انتخاب برگه

همه چیز در مورد سقف عرشه فولادی

تیر ۳, ۱۴۰۰ | رپورتاژ آگهی

یکی از قسمت های ساختمان که در هنگام ساخت تاثیر زیادی در سرعت اتمام بنا دارد، سقف می باشد. در صورتی که برای ساخت این قسمت از ساختمان از روش های مدرن و جدید استفاده شود، یقینا پروژه در زمان کمتری به پایان می رسد.

یکی از روش هایی که امروزه در ساخت سقف بنا استفاده می شود، اجرای تکنیک سقف کامپوزیت عرشه فولادی می باشد. این تکنیک در حال حاضر طرفداران زیادی دارد و از محبوبیت بسیاری در بین افراد برخوردار است.

در این مطلب قصد داریم به معرفی سقف های مرکب عرشه فولادی بپردازیم، پس تا پایان همراه با آهن ملل اصفهان بمانید.

سقف مرکب عرشه فولادی

امروزه از قالب هایی برای ساخت سقف بنا استفاده می کنند که با نام عرشه فولادی شناخته می شوند.  

این نوع سقف ها، اکثرا عمود بر تیرچه ها و موازی با شاه تیرها قرار می گیرند. ورق های کنگره دار، در اجرای سقف مرکب عرشه فولادی عمود بر محور تیر عملکرد بهتری نسبت به اجرای عرشه فولادی موازی با محور تیر از خود نشان می دهند. ورق های استفاده شده در عرشه فولادی جهت افزایش سختی خم می شوند تا تحمل وزن بتن افزایش یابد.

سقف کامپوزیت عرشه فولادی

همانطور که اشاره کردیم استفاده از سقف مرکب عرشه فولادی از شیوه های محبوب برای ساخت انواع بنا می باشد. این تکنیک از ویژگی های منحصر به فرد خود برخوردار می باشد.

می توان گفت که سقف کامپوزیت عرشه فولادی از جمله روش هایی می باشد که برای پیاده سازی سقف هایی مناسب است که از نوع بتن و فولاد باشند.

در ساخت این سقف به جای قالب بندی چوبی میان تیرچه ها، از ورق های گالوانیزه استفاده می شود. بر همین اساس به آن عرشه فولادی گفته می شود.

حداکثر دهانه سقف عرشه فولادی

میزان فاصله دهانه های سقف عرشه فولادی به ضخامت ورق بستگی دارد. در زمانی که ورق استفاده شده برای سقف دارای ضخامت زیادی باشد، فاصله دهانه های سقف عرشه فولادی افزایش می یابد.

همچنین زمانی که ضخامت ورق سقف کم باشد، فاصله دهانه های سقف عرشه فولادی کم می شود. کمترین ضخامت ورق سقف های مرکب عرشه فولادی ۰٫۸ میلی متر می باشد.

فاصله تیرها در زمانی که از این ورق سقف استفاده می شود، کمتر از ۲٫۴ متر می باشد. علاوه بر این، در زمان استفاده از ورق ۱٫۲۵ میلی متری، می توان تا ۳٫۳ متر، فاصله را افزایش داد.

پس در نهایت بسته به ضخامت ورق که می تواند بین ۰٫۸ و ۱٫۲۵ میلی متر باشد، می توان میزان فاصله دهانه های سقف عرشه فولادی را تغییر داد. در صورتی که این نکته رعایت شود، سازه ساخته شده با این روش در مقابل زلزله مقاومت پیدا می کند.

نحوه محاسبه قیمت عرشه فولادی

به دلیل ساخته شدن سقف عرشه فولادی از ورق گالوانیزه، قیمت این نوع ورق بر قیمت عرشه فولادی موثر می باشد. پس می توان گفت در صنعت ساخت و ساز عرشه فولادی، قیمت عرشه فولادی وابسته به قیمت ورق گالوانیزه می باشد.

به طور کلی می توان گفت عواملی که در قیمت عرشه فولادی موثر است شامل خصوصیات فیزیکی ورق مانند ضخامت ورق گالوانیزه، خصوصیات شیمیایی پوشش فلزی ورق مانند استفاده از فلز جهت پوشش دهی و اینکه از چه نوع آلیاژ ترکیبی استفاده شود. علاوه بر این نیز پوشش رنگی ورق مانند سیستم پس رنگ زدگی و پیش رنگ زدگی نیز در قیمت تمام شده سقف عرشه فولادی موثر می باشد.

برای محاسبه قیمت تمام شده ورق گالوانیزه رول فرم شده به روش اقدام می کنند:

وزن ورق به کار رفته در یک متر مربع سطح مفید * قیمت واحد کیلوگرم ورق گالوانیزه

  • وزن ورق به ضخامت ۰٫۸ میلی متر برای یک متر مربع سطح عرشه فولادی مفید با احتساب اورلب و پرت ۸٫۲۰۰ گرم
  • برای ورق با ضخامت ۰٫۹ میلی متر ۹٫۳۰۰ کیلوگرم
  • برای ورق با ضخامت ۱٫۰۰ میلی متر ۱۰٫۲۵۰ کیلوگرم
  • و برای ورق با ضخامت ۱٫۲۵ میلی متر حدوداً ۱۳ کیلوگرم می باشد .

گل میخ عرشه فولادی

گل میخ را برای اتصال محلی که عرشه های فولادی یا متال دک بر روی تیرها قرار گرفته اند استفاده می کنند. این عمل در نهایت منجر به کاهش وزن تیرهای فولادی مصرفی در سازه عرشه فولادی می شود.

لازم است به همپوشانی دو عرشه وصله شونده به طولی حداقل برابر با ۵۰ میلی متر و یا ۵ سانتی متر بر روی تیر اصلی با یکدیگر توجه کنیم.

باید توجه کرد که حداقل ارتفاع گل میخ ها بعد از نصب از بالای ورق ذوزنقه ای اندازه گیری شود تا از ۴۰ میلی متر کمتر نباشد. گل میخ ها را باید به وسیله دستگاه جوش قوس الکتریکی به بال تیرهای سازه ای جوش داده شوند.

مراحل اجرای سقف عرشه فولادی

اجرای سقف عرشه فولادی دارای مراحل بسیاری می باشد. در این قسمت به مراحل مختلف این تکنیک به طور مختصر می پردازیم:

پس از طراحی های لازم برای سقف و مشخص کردن فاصله های تیرهای فرعی، صفحات را برای تهیه و تولید به کارخانه مورد نظر سفارش میدهیم.

در مرحله بعدی ورق ها در یک فضای مناسب با استفاده از نیروی انسانی توسط یک بالابر به طبقات مختلف انتقال می دهیم.

سپس ورق های فولادی گالوانیزه را که شکل ذوزنقه ای شکل دارد و شامل گیره های نر و مادگی است، در هم چفت می کنند.

پس از آن در محلی که قصد داریم عرشه های فولادی را قرار دهیم، میلگرد و گل میخ نصب می کنیم. این کار باعث می شود تا وزن تیرها کاهش یابد.

در مرحله آخر، عملیات بتن ریزی صورت می گیرد.

سقف عرشه فولادی در سازه بتنی

روش اجرای سقف عرشه فولادی در سازه های بتنی به این شکل می باشد که در ابتدا لازم است که سقف طراحی و  فواصل تیرهای فرعی مشخص شود پس از آن نقشه های شاپ جهت مشخص کردن محل قرارگیری صفحات بر روی دهانه های مختلف تهیه و سپس سفارش بر اساس این اطلاعات به کارخانه برای تولید داده می شود.

بعد از تولید صفحات باید آن ها را در سازه های بتنی تعبیه کرد. بهتر است که پس از اجرای ستون ها و رسیدن به یک مقدار مقاومت مناسب نسبت به اجرای قالب بندی تیرها اقدام شود. پس از اجرای قالب‌بندی در تیرها باید میلگردهای طولی در جای مشخص شده خود قرار داده شوند. قیمت میلگرد را می توانید همه روز در بستر اینترنت و به ویژه در سایت آهن ملل استعلام کنید.

 در مرحله بعد باید نسبت به قرار دادن ورق‌های فولادی در جای مشخص شده اقدام کرد و پس از آن میلگردهای حرارتی و تقویتی را در جای خود قرار داد و بتن ریزی سقف را انجام داد.

تفاوت سقف عرشه فولادی با کامپوزیت

سقف عرشه فولادی از تفاوت هایی با کامپوزیت برخوردار است.  از جمله این تفاوت ها می توان به:

  • امکان افزایش فاصله تیرهای فرعی در سقف عرشه فولادی تا سه متر بدون استفاده از شمع بندی
  • کاهش ارتفاع بتن روی قالب
  • استفاده از گل میخ ها به عنوان برشگیر به جای نبشی
  • کاهش وزن سقف در حدود ۵۰ کیلوگرم بر متر مربع
  • کاهش مقدار میلگرد مصرفی

اشاره کرد.

کاربرد سقف عرشه فولادی

تکنیک سقف عرشه فولادی دارای کاربردهای بسیاری می باشد. از جمله این کاربردها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • عرشه های فولادی را در مقایسه با انواع تیرچه ها می توان به راحتی انبار کرد.
  • ساختار فیزیکی عرشه ها به نحوی است که دارای وزن سبکی نسبت به سایر مصالح می باشند.
  • به دلیل اینکه سقف عرشه فولادی نسبت به مصالح دیگر از وزن کمتری برخوردار است، حمل و نقل آن آسان و کم هزینه می باشد.
  • از نظر زیبایی نیز سقف های عرشه فولادی از المان ها سازه ای می باشند که به دلیل پوشش گالوانیزه آن ها و داشتن فرم های مختلف از نظر بصری جذاب می باشند. علاوه بر این، با یک پوشش مناسب و با دوام نیز به راحتی نگهداری می شو و زیبایی فوق العاده ای خواهند داشت.
  • عرشه فولادی به راحتی و با سرعت زیاد مانند ساندویچ پانل ها نصب می شود که این ویژگی سبب کاهش هزینه های نصب پروژه خواهد شد.
  • عرشه فولادی از قابلیت تحمل تنش بالا به دلیل وجود فرورفتگی و برجستگی روی جان ورق فولادی برخوردار است.
  • حذف میلگردهای کششی و تیرهای فرعی بهترین و مقرون به صرفه ترین عرض ورق ۱ متر پس از فرمینگ می باشد که وزن آن حدود ۷٫۸۰۰ کیلوگرم می باشد.
  • تکنیک عرشه فولادی منجر به صرفه جویی در زمان ساخت پروژه می شود، زیرا با استفاده از این سیستم می توان بتن ریزی چند سقف را همزمان انجام داد.
  • آیین نامه های زیادی وجود دارند که برای تعیین میزان مقاومت در برابر آتش سوزی سقف های عرشه فولادی ارائه شده اند که بر اساس آن ها می توان میزان مقاومت در برابر آتش را مشخص نمود.
  • سقف های عرشه فولادی نیز مانند ساندویچ پانل ها در برابر عوامل طبیعی مانند بارش برف و باران مقاومت می باشند و باعث می شوند که آب در داخل سازه نفوذ نکند.

اجزای سقف عرشه فولادی

در سقف کامپوزیت عرشه فولادی در کل از چهار نوع مصالح استفاده شده است. این اجزا عبارتند از:

  • ورق فولادی
  • برشگیر
  • میلگرد
  • بتن

مزایا و معایب سقف عرشه فولادی

تکنیک سقف عرشه فولادی از ویژگی های زیادی برخوردار است. در این قسمت به مزایا و معایب این سقف اشاره خواهیم کرد.

مزیت های سقف عرشه فولادی:

  • حذف مرحله قالب بندی و شمع گذاری
  • ایجاد سکوی کار مناسب و مطمئن در زمان اجرا
  • افزایش سرعت اجرا
  • سطح زیرین یکدست تمام شده و پیوسته
  • حذف تیرهای فرعی
  • حذف میلگرد های کششی
  • تحمل بارهای حین اجرا
  • کاهش مصرف مصالح فولاد و بتن
  • کاهش لرزش در سقف های مرکب عرشه فولادی
  • امکان بتن ریزی کلیه طبقات در یک زمان
  • بازگشت سریع سرمایه به علت سرعت اجرا
  • مورد تایید مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن
  • کاهش هزینه های کلی

معایب سقف عرشه فولادی:

استفاده این محصول در اسکلت های بتنی به نسبت سایر موارد سخت تر است و برای انجام آن باید تمهیدات خاصی را در نظر گرفت.

اگرچه که سرعت اجرای این سقف بالاست، اما مشکل اساسی این محصول، اجرا کردن و اجرای تمهیدات لازم آن است. چرا که زدن این سقف، سخت است و باید شرایط بسیاری را سنجید و رعایت کرد.

اصولا این سقف از سایر موارد لرزش بیشتری دارد. اما برای رفع لرزش آن می توان مطابق با استاندارد و ضوابطی که در مبحث دهم مقررات ملی ساختمان آمده استفاده کرد و از میزان لرزش شدید آن کاست.

فواصل تیرریزی بین تیرهای فرعی و انتخاب نادرست در میزان ضخامت ورق فولادی و همچنین ارتفاع عرشه می توانند در لرزش سقف عرشه فولادی تاثیر گذار باشند. شرکت آهن ملل اصفهان همه روزه بروزترین قیمت تیرآهن را در سایت خود منتشر می کند.

میزان خوردگی فلز در آن دیده می شود. علاوه بر این، تمام جوش ها باید توسط ناظر کنترل شود.

ضخامت سقف عرشه فولادی

همانطور که پیش از این اشاره کردیم استفاده از ورق های گالوانیزه در سقف عرشه فولادی مهمترین و پر هزینه ترین جزء سقف عرشه فولادی ورق های گالوانیزه است. ورق های گالوانیزه با ضخامت ۰٫۸ میلی متر الی ۱٫۲۵ میلی متر و در عرض ۱۲۵ سانتی متر به صورت رولی در کارخانه های مختلفی مانند امیرکبیر کاشان، هفت الماس قزوین، تاراز شهرکرد، فولاد مبارکه اصفهان به تولید می رسند. علاوه بر این، ورق های وارداتی موجود در بازار نیز از کشورهایی مثل هند، قزاق، اکراین و چین می باشد.

کلام آخر

همانطور که پیش از این اشاره کردیم سقف عرشه فولادی یکی از روش های نوین اجرای سقف در سازه های فلزی و بتنی است که با یک سری اقدامات‌ می توان آن ها را در سازه های اسکلت بتنی نیز با کارایی بسیار خوبی به کار گرفت.

استفاده از سقف عرشه فولادی در سازه های بتنی از مزایای زیادی از جمله کاهش وزن کل سازه و همچنین صرفه جویی در مراحل مختلف پروژه برخوردار است که این دو مزیت از مهمترین عوامل کشش و جذب پیمانکاران به استفاده از اجرای سقف عرشه فولادی هستند.

شرکت آهن ملل اصفهان به روز ترین قیمت ورق گالوانیزه مورد استفاده در سقف عرشه فولادی را به مشتریان عزیز ارائه می کند.

توجه: این مطلب یک رپورتاژ آگهی (تبلیغات) بوده و سایت سازه پلاس هیچگونه نظر و مسئولیتی ندارد. در صورت نیاز به لینک‌های داخل متن مراجعه فرمایید.

۰ دیدگاه