انتخاب برگه

۰ تا ۱۰۰ اجرای سقف تیرچه یونولیت؛ محاسبه، آرماتوربندی و بتن‌ریزی

تیر ۲۴, ۱۴۰۲ | رپورتاژ آگهی

سقف تیرچه یونولیت

سقف تیرچه یونولیت، ترکیبی هوشمندانه از تیرچه، بلوک سیمانی یا  بلوک سفالی است که با وزن متعادل و نسبتا سبک، مقاومتی کم‌نظیر دارد. این ساختار که نسبتا مدرن است، در بسیاری از سازه‌ها، از سازه‌های تجاری گرفته تا مسکونی و غیره به کار گرفته می‌شود. این محبوبیت بالا دلایل زیادی دارد که همگی مزایای این سقف هستند و یکی از این مزایا، اجرای نسبتا ساده و کم‌دردسر این نوع سقف است.

اگر مشتاق به کسب اطلاعات بیشتری در این‌باره هستید، تا انتهای این نوشته همراه ما باشید تا ۰ تا ۱۰۰ اجرای سقف تیرچه یونولیت، محاسبه، آرماتوربندی و بتن‌ریزی و سایر جزئیات مربوطه را بررسی کنیم.

سقف تیرچه یونولیت چیست و چه مزایایی دارد؟

پیش از بررسی دقیق فرایند اجرای سقف‌های تیرچه یونولیت، بهتر است ابتدا آشنایی کلی‌ای با این سقف داشته باشیم. تیرچه یونولیت یکی از رایج‌ترین روش‌های اجرای سقف است که در چند دهه اخیر به عنوان یکی از ایمن‌ترین و بهترین انواع سقف شناخته شده است. همانطور که پیشتر گفته شد، سقف تیرچه یونولیت یک ترکیب هوشمندانه است.

این ادعا از آنجایی مطرح می‌شود که همه مصالح ساختمانی به جز فولاد، نیروهای کششی را تحمل می‌کنند و اضافه کردن بتن نه تنها کمکی نمی‌کند، بلکه باعث افزایش نیروی بار مرده روی سقف می‌شود. این شرایط باعث می‌شود که نیاز به مصرف فولاد بیشتری وجود داشته باشد اما در سقف‌های تیرچه فولادی، ناحیه کشش حذف شده فقط آن میزان بتنی که باید فولاد‌های کششی را در خود جای دهنده باقی می‌ماند.

البته می‌توان از بتن‌های کششی برای جبران این ضعف استفاده کرد اما با توجه به فرایند بالا دیگر نیازی به این کار نبوده و تنها بلوک‌های یونولیتی استفاده می‌شوند.

مراحل اجرای سقف تیرچه یونولیت

اجرای نسبتا ساده و کم هزینه سقف تیرچه یونولیت یکی از مهم‌ترین مزایای این سقف است و به همین واسطه در سازه‌های مختلف به سرعت این سقف را اجرا کرده و به بهره برداری می‌رسانند. اجرای سقف تیرچه یونولیت دارای جزئیات و نکات مختلفی است که بررسی همه آنها در این نوشته نمی‌گنجد؛ از این‌رو در ادامه تنها مراحل کلی این فرایند را بررسی خواهیم کرد.

محاسبه

هر فرایند مهندسی، نیازمند محاسبات و بررسی‌های تئوری است و از آنجا که کیفیت و استاندارد بودن یک سقف ارتباط مستقیم با ایمنی سازه دارد، نقش این محاسبات پررنگ‌تر نیز می‌شوند. برای شروع، نیاز است ابتدا بر اساس نیازهای سازه و بارهای عملیاتی و زنده، ابعاد و ضخامت تیرچه‌ها، فاصله بین آنها و نوع وزن ورق یونولیت را محاسبه کنید. معمولاً از طرحی استاندارد استفاده می‌شود، اما می‌توانید با مهندس معمار یا مهندس سازه مشورت کنید تا محاسبات دقیق‌تری انجام شود.

مراحل اجرای سقف تیرچه یونولیت

آرماتوربندی

در یک سقف تیرچه یونولیت، آرماتور‌ها به دو صورت عمودی و افقی اعمال می‌شوند. طراحی آرماتوربندی و جزئیات آن، باید به صورت کاملا دقیق از روی محاسبات صورت گرفته و نقشه طراحی شده باشد تا سقف قیمت کافی داشته باشد. نصب نادرست آرماتور‌ها می‌تواند منجر به نا امن شدن سقف و مشکلات بسیار زیادی شود و از این‌رو باید به این موضوع توجه ویژه‌ای داشت. 

 برای آرماتوربندی افقی، معمولاً از میلگردهای فولادی سایزهای مختلف استفاده می‌شود که در فاصله مناسب قرار می‌گیرند و با استفاده از پیچ و مهره به تیرچه‌ها متصل می‌شوند. اما در صورت نیاز به آرماتوربندی عمودی، میلگردهای عمودی در ستون‌ها به طول مورد نیاز برش خورده و درون بتن ستون قرار می‌گیرند.
علاوه بر اجرای مناسب آرماتوربندی، بهره‌مندی از میلگرد مناسب و با کیفیت نیز اهمیت بالایی دارد. از این‌رو توصیه می‌شود با بررسی قیمت هر شاخه میلگرد ۱۴ اصفهان، یزد، بناب یا هر نوع میلگرد با کیفیت دیگر، بهترین نوع را تهیه کنید.

بتن‌ریزی

پس از آرماتوربندی به شکل مناسب و قرار دادن یونولیت‌ها در جای خود، نوبت به بتن‌ریزی می‌رسد. بتن را با استفاده از مخلوط بتن معمولاً در مقاطع مشخص شده (مثلاً C25/30) آماده می‌کنند. در فرایند بتن‌ریزی باید توجه داشت که بتن به شکل یکنواخت روی نواحی مورد نظر ریخته شود و تا حد امکان، تجمع بتن در یک نقطه صورت نگیرد.

سپس باید با استفاده از ابزار آلات مناسب، بتن را در سراسر سطح مورد نظر به شکل یکنواخت پخش و صاف کرد. حجم بتن و ضخامت آن نیز باید بر اساس محاسبات دقیق باشد؛ چراکه میزان کمتر بتن باعث کاهش استحکام سقف شده و بتن بیشتر تنها نیروی ناشی از بار مرده را اضافه می‌کند.

پس از اتمام فرایند بتن‌ریزی، باید برای مدت زمانی مشخص (معمولا یک هفته) به بتن فرصت استراحت و خشک شدن بدهید. در این مدت زمان توصیه می‌شود پوششی مناسب برای سطح پیدا کنید تا رطوبت محیط، بارش و گرد و خاک کیفیت بتن را کاهش ندهند.

مهم‌ترین نکته در اجرای سقف تیرچه یونولیت

تا به اینجا فرایند کلی اجرای سقف تیرچه یونولیت بررسی شد که به ظاهر فرایند ساده‌ای است و پیشتر هم اشاره کردیم که یکی از مزایای این سقف، ساده بودن اجرای آن است. در واقع اجرای این سقف زمانی ساده و کارساز است که توسط متخصصین مجرب صورت گیرد. اجرای سقف تیرچه یونولیت نیازمند رعایت استاندارد‌های بین المللی و محلی زیاد و همچنین محاسبات دقیق است که اشخاص صرفا به واسطه تجربه توانایی انجام این کار را ندارند.

به صورت کلی، اگر کیفیت و استحکام سقف و در نهایت امنیت سازه برای شما اهمیت دارد، توصیه می‌شود همان‌گونه که قیمت لحظه ای میلگرد سیرجان یا هر نوع میلگرد دیگر و قیمت سایر مصالح مورد نیاز برای تهیه با کیفیت‌ترین نوع ممکن را بررسی می‌کنید، با دقت بالا مجرب‌ترین متخصصین را برای اجرای این سازه انتخاب کنید.

نکته دیگر که بارها به آن اشاره شد، استفاده از مصالح با کیفیت، خصوصا مقاطع فولادی است که بیشترین بار را تحمل می‌کنند. اگر قصد خرید مقاطع فولادی با کیفیت برای اجرای بهینه این نوع سقف را دارید، ما به شما خرید از فروشگاه آیرومارت را تهیه می‌کنیم. آیرومارت یکی از بزرگ‌ترین فروشندگان مقاطع فولادی در کشور است که محصولات خود را از معتبر‌ترین تولید کنندگان تامین می‌کند.

با خرید از آیرومارت، از خدماتی نظیر قیمت رقابتی، امکان اطلاع دقیق از وضعیت سفارش و مشاوره افراد متخصص در صنعت آهن بهره‌مند خواهید شد. برای بررسی قیمت روز محصولات مختلف، از قیمت میلگرد ۸ شاهین بناب گرفته تا میلگرد اصفهان و هر محصول دیگری، تنها کافی است که با شماره تلفن ۰۲۱۴۵۳۰۶ تماس گرفته و یا به سایت آیرومارت به آدرس www.iromart.com مراجعه کنید.

اجرای سقف تیرچه یونولیت

کلام آخر

اگر بگوییم سقف تیرچه یونولیت، یکی از رایج‌ترین انواع سقف در ایران است. هزینه بهینه، استحکام و دوام زیاد و سرعت اجرای بالا از مهم‌ترین دلایل محبوبیت این نوع سقف در کشور هستند. اجرای این نوع سقف دارای نکات زیادی است که امکان بررسی همه این نکات در یک نوشته وجود ندارد اما به هر جهت، ما در این نوشته کوشیدیم تا مراحل و برخی نکات مهم در اجرای سقف تیرچه یونولیت را برای شما بازگو کنیم و امید است که مطالب مذکور برای شما مفید بوده باشند.

توجه: این مطلب یک رپورتاژ آگهی (تبلیغات) بوده و سایت سازه پلاس هیچگونه نظر و مسئولیتی ندارد. در صورت نیاز به لینک‌های داخل متن مراجعه فرمایید.

۰ دیدگاه