انتخاب برگه

نحوه اجرای سقف وافل در سازه و اسکلت فلزی

مرداد ۲۱, ۱۴۰۲ | رپورتاژ آگهی

سال‌های سال است که از بتن به عنوان یکی از مصالح پرکاربرد در ساخت و ساز استفاده می شود. ترکیب شن و ماسه، سیمان پرتلند و آب امتحان خود را پس داده و حالا همه ما می دانیم که بتن، می تواند مقاومت و استحکام سازه ما را به خوبی فراهم کند. البته قدمت ساخت سازه هایی بر پایه بتن، به سال های دور برمی‌گردد و صحبت از دیروز و امروز نیست.

اگر در پیشبرد پروژه های ساختمانی نقشی داشته باشید، قطعا می دانید که این روزها تمام سازه ها حداقل در قسمتی از مراحل ساخته شدن، به بتن نیاز پیدا می کنند و از این روست که بتن همواره یکی از پراستفاده ترین مصالح شناخته می شود. حال یکی از مشتقات بتن که در ساخت یک سازه مورد استفاده قرار می‌گیرد، سقف وافل است. در این مقاله می‌خواهیم ضمن پرداختن به سقف وافل، اجرای سقف وافل در سازه فلزی را نیز مورد بررسی قرار دهیم. همراه ما باشید.

سقف وافل چیست و چه کاربردهایی دارد؟

سقف وافل یکی از انواع سقف‌های بتنی است که در سال‌های اخیر، جایگزین انواع قدیمی شده است تا با ویژگی‌های منحصربه‌فرد خود، مزایایی را به سازه بیفزاید. اصطلاح وافل از آن جهت برای این سبک استفاده می‌شود که قالب‌ها حالتی مشبک با خانه‌های منظم دارند. از این رو به آن‌ها سقف وافل گفته می‌شود. اصلی ترین کاربرد سقف وافل این است که نیاز به بتن را کاهش می‌دهد. در حقیقت می‌توانید با استفاده از حجم کمتر بتن، وزن سازه را کاهش دهید. بنا بر همین ویژگی، غالباً در ساخت ساختمان‌هایی با ارتفاع بیشتر از ۱۲ متر و سقف‌های بلند استفاده می‌شود. به عنوان مثال، برای ساخت ایستگاه مترو، فرودگاه و مواردی از این دست.

کاربرد سقف وافل این است که تا حد امکان وزن کمتری به سازه اضافه کند و با حداقل بتن، سقفی مقاوم بسازد. از سوی دیگر زمانی که فاصله ستون ها از یکدیگر زیادتر شده و تعداد آن‌ها کاهش می یابد نیز می توان از سقف وافل استفاده کرد. همان‌طور که متوجه شدید، مقاومت این سقف‌ها نسبت به سقف‌های معمولی بیشتر است. جالب است بدانید تاریخچه استفاده از سقف وافل به ۲۵۰۰ سال پیش و زمان هخامنشیان باز می‌گردد. طبق گفته باستان شناسان، در سقف تخت جمشید نیز از سیستمی شبیه به سقف وافل استفاده شده است. در حال حاضر نیز سالن تئاتر ملی بریتانیا یکی از بزرگ‌ترین بناهایی است که با همین روش ساخته شده است.

مزایا و معایب استفاده از سقف وافل

اجرای سقف وافل در سازه فلزی نیز همچون هر تکنیک دیگر در ساختمان‌سازی، مزایا و معایبی دارد که پیش از به‌کارگیری آن، می‌بایست از آن‌ها آگاه شوید. قطعاً مزایای استفاده از سقف وافل به اندازه ای بوده است که طی سالیان گذشته، همواره از آن به‌عنوان یک تکنیک کاربردی یاد شود. ابتدا به مزایای آن خواهیم پرداخت:

  • با استفاده از سقف وافل، حجم کمتری از بتن مورد استفاده قرار می‌گیرد. در نتیجه نحوه اجرای سقف وافل در سازه فلزی، سبب کاهش قابل توجه وزن آن خواهد شد.
  • در این نوع سقف، می‌توان انواع تیرچه بلوک را کنار گذاشت و همچنین از انواع سایز میلگرد استفاده کرد.
  • ظاهر این نوع سقف‌ها در قیمت زیرین، بسیار زیبا و شیک است. به همین خاطر سقف وافل ظاهری زیبا و شیک به سازه می بخشد.
  • هزینه این سقف‌ها نسبت‌به سایر موارد مانند سقف کرومیت و… کمتر است.
  • این قالب‌های پیش‌ساخته به‌راحتی قابل نصب هستند و به‌سرعت نیز اجرا می‌شوند. برای نصب آن‌ها با هیچ دشواری‌ای مواجه نخواهید بود و در زمان صرفه جویی خواهد شد.
  • از هر قالب می‌توانید به دفعات استفاده کنید، به همین خاطر قالب وافل صرفه اقتصادی دارد و بسیار بیشتر از هزینه‌ای که می‌پردازید از آن استفاده خواهید کرد.
  • از آنجا که این قالب‌ها ایمنی بالایی را برای سقف فراهم می‌کنند، می‌توان ستون‌های میانی سازه که دیزاین محیط را به هم می‌زنند را حذف کرد.
  • مقاومت این سقف‌ها در برابر حوادث ناگوار طبیعی نیز بیشتر خواهد بود. در نتیجه سقف وافل برای ایمنی سازه انتخاب بهتری است.
  • اجرای سقف وافل در سازه فلزی و همچنین بتنی ممکن است.

افزون بر مزایای گفته شده، اجزای سقف وافل در سازه فلزی و بتنی معایبی نیز دارد که بد نیست از آن‌ها مطلع باشید:

  • برای نصب و استفاده از این قالب‌ها باید از نیروی متخصص کمک بگیرید.
  • هزینه تهیه قالب وافل می‌تواند زیاد باشد‌.
  • از آنجا که ضخامت این صفحه‌ها کم است، نمی‌توانند عایق مناسبی در برابر حرارت و صوت باشند.
سقف وافل در سازه فلزی

انواع سقف وافل

برای آن‌که بتوانید حداکثر استفاده را از سقف وافل ببرید، لازم است انواع آن را بشناسید تا در نهایت بهترین مورد را برای پروژه ساختمانی خود انتخاب کنید. سقف وافل را می‌توان به دو روش تقسیم بندی کرد؛ در تقسیم بندی اول سقف‌ها به دو دسته تقسیم می‌شوند:

  1. سقف وافل دال مثلثی با غلافی شبیه به مثلث؛
  2. سقف وافل دال مربعی با غلافی به شکل مربع.

از سوی دیگر می‌توان سقف وافل را به انواع دیگری نیز تقسیم کرد:

  1. سقف وافل یک‌طرفه که برای دهانه های کوچک تر مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  2. سقف وافل دوطرفه که مخصوص دهانه‌های عریض‌تر است.

سقف وافل چگونه در سازه فلزی اجرا می شود؟

همان‌طور که گفته شد، دال‌های مشبک یا همان سقف وافل را می‌توان برای انواع پروژه‌های بتنی و فلزی به‌کار گرفت. ممکن است فکر کنید که به سبب فلزی بودن پروژه، امکان استفاده از سقف وافل وجود ندارد. این در حالی است که این نوع سقف می‌تواند کیفیت اجرا را چندین پله بهبود ببخشید. برای اجرای سقف وافل در سازه فلزی، باید میلگردهای تیرچه‌ها و مش‌ها به‌گونه‌ای قرار بگیرند که با تیر فلزی جفت شوند.

به این ترتیب سقف وافل به خوبی با سازه فلزی درگیر می‌شود تا استحکام افزایش پیدا کند. نکته مهمی که باید به آن اشاره کنیم، این است که اسکلت بتنی مقاومت بهتری در برابر ارتعاش دارد. حال برای آن‌که این ضعف سازه فلزی جبران شود، می‌توان از سقف مشبک استفاده کرد. بنابراین اجرای سقف وافل در سازه فلزی یک انتخاب کاملاً منطقی است.

بهترین مجری سقف وافل در استان اصفهان

ازجمله مهم ترین نکات در ساخت و ساز این است که کار را در هر بخش به دست کاردان بسپارید و همچنین از مصالح باکیفیت و درجه‌یک استفاده کنید. اجرای سقف وافل در سازه فلزی به شرطی نتیجه مطلوب خواهد داشت که از کیفیت سقف مطمئن باشید. برای این کار پیشنهاد می‌کنیم قالب سقف را از یک مجموعه معتبر مانند شرکت «نوسا» خریداری کنید. مجموعه نوسا بیش از ۱۸ سال است که در حوزه طراحی، ساخت و نظارت بر انواع پروژه‌های ساختمانی فعالیت می کند.

این مجموعه به عنوان نمایندگی اینتل دک مشغول به فعالیت بوده و سقف‌های مشبکی را با جدیدترین تکنولوژی روز دنیا تولید می‌کند. برای همکاری و مشارکت با شرکت نوسا nosacompany.com در هر یک از زمینه‌های فعالیتی این مجموعه، می توانید به وب سایت نوسا مراجعه کرده و با کارشناسان مجموعه ارتباط بگیرید.

اجرای سقف وافل در اسکلت فلزی

کلام آخر

در نهایت باید گفت برای آن‌که بتوانید عملکرد مطلوبی در حوزه فعالیت خود داشته باشید، لازم است خودتان را به روز نگه دارید. در صنعت ساخت و ساز نیز دائماً روش‌های جدیدی معرفی می‌شوند که لازم است هم‌پای آن‌ها پیش بروید و از تکنولوژی روز دنیا در جهت پیش‌برد اهداف خود استفاده کنید. اجرای سقف وافل در سازه فلزی، یکی از روش های نسبتا جدیدی است که توانسته است بر استحکام سازه ها بیفزاید. اگر به راهنمایی درباره موارد این‌چنینی نیاز دارید، می توانید از کارشناسان نوسا کمک بگیرید.

توجه: این مطلب یک رپورتاژ آگهی (تبلیغات) بوده و سایت سازه پلاس هیچگونه نظر و مسئولیتی ندارد. در صورت نیاز به لینک‌های داخل متن مراجعه فرمایید.

۰ دیدگاه