در ژانویه سال ۲۰۱۹ ارز دیجیتال جدیدی به نام بیت تورنت (BTT) راهاندازی شد. در حال حاضر، این ارز دیجیتال از نظر سایت کوین پاپریکا (Coinpaprika) رتبه ۵۶ را در میان ارزهای دیجیتال برتر دارد. احتمالاً نام شرکت بیت تورنت (BitTorrent) برایتان آشنا باشد و آن را زیاد شنیده باشید. بیت تورنت ارز دیجیتالی است که از سوی پروتکل محبوب اشتراکگذاری فایل یعنی بیت تورنت به بازار عرضه شده است.
در این مقاله قصد داریم شما را با ماهیت بیت تورنت آشنا کنیم و مواردی ازجمله اهداف راهاندازی، کاربردهای مختلف و کیف پولهای دیجیتال مخصوص بیت تورنت را بررسی کنیم. در ضمن، برای آموزش فروش بیتکوین کلیک کنید.
بیت تورنت چیست؟
بیت تورنت که در حال حاضر بیش از ۱۰۰ میلیون کاربر فعال دارد، یک پروتکل اشتراکگذاری فایل است. این پروتکل در اوایل سال ۲۰۰۰ نرمافزاری را برای اشتراکگذاری فایل در اینترنت ایجاد کرد و توجه بسیاری از علاقهمندان به فیلم و موسیقی را به خود جلب کرد.
در این پروتکل بهجای آنکه از یک سیستم برای دانلود و اشتراکگذاری فایلها استفاده شود، یک سیستم همتا به همتا بهکار میرود. این امر بدان معنا است که کاربران با آپلود کردن فیلم یا موسیقیهای خود در شبکه، آن را با سایر افراد به اشتراک میگذارند. این سیستم، نحوه اشتراکگذاری محتوا را در اینترنت دگرگون کرد.
پس از موفقیت این پروتکل و افزایش محبوبیت ارز دیجیتال آن در میان مردم، تیم توسعهدهنده تصمیم گرفت به این حوزه وارد شود و درآمد را افزایش داد. تابستان ۲۰۱۸ بود که استارتآپ بلاکچین ترون، ارز دیجیتال بیت تورنت را با قیمت ۱۴۰ میلیون دلار خرید و نحوه خرید بیت تورنت را ارائه کرد. پس از آن، این پروتکل بهطور رسمی وارد حوزه ارزهای دیجیتال شد. بنیاد ترون، توکن بومی پروتکل بیت تورنت را ایجاد کرد. توکن بومی این پروتکل BTT نام دارد.
اوایل سال ۲۰۲۲ بود که ارز دیجیتال بیت تورنت با مهاجرت بر پروتکل چندزنجیرهای خود، در صعنت ارزهای دیجیتال انقلابی بهپا کرد. هماکنون، توکنهای قدیمی (BTTOLD) در زنجیره اختصاصی این ارز دیجیتال قرار دارند و آنها را به نام BTTC میشناسند.
هدف از ایجاد شبکه بیت تورنت چیست؟
شبکه بیت تورنت با استفاده از یک پروتکل همتا به همتای غیرمتمرکز، میلیونها کاربر را قادر میسازد تا فایلهای خود را در اینترنت بارگذاری کنند یا آنها را انتقال دهند. هماکنون، بهدلیل تعداد کاربران، کیفیت خدمات و طرفداران متعدد، بیت تورنت به یکی از گستردهترین شبکههای همتا به همتا در سراسر جهان تبدیل شده است.
روش کار بیت تورنت به این صورت است که فایلهای سنگین را به بخشهای کمحجمتری تقسیم میکند و از طریق شبکه، آن را در قطعات کوچک برای گیرنده ارسال میکند. سپس این قطعات و بخشهای کوچک در لپتاپ فرد گیرنده به هم وصل میشوند. هر کاربری که از طریق شبکه بیت تورنت فایلی را دانلود کند، در اکوسیستم بهطور خودکار به یک ارسالکننده تحت عنوان seed تبدیل میشود.
کاربران پلتفرم بیت تورنت میتوانند در دو نقش ارسالکننده فایل (Seed) و همتا (Peer) فعالیت داشته باشند. ارسالکننده همان کاربری است که کپی فایل را بهصورت کامل در شبکه به اشتراک میگذارد. همتا به کاربری میگویند که متقاضی دریافت فایل است و آن را بهشکل قطعات کوچک دریافت میکند. هر کاربر تا زمانیکه لپتاپش به اینترنت متصل باشد و فایل نیز در آن قرار داشته باشد، بهعنوان یک ارسالکننده باقی میماند.
در حال حاضر، از آنجاییکه حدود ۳ درصد از فایلهای دانلودشده و ۲۰ درصد از فایلهای آپلودشده در جهان، با استفاده از پلتفرم بیت تورنت انتقال یافتهاند، درنتیجه، بیت تورنت رشد بسیاری را تجربه کرده است.
ارز دیجیتال بیت تورنت ایجاد شده است تا مشکلات پروتکل ازجمله افزایش میزان دسترسی به فایلها و سرعت پایین دانلود را برطرف کند. افرادی که این ارز دیجیتال را دارا هستند، اگر به افزایش سرعت دانلود خود در شبکه نیاز داشته باشند، با خرج کردن توکن بیت تورنت میتوانند نیاز خود را برطرف کنند. ارز دیجیتال بیت تورنت همچنین یک پروتکل غیرمتمرکز در حوزه ارزهای دیجیتال است که بهصورت متنباز در دسترس عموم کاربران قرار دارد.
ارز دیجیتال BTT در شبکه بیت تورنت چه کاربردهایی دارد؟
در تولید ارز دیجیتال BTT از استاندارد TRC-10 استفاده شده است و بر مبنای بلاکچین ترون فعالیت میکند. هدف از ایجاد این ارز دیجیتال، پیشرفت و ارتقای پروتکل بیت تورنت و یکپارچهسازی آن با بلاکچین بوده است. سیستم استخراج بیت تورنت مبتنی بر الگوریتم گواهی اثبات سهام (PoS) طراحی شده است.
توکنهای بیت تورنت از طریق منابعی تولید میشوند که کاربران شبکه بیت تورنت فراهم و با هم معامله میکنند. معاملات ارز دیجیتال بیت تورنت در بلاکچین ترون انجام میشود. جالب است بدانید این معاملات موجب پیشرفت اکوسیستم بیت تورنت میشود. معمولاً کاربران مستلزم به استفاده از ارز دیجیتال بیت تورنت نیستند و میتوانند بهصورت نامحدود از فایلهایی که دارندگان توکن بیت تورنت منتشر میکنند، بهرهمند شوند.
هر کاربری میتواند یک کپی از هر فیلم، آلبوم یا کتاب را در لپتاپ خود نگه دارد و بهازای اشتراکگذاری آن فایل با سایر کاربران، ارز دیجیتال بیت تورنت دریافت کند. اگر قصد دارید تعداد بسیاری ارز بیت تورنت کسب کنید، میتوانید بسیاری از فایلهایی که مطرح شد را در لپتاپ خود داشته باشید.
کدام کیف پولهای دیجیتال از بیت تورنت پشتیبانی میکنند؟
هیچ کیف پول دیجیتال وجود ندارد که از ارز دیجیتال بیت تورنت پشتیبانی نکند! بنابراین، هر کیف پولی که بتوان در آن کوینهای ترون را نگهداری کرد، برای ذخیرهسازی بیت تورنت نیز مناسب خواهد بود. کیف پول تی. آر. ایکس. (TRX) یکی از کیف پولهای امن همتا به همتا است که بهعنوان یک صرافی برای ترون فعالیت میکند و از طریق مرورگر کروم در سیستمعاملهای iOS و Android در دسترس است. روش کار با این کیف پولها بسیار راحت است و رابط کاربری کاربرپسندی نیز دارند.
البته دارندگان بیت تورنت میتوانند توکنهای خود را در سایر کیف پولهای مناسب ترون ازجمله هوبی والت (Huobi Wallet)، تراست والت (TrustWallet) ، اکسودوس (Exodus) و گیت (Gate.io) ذخیره کنند. این کیف پولها امکان معامله با ارزهای بیت تورنت را فراهم میکنند. کیف پولهای سختافزاری نیز برای ذخیره بیت تورنت بهصورت آفلاین مناسب هستند.
ارز BTT چه تأثیری بر پروتکل بیت تورنت میگذارد؟
بهمنظور آنکه اکوسیستم بیت تورنت پابرجا و فعال باقی بماند، باید فایلهایی برای کاربران ارسال شود. کاربرانی که فایلها را ارسال یا دریافت میکنند و در اکوسیستم بیت تورنت فعالیت دارند، بهعنوان پاداش ارز دیجیتال بیت تورنت دریافت میکنند.
اگر کاربری پس از آنکه فایل موردنظر خود را دانلود کرد، سیستم را ترک کند، برای پروتکل بیت تورنت مشکل اساسی رخ خواهد داد. این امر بدان معنا است که سرعت شبکه کاهش پیدا میکند و ناپایدار میشود. از آنجاییکه کاربران بدون پرداخت هیچ جریمهای میتوانند سیستم را ترک کنند، طول عمر و کیفیت فایلهایی که اشتراکگذاری میشوند کاهش مییابد. به همین دلیل، جهت افزایش فعالیت کاربران در سیستم از توکن بیت تورنت بهعنوان پاداش استفاده میشود. برای بررسی لحظهای قیمت ارز بیت تورنت کلیک کنید.
امیدواریم پس از مطالعه این مقاله، درباره بیت تورنت اطلاعات کافی کسب کرده باشید.
توجه: این مطلب یک رپورتاژ آگهی (تبلیغات) بوده و سایت سازه پلاس هیچگونه نظر و مسئولیتی ندارد. در صورت نیاز به لینکهای داخل متن مراجعه فرمایید.
۰ دیدگاه