انتخاب برگه

مهندسین عمران ارشد بخوانند یا در حوزه آموزش صورت وضعیت نویسی فعالیت کنند؟

تیر ۱۵, ۱۴۰۱ | رپورتاژ آگهی

دوراهی ارشد بخوانیم یا آموزش صورت وضعیت نویسی ببینیم!

بسیاری از دانشجویان مهندسی عمران بعد از فارغ‌التحصیل شدن از دوره کارشناسی، نمی‌دانند بین ورود به بازار کار و ادامه تحصیل برای کارشناسی ارشد کدام را انتخاب کنند! آیا در یک جامعه مدرک گرا به لیسانس راضی شوم یا نه؟! اگر ارشد بخونم و تهش هیچی نباشد چه؟! اگر زمانم بی جهت هدر بره چه کاری باید انجام دهم؟! اصلا به سراغ یادگیری آموزش صورت وضعیت نویسی بروم یا نه؟! همه این‌ها سوالاتی است که یک دانشجوی مهندسی عمران پس از فارغ‌التحصیلی ممکن است با آن‌ها درگیر شود. ما اینجا راهکارهایی را برایتان شرح می‌دهیم تا بتوانید تصمیم بهتری بگیرید.

آیا کارشناسی ارشد بخونم یا وارد بازار کار شوم؟!

اینکه بین این دو گزینه کدام را انتخاب کنید به شدت متاثر از هدف بلند مدت شما در زندگی است. به دلایل زیر باید کارشناسی ارشد را انتخاب کنید:

  • اگر قصد مهاجرت دارید.
  • اگر هدف شما تدریس در دانشگاه است.
  • اگر فیلد کاری شما پژوهشی است.
  • اگر در زمینه‌ای که فعالیت دارید نیاز به علم و دانش بیشتر می‌بینید.

سه مورد اول که واضح است ولی به مورد چهارم بسیار دقت کنید. ممکن است شما وارد حوزه طراحی سازه شده باشید. پس از مدتی کار کردن در این حوزه این نیاز را در خود ببینید که شاید لازم است برای بالا بردن اعتبار، علم و دانش خود تحصیلات را ادامه دهید. این اتفاق ممکن است چند سال پس از کار کردن بیفتد.

هیچ ایرادی ندارد! زندگی مسابقه دو نیست که هر کسی زودتر ارشد گرفت، برنده است. مهم این است که شما در هر مرحله تصمیم درست را بگیرید. حتی ممکن است این مسیر را تا دکتری ادامه دهید.

پس به طور کلی می‌توان این نتیجه را گرفت که کارشناسی ارشد می‌تواند گزینه‌ای جهت بالا بردن دانش شما در حوزه کاری که انجام می‌دهید، باشد.

باید به این نکته توجه داشته باشید که در همین جامعه مدرک گرا، اگر در حوزه کاری خود مثل آموزش صورت و ضعیت نویسی ، دانش بالایی داشته باشید، دیگر مدرک شما ملاک و معیار نیست. این اعتبار و تجربه شماست که حرف اول را می‌زند. حتی اعتباری بالاتر از فردی که در رشته تحصیلی شما دکتری دارد.

این مسئله در رشته‌های فنی بسیار پر رنگ‌تر است. یعنی چیزی که حرف اول را می‌زند تجربه، تخصص و اعتبار است نه مدرک! 

آکادمی عمران
آکادمی عمران

پس یکی از تصمیمات شما می‌تواند این باشد که بعد از فارغ‌التحصیلی وارد بازار کار شوید و اگر نیاز بود ارشد هم بخوانید.

اما به این نکته توجه داشته باشید که ممکن است در حوزه کاری که انجام می‌دهید برای افزایش علم و دانش خود نیازی به تحصیل در دوره ارشد نباشد. به هر حال کارشناسی ارشد دغدغه‌های خودش را دارد، از کنکور گرفته تا گذراندن دروس، ارائه‌های متعدد و پایان نامه! 

پس بسیار مهم است که ببینید برای افزایش علم و دانش خود در حوزه کاری که انجام می‌دهید چه روشی بهتر است. برای یک طراح سازه بهتر است ارشد بخواند اما برای کسی که کار اجرایی می‌کند چه؟ آیا رشته‌ای برای اجرای ساختمان است؟ برای دفتر فنی چه؟! 

در صورتی که در کارشناسی ارشد، رشته مدیریت ساخت را انتخاب کنید، می‌توانید تا حدودی علم و دانش خود را در حوزه دفتر فنی ارتقا دهید. اما آیا راهی سریع‌تر و کم دغدغه‌تر از کارشناسی ارشد برای افزایش علم وجود دارد؟!

بله آموزش‌های غیردانشگاهی که مدرسین آن علم و تجربه را در کنار هم آموزش می‌دهند، می‌تواند بسیار موثرتر و سریع‌تر شما را به هدف برساند.

آموزش‌های غیردانشگاهی در حوزه دفتر فنی چقدر کاربردی هستند؟!

آموزش‌های غیردانشگاهی معمولا از فرم تئوری خارج می‌شوند و شما را با فضای کاری و تجربه واقعی بیشتر آشنا می‌کنند. زیرا این آموزش‌ها توسط افرادی داده می‌شود که خود این مسیر را رفته‌اند.

شما با دیدن این آموزش‌ها می‌توانید در مدت زمان بسیار کم تجربیات یک فرد، با سابقه کار ۱۰ ساله را به دست آورید و در محل کار خود یا در دوره کارآموزی اعتبار خود را افزایش دهید.

ولی دو نکته‌ای که در این آموزش‌ها باید لحاظ کنید این است که اول توسط فردی تدریس شود که خود تجربه دارد، دوم اینکه کاربردی باشد.

آموزش صورت وضعیت نویسی
آموزش صورت وضعیت نویسی

آموزش صورت وضعیت نویسی کاربردی و پروژه محور از کجا تهیه کنم؟!

 آموزش صورت وضعیت نویسی معمولا با جستجو در اینترنت پیدا می‌شود و شما می‌توانید با خواندن یک مقاله با اصطلاحات و مفاهیم کلی این حوزه آشنا شوید. اما چیزی که شما را حرفه‌ای و متمایز می‌کند نحوه کاربرد این مفاهیم است. پس باید علم و تجربه در کنار هم به شما منتقل شود!

مجموعه آکادمی عمران در آموزش متره، برآورد و صورت وضعیت نویسی هر آنچه که برای کار در این حوزه نیاز دارید فراهم کرده و شما را از یک مهندس تاره کار به یک مهندس حرفه‌ای و کار بلد تبدیل می‌کند. حتی اگر سابقه کار در این حوزه هم داشته باشید، این آموزش به تجربه شما افزوده و باعث افزایش اعتبار شما در محل کار می‌شود.

در این آموزش علاوه بر توضیح اصطلاحات و مفاهیم، تک تک ردیف‌های فهرست بهای ابنیه و راه و باند را همراه با فیلم و عکس تفسیر شده و دو پروژه اسکلت بتنی و فولادی به عنوان نمونه متره می‌گردد. هم چنین فهرست بهای تجمیع شده راه و باند، قراردادهای سرجمع، جرایم بتن و کلی موضوع دیگر نیز آموزش داده می‌شود. 

شما علاوه بر افزایش مهارت‌های فنی باید مهارت نرم خود را نیز افزایش دهید تا در محیط کاری و جلسات بتوانید روابط بهتری داشته باشید و به صورت اصولی مذاکره کنید. به همین دلیل مجموعه آکادمی عمران به عنوان هدیه آموزش ۳۰ فن اصول مذاکره را به همراه این پکیج آموزشی در اختیار شما قرار می‌دهد.

آموزش جامع محاسبه تعدیل، آموزش نقشه کشی با اتوکد و آموزش نرم افزار تدکار و تکسا از دیگر هدایایی است که همراه آموزش متره، برآورد و صورت وضعیت نویسی وجود دارد.

آموزش اجرای ساختمان
آموزش اجرای ساختمان

صورت وضعیت چیست؟

حتما می‌دانید که از مهم‌ترین کارهای یک مهندس دفتر فنی خبره، نوشتن صورت وضعیت تایید شده و گرفتن هزینه کارهای صورت گرفته در طول اجرای پروژه است.

برای این که بیشتر با این مفهوم آشنا شویم باید بگوییم، پیمانکار در حین اجرای پروژه، هزینه‌ای که در طول پروژه بابت حقوق کارگران، مهندسان، ماشین آلات، مصالح، حمل آن‌ها و غیره پرداخت کرده را، از طریق ارائه صورت وضعیت به کارفرما دریافت می‌کند.

اما برای این که بتوانید یک صورت وضعیت قوی بنویسید باید علاوه دانش در حوزه دفترفنی، دانش اجرایی قابل قبولی هم داشته باشید چرا که وقتی یک مهندس دفتر فنی دید اجرایی نداشته باشد، با مصالح و فعالیت‌های متناسب با هر پروژه آشنایی نداشته و در نهایت نمی‌تواند صورت وضعیت قابل قبولی را تهیه و تنظیم کرده و در اختیار کارفرما قرار دهد.

مجموعه آکادمی عمران در کنار آموزش دفترفنی، آموزش اجرای ساختمان را در اختیار دانش پذیران خود قرار داده تا با تمام ریزه کاری‌ها و نکات این بخش آشنا شده و به یک مهندس عمران خبره تبدیل گردند.

توجه: این مطلب یک رپورتاژ آگهی (تبلیغات) بوده و سایت سازه پلاس هیچگونه نظر و مسئولیتی ندارد. در صورت نیاز به لینک‌های داخل متن مراجعه فرمایید.

۰ دیدگاه