انتخاب برگه

نکات کاربردی برای مهندسین عمران (عمران بازار)

اردیبهشت ۱۳, ۱۴۰۰ | رپورتاژ آگهی

برای موفقیت به عنوان یک مهندس عمران لازم است در ابتدا نکاتی کلی را در رابطه با این رشته بدانیم. نکاتی مانند بازار کسب و کار فارغ التحصیلان این رشته، محیط کار، چشم انداز شغلی و وظایف اصلی یک مهندس عمران. ما در این مقاله سعی میکنیم  نکاتی کوتاه، مفید و کاربردی را در اختیار خوانندگان محترم قرار دهیم.

در عمران بازار ما به توضیح این مطلب می پردازیم ابتدا لازم است بدانیم مهندسین عمران چه کارهایی انجام می دهند: مهندسان عمران در واقع پروژه ها و سیستم های زیربنایی را طراحی ، ساخت و نظارت می کنند. مهندسین عمران عموماً در مکان ها و شرایط مختلفی کار می کنند.آنها وقت خود را بین کار در یک دفتر و کار در فضای باز در سایت های ساختمانی تقسیم می کنند تا بتوانند عملیات را کنترل کنند یا مشکلات را در محل حل کنند. یک کارگاه کوچک ساختمانی، پروژه های متعدد ساختمانی و مسکونی، بیابان ها، سدها، راه ها و جاده ها و خلاصه هر مکانی که در این نیاز به ساخت و یا عملیات احداث و ساخت باشد محل حضور مهندسین عمران است. اکثر مهندسین عمران تمام وقت کار می کنند.

دستمزد مهندسین عمران :

میزان دستمزد مهندسین عمران در ایران از حقوق پایه وزارت کار و تامین اجتماعی  تا صدها میلیون تومان در ماه اگر در محل های لوکس، سازنده و سرمایه گذار باشند متغیر است.

چشم انداز شغلی:

پیش بینی می شود اشتغال مهندسین عمران طی ده سال آینده ۲ درصد رشد کند. که از متوسط سایر مشاغل کندتر است. البته این نرخ در کشورهای مختلف متفاوت است.  بسته به میزان توسعه یافتگی، نرخ بهره وری، میزان سرمایه گذاری و سایر فاکتورهای مختلف متفاوت است.

با پیری زیرساخت ها، مهندسان عمران برای مدیریت پروژه های بازسازی، تعمیر و به روزرسانی پل ها ، جاده ها ، سطوح بالای احداثی ، سدها ، فرودگاه ها ، ساختمان ها و سازه ها از همه نوع مورد نیاز خواهند بود.

با این حال این نیاز در کشورهای کمتر توسعه یافته و یا در حال توسعه بسیار بیشتر بوده و از روند رشد تندتری برخوارد است.

وظایف مهندسین عمران

در ذیل عمده فعالیت هایی که توسط مهندسین عمران صورت می پذرید آورده شده است. هرچند هر کدام از این ردیف ها شامل مواردی بسیار می گردند با این حال ما در این مطلب سعی کرده ایم  بصورت کلی به عمده ی آنها اشاره داشته باشیم :

  1. طراحی، محاسبه، نظارت و برنامه ریزی، مدیریت پروژه های ساخت. تجزیه و تحلیل برنامه های دوربرد، زیرساخت و گزارش های نظرسنجی.
  2. نقشه ها و سایر داده ها برای برنامه ریزی و طراحی پروژه ها. در مراحل برنامه ریزی و تجزیه و تحلیل ریسک پروژه ، هزینه های ساخت ، رعایت و بررسی مقررات تخصصی دولتی.
  3. خطرات احتمالی زیست محیطی، نظارت و تجزیه و تحلیل نتایج آزمایش خاک برای تعیین کفایت و مقاومت آن.
  4. تجزیه و تحلیل نتایج آزمایشات روی مصالح ساختمانی ، مانند بتن ، چوب. آسفالت یا فولاد برای استفاده در پروژه های خاص، تعیین امکان سنجی اقتصادی پروژه ، برآورد هزینه را برای مواد.
  5. تجهیزات یا نیروی کار، برنامه ریزی و طراحی سیستم های حمل و نقل ، سیستم های هیدرولیکی و سازه های منطبق با استانداردهای صنعت و دولت.
  6. تعمیر، نگهداری و جایگزینی زیرساخت های دولتی و خصوصی. (راه ها، پل ها، ساختمان ها، سد ها، مدارس، خیابان ها و …)
  7. بسیاری از مهندسین عمران مناصب نظارتی یا اداری را در اختیار دارند. از ناظر یک سایت ساخت و ساز گرفته تا مهندس شهرداری ، مدیر کارهای عمومی و مدیر شهر. (آنها به عنوان سرپرست وظیفه دارند تا اطمینان حاصل کنند که شیوه های کار ایمن در سایت های ساختمانی دنبال می شو)د.
  8. سایر مهندسان عمران در زمینه طراحی ، ساخت ، تحقیق و تدریس فعالیت می کنند.
  9. مهندسین عمران با دیگران در پروژه ها کار می کنند و ممکن است توسط تکنسین های مهندسی عمران به آنها کمک شود.
  10. مهندسان عمران اسناد مجوز را برای کار در پروژه های مربوط به انرژی های تجدید پذیر آماده می کنند. (آنها بررسی می کنند که پروژه ها با الزامات کشوری، استانی و محلی مطابقت دارند یا خیر). این دسته مهندسان آنالیزهای ساختاری را برای پروژه های بزرگ انجام می دهند.
  11. آنها همچنین توانایی سازه ها و ساختمان های پشتیبانی آرایه خورشیدی را برای تحمل تنش های ناشی از باد ، فعالیت های لرزه ای و سایر منابع ارزیابی می کنند.
  12. برای پروژه های تجدیدپذیر، پروژه های بادی در مقیاس بزرگ. مهندسان عمران معمولاً بسترهای جاده ای را برای اداره کامیون های بزرگی که در توربین ها حمل می کنند آماده می کنند.

مهندسین عمران روی پروژه های پیچیده کار می کنند و با دیدن اتمام پروژه می توانند به رضایت شغلی دست پیدا کنند.

مهندسان عمران معمولاً در یکی از چندین زمینه ذیل تخصص دارند:

مهندسان ساخت و ساز با اطمینان از برنامه ریزی و ساخت آنها مطابق با نقشه ها و مشخصات ، پروژه های ساختمانی را مدیریت می کنند.

این مهندسان معمولاً مسئولیت طراحی و ایمنی اسکلت های ساختمانی مورد استفاده در حین ساخت را دارند.

آنها همچنین ممکن است از جنبه های بودجه ای ، مدیریت زمان و ارتباطات یک پروژه نظارت کنند.

مهندسان ژئوتکنیک برای اطمینان از استحکام پایه های ساخته شده از خیابانها و ساختمانها گرفته تا باند و سدها تلاش می کنند.

آنها بر نحوه تعامل سازه های ساخته شده توسط مهندسین عمران. مانند ساختمان ها و تونل ها با زمین (از جمله خاک و سنگ) متمرکز هستند.

علاوه بر این ، آنها اجرای دیوارهای نگهدارنده و تونل ها را طراحی و برنامه ریزی می کنند.

مهندسان سازه برای اطمینان از مقاومت و دوام سازه. پروژه های بزرگی مانند ساختمانها ، پلها یا سدها را طراحی و ارزیابی می کنند.

مهندسان حمل و نقل سیستمهای روزمره ، مانند خیابانها و بزرگراهها را طراحی ، راه اندازی و نگهداری می کنند.

آنها همچنین می توانند پروژه های بزرگ تری مانند فرودگاه ها ، بندر کشتی ها ، سیستم های حمل و نقل گسترده و بندرها را نیز برنامه ریزی کنند.

گرایش های متعدد مهندسی عمران در مقطع کارشناسی ارشد که فارغ التحصیلان مقطع کارشناسی بسته به تجربه کاری و یا علاقه خود می توانند نسبت به ورود آن رشته ها اقدام فرمایند عبارتند از :

  • سازه
  • زلزله
  •  ژئوتکنیک(خاک و پی)
  •  مهنسی و مدیریت ساخت
  •  راه و ترابری
  •  حمل و نقل
  •  مهندسی سواحل،بنادر و سازه های دریایی
  •  مهندسی آب و سازه های هیدرولیکی
  •  مهندسی و مدیریت منابع آب
  • مهندسی محیط زیست
  •  مهندسی خطوط راه آهن
  •  پدافند غیر عامل
  • ساختمان های هوشمند

ما در سایت عمران بازار تلاش کرده ایم بستری رایگان برای درج آگهی و تبلیغات فعالین حوزه عمران و کلیه مشاغل مرتبط ایجاد نماییم تا مهندسین و متخصصین گرامی با مراجعه به این سایت نسبت به تبلیغ رایگان خود اقدام نموده و بیش از پیش در این صنعت دیده شوند.

همین حالا به سایت عمران بازار  وارد شده و از طریق سایت یا اپلیکیشن عمران بازار نسبت به درج رایگان تبلیغات خود اقدام فرمایید. عمران بازار در خدمت شماست.

توجه: این مطلب یک رپورتاژ آگهی (تبلیغات) بوده و سایت سازه پلاس هیچگونه نظر و مسئولیتی ندارد. در صورت نیاز به لینک‌های داخل متن مراجعه فرمایید.

۰ دیدگاه