ضمن تاکید موکد به داوطلبان محترم آزمونهای ورود به حرفه مبنی بر مطالعه دقیق مفاد دفترچه راهنما و دستورالعملهای اجرایی «ثبتنام»، «شرکت در جلسه» و« اعلام نتایج آزمونها» که برای هر آزمون تنظیم و همزمان با مراحل مختلف آزمون در سامانه ثبتنام درج میگردد، اشعار میدارد پاسخ عموم سوالات داوطلبان محترم در این دستورالعملها منظور شده است، علیایحال جهت اطلاع بیشتر داوطلبان پاسخ برخی سوالات رایج درخصوص آزمونها در بخش زیر ارائه میگردد:
۱- چگونگی شرکت در آزمونها و مراحل اخذ پروانه اشتغال به کار
متقاضیان اخذ پروانه اشتغال به کار مهندسی پس از اخذ مدرک تحصیلی کارشناسی در یکی از هفت رشته اصلی قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان شامل رشته های معماری، عمران، تأسیسات مکانیکی، تأسیسات برقی، شهرسازی، نقشه برداری و ترافیک می بایست ابتدا از اداره کل راه و شهرسازی و یا سازمان نظام مهندسی ساختمان استانی که میخواهند در آن استان پروانه اشتغال به کار دریافت نموده و فعالیت حرفه ای انجام دهند، از امکان اخذ پروانه اشتغال به کار در رشته و صلاحیت موردنظر مطمئن گردند. با توجه به مفاده ماده ۵ آیین نامه اجرایی قانون مذکور دارندگان مدرک کارشناسی با حداقل ۳ سال کارآموزی یا سابقه کار میتوانند در آزمون ها شرکت نمایند. کاردانها و معماران تجربی نیز میبایست مراتب امکان اخذ پروانه اشتغال به کار را از سازمان نظام کاردانی ساختمان استان استعلام نمایند.
۲- زمان برگزاری آزمونها
آزمون های ورود به حرفه در هرسال با توجه به هماهنگی های انجام شده با سازمان سنجش آموزش کشور در دو نوبت برگزار خواهد شدکه بطور معمول هر نوبت در یک نیمه از سال خواهد بود. خبرهای تکمیلی در خصوص هر یک از آزمون ها در فواصل زمانی مشخص در بخش اخبار سایت و همین صفحه اعلام خواهد شد. لازم بذکر است فرصت ثبتنام برای هر آزمون مطابق برنامه زمانبندی آن حداقل یک ماه خواهد بود و اطلاع رسانی های کافی از طریق سایت و همچنین سازمانهای نظامم هندسی و کاردانی استان ها انجام خواهد شد.
۳– زمان اعلام نتایج آزمونها
زمان دقیق اعلام نتایج هر آزمون در زمان صدور کارت شناسایی هر آزمون (کارت ورود به جلسه) در»راهنمای شرکت در جلسه آزمون«درج میشود.این زمانبطور معمول برای هر آزمون حدود ۲ ماه پس از برگزاری آزمون خواهدبود. نتایج آزمون رشته معماری طراحی به دلیل تصحیح برگه ها بصورت دستی در برخی از آزمون ها دیرتر اعلام خواهد شد که اخبار مربوط به آن در سامانه اعلام می شود.
۴- زمان مراجعه جهت تحویل مدارک در استانها برای افراد پذیرفته شده
زمان دقیق مراجعه افراد پذیرفته شده در آزمون (قبول شدگان) جهت تحویل مدارک و انجام سایر مراحل دریافت پروانه اشتغال به کار، در»راهنمای اعلام نتایج آزمون« درج و همزمان با اعلام نتایج آزمون در سامانه ثبت نام اطلاع رسانی میگردد. این زمان بطور معمول برای هرآزمون حدود ۳ ماه پس از برگزاری آزمون خواهدبود.
۵- اعتبار قبولی آزمونها
با عنایت به مفاد دستورالعمل شماره ۱۱۹۵۵/۴۲۰مورخ ۱۳۸۴/۴/۲۶ اعتبار قبولی هر آزمون درصورت رعایت شرایط و ضوابط دستورالعمل های آن آزمون، با تایید اداره کل راه و شهرسازی استان حداکثر تا چهار سال پس از زمان برگزاری هر آزمون خواهد بود.بدیهی است درصورت سپری شدن بیش از مدت زمان چهارسال به هیچ عنوان قبولی های صادره معبتر نخواهد بود و متقاضی میبایست مجددا ً در آزمون های ورود به حرفه شرکت نماید.
۶- نحوه عودت هزینههای آزمون
متقاضیانی که ثبت نام آنها به هر دلیل موفق نبوده و یا بنا به مصوبات کمیسیون هم ارزی رشته ها شرایط اخذ پروانه را نداشته و
درخواست انصراف و عودت هزینه را دارند، می توانند در هر آزمون بعد اتمام زمان ثبت نام آزمون از طریق ارسال درخواست خود به
آدرس ایمیلی که در اطلاعیه عودت هزینه ها در بخش اخبار سایت درج میگردد اقدام نمایند.
۷- نحوه امکان دسترسی به سایر دفترچههای آزمون (B-C-D)
به منظور رعایت مسائل حفاظتی آزمون ها امکان درج تمام دفترچه ها در سامانه مقدور نیست.
۸- نحوه اعتراض به آزمون شامل اعتراض به سوالات، پاسخنامهها و تصحیح برگههای معماری طراحی
بطور معمول پس از درج سوالات و کلیدآنهادر سامانه، متقاضیان میتوانند اعتراضات خودبه سوالات آزمون را به این دفتر ارسال نمایند. اعتراضات پس از رسیدگی توسط کمیته های تخصصی اصلی و تجدیدنظر درصورت تایید در تصحیح پاسخنامه های کلیه شرکت کنندگان حسب مورد لحاظ خواهد شد. بدیهی است نظر کمیته های تخصصی تجدیدنظر درخصوص صحت و سقم اعتراضات واصله فصل الختام بوده و غیرقابل تغییر است. اعتراضات مربوط به تصحیح پاسخنامه ها می بایست به روالی که در راهنمای اعلام نتایج آزمون درج میشود در مهلت زمانی مقرر به نشانی صندوق پستی ۳۵۵-۱۷۷۷۵ (سازمان سنجش) ارسال شود. اعتراض به تصحیح برگههای معماری طراحی نیز میبایست در مهلت زمانی مقرر مندرج در راهنمای اعلام نتایج آزمون با ذکر مشخصات کامل به صندوق پستی ۵۷۳-۱۹۹۳۵ (دفتر مقررات ملّی ساختمان) ارسال شود.
۹- افرادی که نتایج آزمون آنها متخلف و یا در دست بررسی اعلام شده است
مطابق مفاد دستورالعمل نحوهی رسیدگی به تخلفات داوطلبان آزمونهای صدور پروانه اشتغال به کار مهندسی، کاردانی و تجربی چنانچه مصادیق تقلب و تخلف مطابق مفاد دستورالعمل اجرایی و دفترچه راهنمای شرکت در جلسه آزمون برای داوطلبانی محرز شود و یا توسط عوامل اجرایی صورتجلسه ثبت تخلف تنظیم گردد، برابر ضوابط ضمن ابطال نتیجه آزمون مورد نظر (تخلف در آزمون)، محرومیت از آزمون های آتی از یک تا ده سال منظور خواهد شد همچنین چنانچه پس از برگزاری آزمون با بررسی های علمی و فنی معلوم گردد که نمرات اکتسابی و پاسخنامههای داوطلبان هم رشته و در یک حوزه امتحانی به طور غیرمتعارف مشابه و یکسان است (نتایج در دست بررسی)، با تأیید دفتر امور مقررات ملّی ساختمان از این داوطلبان مصاحبه شفاهی به عمل خواهد آمد.تعیین وضعیت نهایی آزمون این داوطلبان بر اساس نتایج حاصل از مصاحبه مذکور بر عهده دفتر امور مقررات ملّی ساختمان میباشد.افرادی که نتیجه آزمون آنها در دست بررسی اعلام شده است میبایست جهت شرکت در مصاحبهشفاهیبه اطلاعیههای مربوط در سایت مراجعه نمایند.
۱۰- افرادی که در آزمون نمره قبولی کسب نکردهاند
همانگونه که در دستورالعمل و راهنمای ثبت نام آزمونو همچنین شرکت در جلسه آزمون تاکید شده است در هیچ یک از موارد جبران کسری نمره وجود نخواهد داشت و این افراد باید در آزمون های بعدی شرکت نمایند.
۰ دیدگاه