بند ۱۵-۲-۱-۲ اشاره به ارتفاع مسیر حرکت از کف ورودی اصلی دارد. چنانچه ساختمانهای اشاره شده فقط دارای پارکینگ در طبقه همکف باشند ولی به دلیل وجود واحدهای تجاری، ارتفاع همکف بیش از معمول باشد، بند ۱۵-۲-۱-۲ عیناً نافذ است. اگر ساختمان دارای طبقه زیرزمین بوده ولی ورودی اصلی تلقی نشود و کاربری تجاری اشاره شده دسترسی به زیرزمین و سایر بخشهای ساختمان را نداشته باشد، ارتفاع اعلام شده برای ساختمانهای مسکونی و از کف طبقه اصلی ورودی ملاک عمل خواهد بود.
برابر بند ۱۵-۲-۵-۱ تعبیه آسانسورهای خودرو بر به عنوان تنها راه ورود و خروج خودرو در طبقات پارکینگ ساختمانهای مسکونی، تجاری، اداری، عمومی ممنوع میباشد. این ممنوعیت در مقرراتهای ملی ساختمان مبحث پانزدهم چاپ سال ۸۷ نیز عیناً وجود داشته است.
لوله درز مخفی همان لوله درز دار با روش تولید ERW است که مشخصات آن در استاندارد ملی به شماره ۳۳۶۰ ذکر شده است .
آیا عبور لوله گاز از محفظه سقف کاذب مجاز است و شرایط آن چیست؟
مطابق بند(س) ذیل بند ۱۷-۵-۲-۴ مبحث هفدهم، به شرط تامین جریان هوای آزاد جهت جلوگیری از جمع شدن گاز و با رعایت سایر شرایط مندرج در بند (س) عبور لوله گاز از محفظه سقف کاذب بلامانع است .
آیا برای نصب بخاری گازسوز در اتاق با مساحت کمتر از ۱۲ متر مربع محدودیتی وجود دارد ؟
به شرط تامین هوای احتراق موضوع بند ۱۷-۷-۵ و وجود دودکش مناسب،محدودیت متراژ برای کاربرد بخاری وجود ندارد .
شیر باید در فاصله ای از دیوار اجرا شود که در دوره بهره برداری امکان تعویض آن فراهم باشد و در صورت لزوم برای تامین فاصله تا سطح تمام شده دیوار می توان از نیپل استفاده نمود.
در مواردی که علمک وجود ندارد اساساً انجام لوله کشی جهت گاز مجاز نیست مگر با استعلام از اداره گاز ناحیه و تعیین محل علمک .
مشخصات فنی جوش باید مطابق ضوابط API 1104 باشد و در مقررات دستورالعمل برای جوشکاری تعیین نمی شود.
تعیین مشخصات فنی باید بر پایه تحلیل های مهندسی و با لحاظ پارامترهای مختلف دخیل در موضوع انجام شود . می توان از مراجعی چون کد اشری (ASHREA) و یا “راهنمای طراحی و اجرای دودکش های ساختمانی” از انتشارات مرکز تحقیقات راه ، مسکن و شهرسازی استفاده نمود.
حجم فضای اتاق و میزان تهویه فضا حائز اهمیت است و ارتفاع به تنهایی ملاک نمی باشد.
نوارپیچی به هر نحوی کفایت نمی کند و باید از عبور لوله از مکان های مرطوب و فاقد جریان هوای آزاد احتراز نمود.
از لحاظ موارد مربوط به لوله کشی گاز چنانچه ظرفیت لوله گاز منطبق با وسایل متعارف گازسوز در طراحی در نظر گرفته شود و در صورت اطمینان از تامین هوای احتراق مناسب منطبق بر مقررات ، منعی ندارد .
الزامی وجود ندارد و بسته به نظر طراح سیستم لوله کشی گاز است.
در تحلیل فوق قاب میبایست مهار شده در نظر گرفته شود.
در حال حاضر بر اساس نسخه موجود استاندارد ۲۸۰۰، استفاده از سیستم توام دال تخت و ستون به همراه دیوار برشی به عنوان سیستم دوگانه فقط برای ساختمانهای حداکثر تا ۳ طبقه و یا با ارتفاع تا ۱۰ متر مجاز است. در این حالت می-توان اجزای دال تخت را با یک ضریب ترک خوردگی مناسب که در آیین نامههای معتبر ذکر شده است (مثلا با ضریب ۲۵/۰) تحت بارهای قائم و جانبی مدل نمود.
برای ساختمانهای بلندتر، میتوان در بارگذاری قائم دال تخت را بر اساس ضریب ترک خوردگی مذکور در بند قبلی مدل سازی کرد؛ ولی در مقابل بار جانبی منطقی است که ضریب ترک خوردگی دال را عددی نزدیک به صفر در نظر گرفت.
استفاده ازآرماتورهای ساده درتیرچههای صنعتی به عنوان دورپیچ درصورتی که این دورپیچهاکاربرد سازهای (تحمل برش و …) نداشته و فقط برای مونتاژ ساخت کاربری داشته باشند از دیدگاه مبحث نهم مقررات ملی ساختمان مجاز میباشد.
در تحلیل سازه ضروری است که مدلسازی به گونه ای انجام شود که قسمت عمده بارهای جانبی در تیرهای اصلی اتفاق بیفتد و تیرهای فرعی در باربری جانبی موثر نباشد، زیرا استهلاک انرژی باید عمدتا در تیرهای اصلی و از طریق محصور کردن نواحی تشکیل لولای خمیری انجام گردد، در این صورت نیازی به رعایت محدودیتهای بند ۹-۲۳-۳ نخواهد بود بدیهی است در صورتی که سهم تیرهای فرعی نسبت به تیرهای اصلی زیاد باشد باید ضوابط فصل ۹-۲۳ رعایت شوند.
بر اساس بندهای ۴-۵-۸-۳-۵ و ۶ برای ساختمانهای تا چهار طبقه، عرض مجاز حیاط خلوتها در صورتیکه نور و تهویه برای فضاهای اقامت یا اسکان باشد (فضاهای اصلی ) حداقل ۳ متر عرض و در صورتیکه برای آشپزخانه یا انبار (فضاهای فرعی) باشد حداقل ۲ متر است.
۱- تجهیزات مکانیکی و الکتریکی:
این تجهیزات در پارکینگهای مکانیزه دارای اهمیت هستند و باید از نظر ویژگی های عملکرد و ایمنی دارای استاندارد و طراحی مناسب باشند، کنترل این مسائل عمدتا خارج از مسائل محافظت در برابر آتش و دامنه کاربرد مبحث سوم است.
۲- ایمنی تجهیزات و عملکرد آنها:
ایمنی تجهیزات از اهمیت بالا برخوردار است و قاعده ۲ باید از طریق مدارک فنی معتبر و شرکت های بازرسی تخصصی کنترل و تایید آنها مطابق، الزامات و استانداردهای مربوط صورت گیرد
۳-ایمنی در برابر آتش
از نظر محافظت ساختمان در برابر آتش لازم است تا ایمنی کل ساختمان مورد نظر به عنوان یک مجموعه یکپارچه طراحی شود از جمله در نظر گرفتن الزامات مقاومت در برابر آتش برای سازه و کلیه فضاها، مشخصات راه های خروج، دور بندها و اجزای آنها، سیستمهای کشف، اعلام و اطفای حریق و سایر الزامات محافظت در برابر آتش که باید به طور متناسب ، مشخصات ساختمان ، فضاها و کاربریها تحلیل و طراحی شود.
لازم به ذکر است که درغیاب الزامات کامل آتش درشرایط فعلی مبحث سوم، طراحان و نهادهای نظارت پروژههای مهم و خاص می توانند از الزامات آئین نامه ۶۸۲ مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی بهره برداری نمایند.
سلام
ایا نصب ابگرمکن گازی دیواری برای نانوایی اجباری است
در حالی که نانوایی از ابگرمکن برقی استفاده می کند