انتخاب برگه

کوپلینگ میلگرد چیست؟ چه مزایا و معایبی دارد؟

دی ۲۵, ۱۴۰۱ | رپورتاژ آگهی

کوپلینگ میلگرد یا اتصال مکانیکی، یکی از روش‌های افزایش طول میلگردهای ساده و آجدار و اتصال آن‌ها به یکدیگر است که کاربرد بسیار زیادی در آرماتوربندی دارد. در حقیقت، روش‌های وصله میلگرد به چند نوع اورلپ، فورجینگ و کوپلینگ تقسیم می‌شود که کوپلینگ یکی از پرکاربردترین‌ها به شمار می‌رود. 

از کوپلرهای میلگرد هم در سازه‌های بتنی و هم در سازه‌های فولادی استفاده می‌شود چرا که میلگرد، عضو جدانشدنی اسکلت ساختمان به شمار می‌رود و نقشی مهم را برعهده دارد. کوپلر میلگرد نسبت به روش‌هایی چون اورلپ، مزایایی دارد که موجب افزایش استفاده از آن برای وصله میلگردها به یکدیگر شده است. 

در این مقاله، اطلاعات جامعی درباره کوپلینگ میلگرد آورده شده است و انواع آن برای شما شرح داده خواهد شد. تا انتهای مقاله با ما باشید. 
پیش از شروع مطالعه، باید گفت که شما می‌توانید برای استعلام قیمت لحظه‌ای مقاطع فولادی چون قیمت روز میلگرد اصفهان، به وبسایت آیرومارت مراجعه بفرمایید. 

کوپلینگ میلگرد چیست؟

در ابتدا باید بگوییم کوپلینگ میلگرد چیست؟ کوپلینگ میلگرد نوعی اتصال مکانیکی است که توسط قطعاتی برقرار می‌شود. این قطعات، در نقش بست‌هایی ظاهر شده و وصله میلگرد را انجام می‌دهند و به آن‌ها کوپلر گفته می‌شود.

در کوپلرها رزوه‌هایی برای اتصال مستحکم ایجاد می‌شود بنابراین، سر میلگردهایی که قرار است از این طریق به هم وصل شوند، باید رزوه کاری شود. رزوه کاری میلگرد از جمله خدماتی است که توسط مجموعه آیرومارت به مشتریان ارائه می‌شود. 

در حقیقت، در گذشته برای اتصال میلگردها به‌یکدیگر از مفتول‌های فولادی استفاده می‌شد اما این مفتول‌ها، ایمنی لازم برای سازه، به‌ویژه در سازه‌هایی که در معرض تنش و زمین لرزه قرار داشتند، را ایجاد نمی‌کردند. 

کوپلینگ میلگرد، روشی جایگزین است که ضمن ایجاد میلگردهایی با طول زیاد، استحکام خوبی را نیز برای سازه ایجاد می‌کند. از دلایل استفاده از اتصالات مکانیکی به جای اورلپ و اتصالات جوشی، جلوگیری از بیرون‌زدگی میله‌ها، کاهش تراکم در فضای محدود و همچنین صرفه‌جویی در طول میلگرد است. با توجه به قیمت میلگرد آجدار، صرفه‌جویی در تناژ این مقطع فولادی به‌صرفه خواهد بود. 

انواع کوپلر میلگرد

انواع کوپلر میلگرد را می‌توان برای اتصال این مقاطع فولادی به یکدیگر، مورد استفاده قرار داد. کوپلرها انواع مختلفی دارند از این رو می‌توان از آن‌ها در بخش‌های مختلف بتن استفاده کرد. کوپلر، ضمن افزایش اطمینان کار، اجرای پروژه را ساده‌تر می‌کند. ازجمله پرکاربردترین انواع کوپلر میلگرد می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

کوپلر استاندارد

از کوپلر استاندارد برای کوپلینگ میلگردهای با سایز یکسان استفاده می‌شود. برای استفاده از این نوع کوپلر، باید یک سر آرماتور، قابل چرخش باشد. از این نوع اتصال مکانیکی می‌توان در تمامی قسمت‌های یک سازه و بدون محدودیت استفاده نمود. 

کوپلر تبدیل

با استفاده از کوپلر تبدیل، می‌توان میلگردهای با سایزهای مختلف را بدون محدودیت به یکدیگر متصل کرد. تصور کنید که در بخشی از آرماتور بندی سازه، نیاز به استفاده از میلگردهای ۸ و ۱۰ باشد.

با استفاده از کوپلر تبدیل می‌توان این دو نوع میلگرد را به هم متصل نمود. برای استعلام قیمت میلگرد ۸ و سایر سایزهای این کالا می‌توانید به وبسایت آیرومارت، مرکزی برای استعلام قیمت‌های به‌روز، مراجعه نمایید. 

کوپلر جوشی

با استفاده از کوپلر جوشی می‌توان قطعات بتنی را به سازه فلزی متصل کرد. میلگرد آجدار A3 که در آرماتوربندی به وفور مورد استفاده قرار می‌گیرد، قابلیت جوشکاری خوبی ندارد. بنابراین، از کوپلرهای جوشی برای ایجاد اتصال بین این نوع میلگرد آجدار و یک صفحه فلزی استفاده می‌شود. 

در واقع، یک سر میلگرد که رزوه کاری شده است، وارد کوپلر جوشی شده و این کوپلر به عنوان واسطه‌ای بین این میلگرد و صفحه فلزی، اتصال را برقرار می‌کند. برای ایجاد اتصال، کوپلر به صفحه جوش داده می‌شود. 

کوپلر پیچی

در زمانی که نخواهید میلگرد مورد استفاده را رزوه کاری کنید، می‌توانید کوپلر پیچی را به‌کار ببرید. در این نوع کوپلر، انتهای میلگرد را با استفاده از پیچ‌هایی که روی کوپلر قرارگرفته است می‌توان به آن متصل و محکم کرد. 

کوپلر انتهایی

خم نورد درجه انتهایی میلگرد در آرماتوربندی الزامی است اما بتن‌ریزی را با سختی و مشکل روبرو می‌کند. در این‌جا می‌توان از کوپلر انتهایی استفاده کرد و انتهای میلگرد را خمکاری نکرد. این کار موجب کم کردن شلوغی بتن و راحت‌تر شدن بتن‌ریزی تا ۶۰ درصد می‌شود. 

ویژگی های کوپلینگ میلگرد

در این بخش، هر یک از ویژگی‌های کوپلینگ میلگرد را بررسی خواهیم کرد تا به شما دید بازتری در انتخاب این روش برای وصله کردن میلگردها بدهیم:

سایز میلگردها

هیچ محدودیت خاصی در استفاده از کوپلر میلگرد برای اتصال آرماتورها وجود ندارد. این در حالی است که قطر میلگرد در روش اورلپ باید از ۳۶ میلی‌متر کمتر باشد و در روش فورجینگ نیز از ۱۴ میلی‌متر بیشتر. 

زمان اجرای پروژه 

اجرای کوپلینگ میلگرد در مقایسه با دو روش دیگر، زمان بیشتری به خود اختصاص می‌دهد و موجب کاهش سرعت اجرای پروژه می‌شود. 

مقاومت در برابر تنش

در روش کوپلینگ به دلیل اتصال مکانیکی که بین قطعات ایجاد می‌شود، می‌توان گفت که مقاومت در برابر تنش نیز بالا است. 

هزینه نهایی پروژه

هزینه روش کوپلینگ، از روش اورلپ بیشتر و از روش فورجینگ کمتر است. البته، هزینه این روش را می‌توان با مقاومت بالایی که ایجاد می‌کند نادیده گرفت. علت افزایش هزینه نیز استحکامی است که در آرماتوربندی ایجاد می‌کند. در حقیقت می‌توان گفت که این روش متناسب با مزایایی که دارد، مقرون به صرفه محسوب می‌شود. 

مزایا و معایب اجرای کوپلینگ میلگرد

هر روش، مزایا و معایبی دارد و با توجه به این ویژگی‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. درباره کوپلینگ میلگرد می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

مزایا

اجرای کوپلینگ میلگرد، مزایایی به همراه دارد که موجب استفاده از این روش برای وصله میلگرد شده است. از جمله این مزایا می‌توان به سهولت در اجرا، مقاومت بالا در برابر تنش‌های وارده به آرماتور، ایجاد انسجام و یکپارچگی در ساختار آرماتور در انتقال بار، کاهش استفاده از میلگرد و در نتیجه صرفه اقتصادی بیشتر اشاره کرد. 

همانطور که گفته شد می‌توان با استفاده از کوپلر میلگرد، آرماتورهای با سایزهای مختلف را به یکدیگر متصل کرد و محدودیتی نیز در سایز میلگرد برای وصله کردن میلگردهای با سایز بزرگ وجود ندارد. وزن آرماتور و شلوغی بتن نسبت به روش اورلپ کاهش پیدا می‌کند و در نتیجه بتن‌ریزی نیز یکنواخت تر می‌شود. 

معایب

ازجمله معایب این روش می‌توان به هزینه زیادی که به همراه دارد و همچنین کاهش سرعت اجرای پروژه اشاره کرد. 

اجرای کوپلینگ میلگرد

سخن نهایی

در این مقاله، به تفصیل درباره کوپلینگ میلگرد بحث کردیم. این روش، نوعی اتصال مکانیکی میلگردها به یکدیگر است که ضمن ایجاد شرایطی برای اتصال انواع میلگرد به یکدیگر، موجب افزایش استحکام و ایمنی سازه نیز می‌شود. 

انواع کوپلر میلگرد متناسب با موقعیت میلگرد باید مورد استفاده قرار گیرند. در بسیاری مواقع، برای ایجاد این اتصال نیاز به رزوه کاری میلگرد است. شما به عنوان مصرف‌کننده این میلگردها، این امکان را دارید که میلگرد مورد نظر خود را از آیرومارت تهیه بفرمایید. آیرومارت، مرجعی همیشه به روز برای استعلام قیمت و همچنین عرضه‌کننده‌ای باسابقه در بازار فولاد است که فرایند رزوه کاری را نیز برای شما در کمترین زمان ممکن انجام می‌دهد. 

دسترسی به دستگاه‌های باکیفیت و استاندارد برای ایجاد رزوه روی میلگرد، موجب شده تا این فرایند باکمترین تلفات و بیشترین کیفیت انجام شود. 
شما می‌توانید برای برقراری ارتباط با کارشناسان آیرومارت و ثبت سفارش خرید میلگرد و یا رزوه کاری، شماره تلفن ۰۲۱۴۵۳۰۶ را شماره‌گیری فرمایید و یا به وبسایت iromart.com مراجعه نمایید.

توجه: این مطلب یک رپورتاژ آگهی (تبلیغات) بوده و سایت سازه پلاس هیچگونه نظر و مسئولیتی ندارد. در صورت نیاز به لینک‌های داخل متن مراجعه فرمایید.

۰ دیدگاه