انتخاب برگه

پل طبیعت برنده جایزه معماری آقا خان ۲۰۱۶ شد

آبان ۳, ۱۳۹۵ | معماری | ۰ دیدگاه

پل طبیعت، پروژه ای از معماران ایرانی برنده جایزه معماری آقاخان سال ۲۰۱۶ شد.
به گزارش روابط عمومی شورای مرکزی به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، پل طبیعت یک سازه سه طبقه در اراضی عباس آباد است که برای عبور پیاده از بالای بزرگراه مدرس ساخته شده است.
عابران با گذر و توقف بر روی این پل شاهد مناظر شهر تهران از ارتفاع ۴۰ متری سطح زمین خواهند بود.
مساحت این پروژه هفت هزار متر مربع است و حدود ۷۳۰ متر مربع فضای سبز و ۴۸۰ متر مربع رستوران، کافی شاپ و فضاهای تفریحی همچنین ۵۱۰۰ متر مربع فضای پیاده روی دارد.
پل طبیعت یکی از بزرگ‌ترین پل‌های پیاده در خاورمیانه است که در طراحی سازه آن از جدیدترین تکنولوژی‌های ساخت سازه‌های فلزی استفاده شده است.
جایزه معماری آقاخان جایزه‌ای است که هر سه سال یک بار از سوی بنیاد شبکه توسعه آقاخان برگزار می گردد.
آقاخان نام موسسه‌ای است شامل دهها آژانس مختلف که به فعالیت‌های بشردوستانه در کشورهای فقیر و در حال توسعه می‌پردازد.
هر سه سال یک بار از سوی این بنیاد جایزه ای به مبلغ یک میلیون دلار به یک یا چند معمار زنده اعطا می‌گردد.
جایزه معماری آقاخان به منظور شناسایی و تشویق ایده های ساختمانی که به طور موفقیت آمیزی توانسته است به نیازها و خواسته های جوامعی که در آنها مسلمانان بیشترین حضور را دارند پاسخ بدهد، تاسیس شده است.
پروژه های منتخب نبایستی تنها تعالی معماری را به نمایش بگذارد بلکه علاوه بر آن، به طور کلی می بایداز توانایی بهبود سطح کیفی زندگی استفاده کنندگان را نیز برخوردار باشد.
شایان ذکر است سه پروژه از ایران به جمع ۱۹ فینالیست‌ جایزه معماری آقاخان در سال ۲۰۱۶ که از میان ۳۴۸ پروژه راه یافتند و در میان آنها، پروژه‌هایی از کشورهای آذربایجان، بنگلادش، چین، دانمارک، اردن، لبنان، مراکش، نیجریه، قطر، عربستان، سنگال و اسپانیا دیده می‌شد که در نهایت پروژه ای از معماران ایرانی لیلا عراقیان و علیرضا بهزادی، برنده جایزه معماری آقاخان سال ۲۰۱۶ شد.
از چهره‌های سرشناس هیئت ۹ نفره داوران این دوره جایزه معماری آقاخان (۲۰۱۴-۲۰۱۶) که سیزدهمین دوره آن به شمار می‌رود، می‌توان به دومینیک پرو، معمار فرانسوی و محسن مصطفوی، معمار ایرانی و رئیس مدرسه طراحی دانشگاه هاروارد، اشاره کرد.
گفتنی است؛ پروژه‌های نیروگاه جدید باکو درآذربایجان، مسجد بیت رئوف داکا در بنگلادش، مرکز دوستی گایبندا در بنگلادش، ساختمان شماره هشت چائرهوتونگ پکن در چین، سوپر کیلن کپنهاگ در دانمارک، آکادمی سلطنتی حفاظت از طبیعت اجلون در اردن، کتابخانه‌های بوناتکا درکوزوو، موسسه عصام فارس بیروت در لبنان، مدرسه تکنولوژی کلمیم در مراکش، ایستگاه راه آهن جدید کازاپورت کازابلانکا درمراکش، مدرسه شناور ماکوکو لاگوس در نیجریه، برج دوحه در قطر، کتابخانه ملی شاه فهد ریاض در عربستان سعودی، مرکز فرهنگی و اقامتی هنرمند سینتیان در سنگال، مرمت برج نسرید آلمریا در اسپانیا و بالاخره کتابخانه عمومی سئوتا دراسپانیا از دیگر نامزدهای فهرست نهایی جایزه معمار آقاخان ۲۰۱۶ بودند.

۰ دیدگاه

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *