استفاده از ورق گالوانیزه در تولید عرشه فولادی سبب شده تا این سقف دارای وزن بسیار سبکی باشد، اما بهتر است بدانید وزن عرشه ها تأثیر زیادی در وزن سازه و در نتیجه استحکام و مقاومت آن در برابر بارهای وارده دارد؛ به همین علت وزن هر متر مربع ورق عرشه فولادی موضوعی است که در این مطلب مورد بررسی قرار گرفته است. با یک مثال ساده می توان گفت اگر ورق عرشه فولادی دارای ضخامت ۱ میلی متر، طول ۱ متر و عرض ۱۲۵۰ میلی متری باشد، وزنی در حدود ۸۱/۹ کیلوگرم دارد.
به صورت کلی وزن هر متر مربع ورق عرشه فولادی از ۷ تا ۱۲ کیلو گرم متغیر می باشد .همچنین مهم ترین پارامترهایی که در وزن یک ورق عرشه مؤثر هستند، شامل طول، عرض و ضخامت می باشند؛ از این رو عرشه فولادی مانند سایر ورق های فولادی شامل یک سری ابعاد رایج و در نتیجه جدول وزن می باشد. در زیر جدول وزن هر متر مربع از ورق عرشه فولادی آورده شده است:
جدول وزن عرشه فولادی
همان طور که در جداول زیر مشاهده می کنید، برای محاسبه وزن ورق عرشه فولادی جدا از ضخامت، طول و عرض، گام فرمینگ نیز تأثیر به سزایی در وزن این محصولات دارد. منظور از گام فرمینگ، ارتفاعی است که برای هر کدام از فرم های ذوزنقه ای شکل عرشه در نظر گرفته می شود و بسته به نوع دستگاه فرمینگ، متغیر می باشد. جداولی که در زیر قرار گرفته اند، وزن ورق عرشه فولادی را با عرض های مفید ۹۱، ۹۹، ۹۴ و ۹۶ سانتی متر نمایش می دهند. همچنین رایج ترین گام های فرمینگ برای آن ها در نظر گرفته شده است.
از سوی دیگر رایج ترین ضخامت های عرشه فولادی از ۷/۰ تا ۲۵/۱ میلی متر متغیر می باشند. خریداران می توانند به راحتی برای محاسبه وزن ورق عرشه فولادی مد نظر، به این جداول مراجعه کرده و با جایگذاری پارامترها وزن را محاسبه نمایند.
روش محاسبه وزن عرشه فولادی
برای محاسبه وزن عرشه فولادی می توانید ابتدا وزن ورق گالوانیزه را محاسبه کرده و پس از برآورد قیمت، هزینه فرمینگ را محاسبه نمایید، اما بهترین روش، استفاده از فرمول محاسبه وزن ورق های فولادی می باشد. در این فرمول مقدار دقیق سه پارامتر اصلی طول، عرض و ضخامت باید در نظر گرفته شود تا پس از قرارگیری در فرمول زیر، وزن دقیق ورق عرشه فولادی به دست آید:
وزن ورق عرشه = طول (متر) * عرض (متر) * ضخامت (میلی متر) * ۷.۸۵
عدد ثابتی که در این فرمول مشاهده می کنید، نشان دهنده چگالی فلز پایه یعنی آهن می باشد که در برخی مواقع عدد ۸ نیز برای آن در نظر گرفته می شود. به طور معمول طول عرشه ها نیز از ۱ تا ۱۲ متر متغیر است و ضخامت آن ها نیز بسته به تولید کارخانه دارد.
فرآیند تولید عرشه فولادی
تولید ورق های عرشه فولادی ابتدا از ورق گالوانیزه آغاز می شود. در واقع ورق های گالوانیزه از پوشش دهی ورق های سرد یا روغنی با استفاده از فلز روی تولید می شوند. به طوری که ابتدا ورق های سرد یا فول هارد تحت عملیات های آماده سازی نظیر چربی زدایی، برس زنی و شستشو، قرار گرفته تا عاری از هر گونه آلودگی و زنگ زدگی باشند. در مرحله بعدی شیت های آماده شده در یک سری حوضچه های مذاب حاوی فلز روی غوطه ور می شوند تا پوشش روی با غلظت و ضخامت متناسب بر دو طرف آن ها قرار گیرد.
این پوشش سبب حفاظت از ورق فولادی زیرین در برابر خوردگی، زنگ زدگی و رطوبت خواهد شد. پس از اعمال پوشش، با استفاده از جت هوا، ضخامت لایه روی را بر سطح شیت ها تنظیم می کنند. در مرحله بعدی قطعات فولادی و پوشش آن ها به روش های مختلف سرد شده و ضخامت لایه روی مجدداً کنترل می گردد. در نهایت پس از تست ها و آزمایش های مختلفی که بر روی ورق های گالوانیزه انجام می شود، این فلزات از یک محفظه هوای گرم عبور کرده تا خشک شوند و به صورت رول یا شیت بسته به تولید کارخانه در آیند.
حال ورق های گالوانیزه برای تولید عرشه فولادی، اگر به صورت رول باشند به شکل شیت در آمده و در دستگاه مخصوص فرمینگ قرار می گیرند. این دستگاه ها از نظر گام عرشه، ارتفاع آن، طول، عرض و ضخامت عرشه مطابق با سلیقه و سفارش مشتری تنظیم شده و سپس شروع به کار می کنند. همچنین پیشنهاد می شود در مورد عرشه فولادی مرکب و غیر مرکب نیز پیش از سفارش، اطلاعات کافی داشته باشید تا محصول را مطابق با نوع سازه و پروژه مد نظر خود خریداری کنید.
عوامل مؤثر بر قیمت عرشه فولادی
ممکن است بگویید قیمت عرشه فولادی بسته به تولید کارخانه و کیفیت ورق گالوانیزه متغیر می باشد، اما باید گفت این عوامل تنها عواملی هستند که به صورت مستقیم بر نرخ این محصولات اثر گذار می باشند. البته طبیعی است که قیمت امروز ورق گالوانیزه به عنوان مهم ترین مورد تأثیرگذار بر قیمت عرشه فولادی باشد، اما عواملی وجود دارند که به شکل غیر مستقیم اثراث به سزایی را بر نرخ این محصول دارند.
جالب است بدانید قیمت دلار از مهم ترین مواردی است که به شکل غیر مستقیم بر نرخ عرشه فولادی تأثیر دارد؛ زیرا در زمان جا به جایی و نقل و انتقالات مواد اولیه فولادی نظیر شمش، اسلب و … ملاک و معیار تعیین قیمت، نرخ دلار و ارزهای جهانی می باشد. از سوی دیگر نرخ ورق سیاه ابتدایی نیز بر ورق های روغنی، گالوانیزه و سپس عرشه فولادی اثرگذار است.
از طرفی میزان عرضه و تقاضا برای نوع خاصی از ورق عرشه فولادی، ضخامت و طول و عرض مشخصی، همواره تعیین کننده افزایش یا کاهش قیمت این محصول می باشد. هر چه تقاضا برای این محصول با ابعاد خاصی بیشتر باشد، طبیعتاً با افزایش قیمت آن مواجه می شویم. البته برعکس این موضوع نیز ممکن است اتفاق بیفتد.
کاربرد عرشه فولادی
در نهایت باید گفت عرشه فولادی با داشتن زیبایی و ظرافت منحصر به فرد، استحکام در برابر عوامل محیطی، حرارتی، عایق مناسب در برابر صوت و سایر مزیت هایی که دارد، کاربردهای به سزایی را در صنایع و پروژه های ساختمانی به خود اختصاص داده است. در ادامه به بررسی اختصاصی این موارد پرداخته ایم:
- یکی از اصلی ترین کاربردهای سقف عرشه فولادی، ساخت سقف ساختمان هایی با اسکلت های بتنی و فلزی در کاربری های مسکونی، تجاری، اداری و … می باشد؛ به خصوص اگر سرعت و راندمان جلو رفتن پروژه برای کارفرما از اهمیت زیادی برخوردار باشد. عرشه فولادی با داشتن وزن سبک به راحتی منتقل شده و در نهایت سبب افزایش سرعت ساخت و ساز خواهد شد.
البته بهتر است بدانید ساختمان های اسکلت بتنی، یک پوشش ضخیمی از بتن داشته و در نتیجه وزن بالایی را به خود اختصاص می دهند؛ از این رو اجرا عرشه فولادی بر روی آن ها نیازمند رعایت نکات و شرایط خاصی می باشد.
- دومین کاربرد اصلی عرشه های فولادی، در ساخت انبارها و منازل به خصوص در مناطقی با شرایط آب و هوایی معتدل و مرطوب می باشد. این فلزات عایق بسیار مناسبی در برابر سر و صدا، حرارت، آتش سوزی و نفوذ سرما و گرما بیش از حد هستند. همچنین در برابر رطوبت و بارش های باران و برف مقاومت بسیار بالایی را به خود اختصاص می دهند.
- در پایان باید گفت زیبایی و ظرافت عرشه های فولادی که به سبب فرم خاص، آجدار بودن و سطح صیقلی و صاف آن به وجود آمده است، سبب شده تا از آن در ساخت مدارس، سینماها، آسایگاه ها و ورزشگاه ها استفاده کنند.
به نقل از سایت businessanalytiq.com درباره ورق های گالوانیزه:
Galvanized steel is a type of steel that has been coated with a layer of zinc to provide protection against corrosion. The process of galvanizing involves immersing the steel in a bath of molten zinc, which reacts with the steel surface to form a protective zinc-iron alloy layer. This layer acts as a barrier, preventing corrosive substances from reaching the steel and causing corrosion. Galvanized steel is commonly used in a variety of applications, including construction (e.g., roofing, framing, and decking), automotive (e.g., body panels and underbody components), and appliances (e.g., refrigerators and washing machines). It is also used in the production of pipes, conduit, and ductwork. The advantages of galvanized steel include its durability, resistance to corrosion, and low maintenance requirements. Additionally, the zinc coating on galvanized steel provides a bright, attractive appearance, making it a popular choice for many applications.
ترجمه
فولاد گالوانیزه نوعی فولاد است که برای محافظت در برابر خوردگی با یک لایه روی پوشانده شده است. فرآیند گالوانیزه شامل غوطه ور کردن فولاد در حمامی از روی مذاب است که با سطح فولاد واکنش می دهد و یک لایه محافظ آلیاژ روی- آهن تشکیل می دهد. این لایه به عنوان یک مانع عمل می کند و از رسیدن مواد خورنده به فولاد و ایجاد خوردگی جلوگیری می کند.
فولاد گالوانیزه معمولاً در کاربردهای مختلفی از جمله ساخت و ساز (به عنوان مثال، سقف، قاب، و عرشه)، خودرو (به عنوان مثال، پانل های بدنه و اجزای زیر بدنه) و لوازم خانگی (مانند یخچال و ماشین لباسشویی) استفاده می شود. همچنین در تولید لولهها، لولهکشی و کانالکشی استفاده میشود.
از مزایای فولاد گالوانیزه می توان به دوام، مقاومت در برابر خوردگی و نیاز به نگهداری کم اشاره کرد. علاوه بر این، پوشش روی روی فولاد گالوانیزه ظاهری درخشان و جذاب را ارائه میکند و آن را به انتخابی محبوب برای بسیاری از کاربردها تبدیل میکند.
سایت madar.com درباره ورق های گالوانیزه نوشته است:
Galvanized steel sheets are a durable and long-lasting option for outdoor applications. Made by coating a steel sheet with a layer of zinc, galvanized steel sheets are resistant to corrosion, scratches, and other forms of damage..
ترجمه:
ورق های فولادی گالوانیزه گزینه ای بادوام و بادوام برای کاربردهای خارج از منزل هستند. ورق های فولادی گالوانیزه که با پوشش یک ورق فولادی با لایه ای از روی ساخته می شوند، در برابر خوردگی، خراش و سایر اشکال آسیب مقاوم هستند.
سایت ahaninfo.ir درباره ورق های گالوانیزه نوشته است:
ضخامت پوشش ورق های گالوانیزه به طور متداول در محدوده مقدار ۱۰۰ تا ۳۵۰ گرم روی در هر متر مربع ورق می باشد. این محصولات با عرض های مختلف در بازار عرضه می گردند و به ورق هایی با عرض ۱ متر (۱۰۰۰ میلی متر) به اصطلاح ورق کوتاه و به عرض ۱۲۵۰ میلی متر ورق بلند اطلاق می گردد. این فلزات پر فروش با ضخامت های مختلف تولید می شوند که بازه ضخامتی استاندارد در بازار کشور از ۰.۱۸ تا ۶ میلی متر می باشد. البته تولید کنندگان داخلی تنها توان تولید تا ضخامت ۲ میلی متر را دارند و ضخامت های بیشتر از آن (به عبارتی ورق با ضخامت ۳، ۴ و ۵) وارداتی بوده و عمده آن ها از ورق گالوانیزه چین تأمین می گردند.
توجه: این مطلب یک رپورتاژ آگهی (تبلیغات) بوده و سایت سازه پلاس هیچگونه نظر و مسئولیتی ندارد. در صورت نیاز به لینکهای داخل متن مراجعه فرمایید.
۰ دیدگاه