- اجتماعی بودن
یک مهندس عمران باید بسیار اجتماعی و دارای توان ایجاد ارتباط با سایرین باشد. چون رشته مهندسی عمران یک رشته گروهی است. یعنی متخصص عمران در محیط کار خود با اقشار مختلف جامعه از جامعه کارگران، تکنسینها و مهندسان رشتههای دیگر سروکار دارد و باید با همه این افراد ارتباطی قوی برقرار کند تا بتواند شاهد پیشرفت و موفقیت در کارش باشد.
- قوی بودن دروس پایه
با توجه به کمیت و کیفیت درسهایی که در این رشته ارایه میگردد، داوطلب باید از توان و دانش برتر در زمینههای رضایی و فیزیک برخوردار باشد تا در فهم دروس پایه به مشکل بر نخورده و دروس تخصصی و فنی را به راحتی فراگرفته و در آنها خبره گردند.
- سایر فاکتورها
رشته مهندسی عمران دارای دو بعد طراحی و اجرا است.در این میان عدهای از مهندسان جذب کارهای اجرایی میشوند که در این صورت باید آمادگی کار در کارگاههای داخل و خارج شهر را داشته باشند یعنی برای برنامهریزی و سروکار داشتن با اقشار مختلف مردم آماده باشند و عدهای نیز جذب بعد طراحی میشوند که این عده نیز باید آمادگی کارهای محاسباتی را داشته باشند و از ریاضیات قوی،صبر و حوصله بسیار و قدرت تجزیه و تحلیل بالا برخوردار باشند. از این رو داشتن مهارتهای زیر برای یک مهندس عمران ضروریست:
- توان جسمی بالا
- قدرت تجزیه و تحلیل بالا
- توان محاسبه مسائل پیچیده ریاضی و فیزیک مکانیک
- قدرت تجسم (دید مهندسی)
- دقت در جزئیات
- قدرت تصمیم گیری و انتخاب
- آشنایی با فهرست بها و قوانین و بخشنامههای جاریه
- آشنایی با کامپیوتر و استفاده از نرمافزارهای عمرانی و تحلیلی
- آشنائی با صورت وضعیت و متر و برآورد
- آشنائی با کلیات نقشه برداری
۰ دیدگاه