سایت سازه پلاس هیچگونه نظر و مسئولیتی ندارد. در صورت نیاز به لینکهای داخل متن مراجعه فرمایید.
۰ دیدگاه