کاشیکاری یک دیوار کار چندان مشکلی نیست و میتوان در طی یک آخرهفته، تکنیکهای آن را یاد گرفت و به راحتی انجام داد. در واقع پیدا کردن طرح اولیه بر روی دیوار، راحتتر از زمین است. فقط کافی است که تراز را عمودی و افقی روی دیوار قرار دهید و خطوط صافی را رسم کنید. جاذبه معمولا کاشیها را حین نصب به سمت پایین میکشد پس نیاز است که یک سری اقدامات انجام شود تا این اتفاق رخ ندهد. مثلا استفاده از ماستیک یا ملات قیری میتواند کمک کننده باشد. ماستیک به اندازهی دوغاب قوی نیست و ضدآب هم نمیباشد. اگر میخواهید که از دوغاب استفاده کنید بهتر است کاشیها را با یک فاصلهدهنده از هم دور کنید.
اگر میخواهید از یک متخصص کمک بگیرید میتونید در قدم اول میتوانید قیمت نصب کاشی را در شهر خودتان بپرسید. مثلا اگر به دنبال کاشی کار در تهران باشید میتوانید سفارش نصب کاشی ثبت کنید و پس از زمانی کوتاه پیشنهاد متخصصان فعال در بازار را مشاهده کنید. از آنجایی که این متخصصین در بازار صاحب امتیاز و سابقه و کارنامه هستند با در نظر گرفتن همین موارد و نظرات مشتریان قبلی ایشان، میتوانید انتخابی آگاهانه تر را تجربه کنید.

اگر زمین و دیوار را همزمان کاشیکاری میکنید، ابتدا زمین را کاشی کنید تا بتوانید دیوار را هماهنگ با زمین دربیاورید. مدت زمانی که صرف پروژه کاشیکاری میشود به اندازهی دیوار موردنظر بستگی دارد. حدود سی تا چهل و پنج دقیقه به ازای هر متر مربع باید زمان صرف کنید. قبل از شروع به کار، مشکلات ساختاری فضای مورد نظر را رفع کنید.
مرحلهی اول، زدودن و از بین بردن:
در این مرحله بایستی هر چیزی را که روی گچ دیوار موجود است، از بین ببرید و بزدایید. مثلا زدودن رنگ و یا کاغذ دیواری از جمله کارهایی است که قبل از کاشیکاری باید انجام شود. با استفاده از سنباده و یا اسفنج خیس چسب و کاغذ دیواری و بقایای آنها را از روی دیوار بزدایید تا سطح برای کاشیکاری آماده شود. حواستان باشد که سطح قبل از چسباندن کاشی به آن کاملا خشک شود.
مرحلهی دوم، پیدا کردن عیوب:

با استفاده از یک تراز، قسمت به قسمت دیوار را با دقت بررسی کنید و عیوب آن را بیابید. گوشههای دیوار را با دقت بیشتری بررسی کنید و حواستان به ناصافیهای دیوار باشد. هرچقدر با دقتتر دیوار را بررسی کنید، نتیجهی کار تمیزتر خواهد بود.
مرحلهی سوم، استفاده از ملات:

با استفاده از ملات، ناهمواری و ناصافیهای دیوار را پر کنید.
مرحلهی چهارم، کشیدن خطوط:

یک تراز چهار فوتی را به صورت عمودی و با فاصلهی دو فوت از گوشهها، برروی دیوار قرار دهید. مداد را روی تراز قرار داده و آن را به صورت افقی تا سقف و کف اتاق امتداد دهید.
مرحلهی پنجم، مشخص کردن جای کاشیها:

از سطح زمین به صورت افقی به سمت بالا، به اندازهی سایز یک کاشی، روی دیوار علامت بزنید. به همین منوال علامت زدن را ادامه دهید. از تراز استفاده کنید تا مطمئن شوید که کاشیها به طور صاف و در یک خط قرار میگیرند.
مرحلهی ششم، چسباندن سری اول کاشیها:

به میزان مناسب از مادهی چسبنده بر روی سطحی که قصد کاشیکاری دارید، استفاده کنید. در این مرحله حواستان به زمان باشد زیر اگر ملات بیش از مدت زمان مشخصی بر روی دیوار بماند، خشک میشود و دیگر نمیتوان از آن استفاده کرد. از سمت پایین به بالا شروع به کار کنید و از ماله استفاده کنید. مادهی چسبنده به صورت هموار و یکدست بر روی دیوار بمالید و سری اول کاشیها را روی ان قرار دهید تا به خوبی به دیوار بچسبند. برای اینکار از کمی فشار دست استفاده کنید.
مرحلهی هفتم، ادامهی کاشیکاری:

به کار خود ادامه دهید و کاشیها را با توجه به پترنی که در نظر دارید، سرجای خود بچسبانید. اگر کاشیها به خوبی سرجای خود نمیشینند، از فاصلهدهنده استفاده کنید تا فاصلهی بین کاشیها حفظ شود. دقت کنید که فاصلهدهندهها کامل به دیوار نچسبند زیرا ممکن است نتوانید آنها را جدا کنید. دقت کنید که از یک تختهی چوبی در حدفاصل بین زمین تا اولین ردیف کاشیها استفاده کنید. این قطعه چوب باعث میشود که کاشیها از روی دیوار به سمت زمین نلغزند و کار مرتب دربیاید.
مرحلهی هشتم، درست کردن و استفاده از ملات:

بعد از این که مادهی چسبنده خشک شد، درزها را با دقت بررسی کنید و با استفاده از یک کاتر، اضافههای ماده را از درزها خارج کنید. با استفاده از مالهی مخصوص، مقدار کافی از ملات را به درون درزها وارد کنید. برای صاف کردن ملات روی سطح، ماله را با زاویهی چهل و پنج درجه روی دیوار بکشید. ماله را در دو جهت بر روی دیوار بکشید تا درزها به خوبی پر شوند.
مرحلهی نهم، از بین بردن اضافات:

بعد از اینکه از خشک شدن ملات و اتمام بندکشی مطمئن شدید، از یک اسفنج مرطوب استفاده کنید. اسفنج را به صورت عمود بر روی دیوار نگه دارید و سطح و درزها را به آرامی تمیز و این پروسه را با آب و اسفنج تمیز تکرار کنید. اگر دیوار کدر شد، از یک پارچه تمیز استفاده کنید تا کدری دیوار را بگیرید. در این مرحله ممکن است نیاز داشته باشید که پارچه را با فشار روی دیوار بکشید.
نکات دیگر:
چگونه اطراف یک پنجره را کاشیکاری کنیم؟

به طور کلی پنجرهها، طرح کلی را سختتر و پیچیدهتر میکنند. در صورت وجود پنجره در اتاق، طرح را از پیرامون آن شروع کنید. اگر پنجره در مرکز دیوار باشد کار شما راحتتر است و میتوانید از تعداد مساوی کاشی در اطراف پنجره استفاده کنید و یا نهایتا مجبور به نصف کردن کاشیها در نواحی گوشهای دیوار شوید. ممکن است طرح شما کاملا متعادل نباشد. در این صورت مجبورید که درزها را جا به جا کنید یا از کاشیهای تزئینی استفاده کنید.
کاشیهای گیره دار:

این نوع کاشیها دارای قلابهایی در اطراف خود هستند که دیگر نیازی به استفاده از گیرههای نگهدارنده و فاصلهدهنده نیست. به این دلیل که قلابها در زمان ساخت به کاشی اضافه میشوند، درزها با وجود آنها نازک درنمیآیند. با این حساب، بایستی اندازهی درزها را محاسبه کرد و قبل از خرید کاشی، بررسیها و اندازه گیریهای لازم را انجام داد.
چگونه اطراف پریزهای برق را کاشیکاری کنیم:

اگر قسمتهای سطحی دیوار را نزدایید، خروجی نهایی کار با وجود کاشی، ضخامتی را به دیوار میافزاید که پیچهای مربوط به پریز وارد سوراخهای روی جعبه نمیشوند زیرا کوتاه هستند. برای حل این مشکل میتوانید از جعبه پریزهای اضافی و یا پیچهای بلند استفاده کنید. برای اینکه کاشیها در اطراف پریز جای بگیرند، ممکن است نیاز داشته باشید که یک مقدار از کاشی را برش بدهید.
توجه: این مطلب یک رپورتاژ آگهی (تبلیغات) بوده و سایت سازه پلاس هیچگونه نظر و مسئولیتی ندارد. در صورت نیاز به لینکهای داخل متن مراجعه فرمایید.
۰ دیدگاه