انتخاب برگه

آزمون کارشناسان رسمی دادگستری مرداد ۱۴۰۲

صفحه ویژه موفقیت در آزمون‌‎های کارشناسی رسمی دادگستری

آزمون مشترک مرداد ۱۴۰۲ | کانون کارشناسان رسمی دادگستری + مرکز کارشناسان رسمی قوه‌قضائیه

آزمون کارشناسی رسمی دادگستری

تا آزمون مشترک مرکز کارشناسان رسمی قوه قضائیه و کانون کارشناسان رسمی دادگستری مرداد ۱۴۰۲

روز

:

ساعت

:

دقیقه

:

ثانیه

 توجه: ثبت نام آزمون کارشناسی رسمی مرداد ۱۴۰۲، در اواخر خرداد ماه خواهد بود.

آزمون کارشناسان رسمی دادگستری در مرداد ۱۴۰۲ مشترکا، توسط “کانون کارشناسان رسمی” و  “مرکز کارشناسان رسمی” برگزار می‌شود.

دانلود PDF دفترچه ثبت‌نام، شرایط و ظرفیت هر رشته در هر شهرستان سال ۱۴۰۰

نکات قابل توجه در خصوص آزمون کارشناسی رسمی رشته‌های مهندسی که بهتر است بدانید:

  • کارشناسی رسمی دادگستری شغل نیست، تخصص است. (اشخاص شاغل ارگان‌های دولتی هم می‌توانند پروانه کارشناسی اخذ کنند)
  • آزمون کارشناسی رسمی تستی و جزوه بسته و بدون ماشین حساب است.
  • آزمون سراسری کشوری بوده و قبولی در آزمون رقابتی در هر حوزه (استان/شهر) است.
  • در هر آزمون تعداد سوالات متغییر بوده و ممکن است در دوره‌ای ۵۰ – ۵۵ – ۶۰ – ۶۵ حتی ۷۰ سوال باشد.
  • آزمون نمره منفی دارد و “حداقل نمره برای قبولی” ۵۰% است، “نمره اعلام پذیرفته شدن در مرحله اول” با توجه به رقابت و ظرفیت هر شهر و رشته معمولا در حدود ۷۰-۸۰% می‌شود.
  • بعد از قبولی در مرحله کتبی آزمون (اعلام چند برابر ظرفیت)، مرحله مصاحبه حضوری است.
  • بعد از مرحله مصاحبه حضوری، مرحله کارآموزی (حدود ۶ ماه) است.
  • ارائه ۵ سال سابقه کار تخصصی مرتبط بعد از اخذ دانشنامه کارشناسی مرتبط در روز مصاحبه آزمون الزامی است. (مثل آزمون نظام مهندسی صرفا گذشت ۵ سال ملاک نیست)(اگر سوابق بیمه تامین اجتماعی ۵ سال سابقه کار شما را نشان ندهد، حداقل باید از شرکت‌ها و سازمان‌هایی که برایشان کار کرده‌اید، نامه در سربرگ رسمی با مهر و امضا شرکت که نشان دهنده تاریخ شروع و پایان همکاری شما هست، موجود باشد که سوابق شما بصورت تلفنی از شرکت‌ها استعلام خواهد شد.)(تشخیص سابقه کار مرتبط به عهده مرکز می باشد)
  • داشتن کارت پایان خدمت برای آقایان الزامی است.
  • داشتن حداقل ۲۴ سال تمام و داشتن تابعیت ایرانی و نداشتن سوء پیشنیه کیفری و داشتن سلامت اعصاب و روانی از دیگر شرایط آزمون است.
  • علاوه بر سهمیه‌های متداول خانواده‌های شهدا و جانبازان، سهمیه هیئت علمی رسمی و سهمیه کارکنان رسمی دولتی و… نیز وجود دارد. (سهمیه بسیج ندارد)
  • الزامی به داشتن پروانه اشتغال نظام مهندسی ساختمان (پروانه نظارت/اجرا/طراحی/محاسبات) برای شرکت در آزمون کارشناسی رسمی رشته‌های هفتگانه مهندسی ساختمان نیست.
  •  علاوه بر منابع متداول آزمون‌های مهندسی که منابع دانشگاهی رشته و مباحث مقررات ملی ساختمان می‌باشد، باید منابعی از راهسازی و روسازی راه برای آزمون “رسته راه و ساختمان” نیز مطالعه شود، (حتی برای رشته‌های معماری) و صرفا مقررات ملی ساختمان، کافی نیست و مباحث عمرانی است.
  • علاوه بر قانون نظام مهندسی و مبحث دوم مقررات ملی ساختمان و قوانین جاری مالیاتی و قانون بیمه و قانون کار و… داوطلب باید تا حدودی به مباحث حقوق مهندسی نیز مسلط باشد.
  • در هر رشته حدود ۱۰ سوال عمومی کارشناسی رسمی مطرح می‌شود.
  • باتوجه به مطرح شدن و جدید بودن موضوع HSE در کشور، برای آزمون کارشناسی رسمی نیز این موضوع مورد توجه قرار گیرد.
  • برگزاری آزمون کارشناسی رسمی نظم خاصی ندارد و ممکن است هر سال برگزار شود یا تا ۵ سال آینده برگزار نشود. بسته به نیاز به کارشناس و تعداد پرونده دارد.
  • ۲  آزمون کارشناسی رسمی دادگستری (دقیقا با یک عنوان) یکی توسط کانون کارشناسان رسمی دادگستری (شورای عالی کارشناسان رسمی) و آزمون دیگر توسط مرکز وکلا و کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه برگزار می‌شود، امکان شرکت و گرفتن پروانه هر دو هست. که البته این موضوع در دست ساماندهی و ادغام هست.
  • کارشناسان رسمی سازمان نظام مهندسی ساختمان نیز با آزمون ماده ۲۷، (برگزاری توسط شورای مرکزی نظام مهندسی ساختمان) انتخاب می‌شوند، که همزمان این صلاحیت را هم با ۲ صلاحیت کارشناسان رسمی دادگستری دیگر می‌توان گرفت.

 

کد و عنوان رشته کارشناسی (رسته امتحانی) کد و عنوان رشته تحصیلی

منابع آزمون کارشناسی رسمی

راه و ساختمان

  • مهندسی راه و ساختمان (کد ۵۰۱)
  • مهندسی عمران کلیه گرایشها (بجز گرایش آب و محیط زیست و نقشه برداری) (کد ۵۰۲)
  • مهندسی معماری (کد ۵۰۳)
  • معماری (کد ۵۰۴)
  • مهندسی تکنولوژی عمران (کد ۵۰۵)
  • مهندسی تکنولوژی ساختمان (کد ۵۰۶)
  • مهندسی تکنولوژی معماری (کد ۵۰۷)
شرایط عمومی پیمان (نشریه ۴۳۱۱)، مقررات ملّی ساختمان شامل مباحث ۳ و ۴ و ۵ و ۶ و ۷و ۹ و ۱۰ و ۱۲ و ۱۵ و ۱۸ و ۱۹ و ۲۲ و استاندارد زلزله ۲۸۰۰، عناصر و جزئیات اجرایی ساختمان (دتایل)، دانش عمومی در حوزه‌های مهندسی عمران، معماری و شهرسازی، نشریه‌های سازمان برنامه و بودجه (شماره‌های ۵۵ و ۹۲ و ۱۰۱ و ۲۳۴)، آیین‌نامه بتن آبا
نقشه برداری
  • مهندسی عمران گرایش نقشه برداری
  • مهندسی نقشه برداری (کلیه گرایش ها)
  • جغرافیا گرایش سنجش از راه دور و سیستم اطلاعات جغرافیایی
شرایط عمومی پیمان (نشریه ۴۳۱۱)، مقررات ملّی ساختمان شامل مباحث ۴ و ۱۲ و ۱۵ و ۱۸ و ۱۹، عناصر و جزئیات اجرایی ساختمان (دتایل)، نقشه برداری عمومی، تئوری خطاها و فتوگرامتری ـ تفسیر عکس‌های هوایی، دانش عمومی در حوزه‌های مهندسی عمران و نقشه برداری، نشریه شماره ۱۰۱ سازمان برنامه ریزی و مدیریت

 

سوالات آزمون کارشناسی رسمی راه و ساختمان

محصول ویژه سازه پلاس، برای آمادگی آزمون کارشناسی رسمی با کلید جواب معتبر

علاوه بر گرایش‌های مخالف رشته مهندسی عمران که در آزمون“راه و ساختمان” شرکت می‌کنند، برای سایر رشته‌های مهندسی ساختمان، مثل رشته‌ مهندسی معماری نیز همین آزمون راه و ساختمان هست سوالات بیشتر مباحث عمرانی است.

با توجه به جزوه بسته بودن آزمون پیشنهاد می‌شود داوطلبین تمام این ۴۰۰ سوال را حفظ باشند.

محصولات زیر برای تمرین و آمادگی آزمون کارشناسی رسمی پیشنهاد می‌شود.

انواع کارشناسان دادگستری کدامند؟

کارشناس دادگستری دو نوع می باشند : رسمی یا غیر رسمی.

کارشناس رسمی دادگستری به این معناست که فرد علاوه بر دارابودن تخصص لازم، پروانه کارشناسی را نیز دارا می باشد و کارشناس دادگستری غیر رسمی کارشناسی است که تخصص لازم را داشته ولی پروانه کارشناسی ندارد و در مواردی که کارشناس رسمی حضور نداشته باشد، دادگاه ها یا مقامات دارای صلاحیت، آنها را برای امر کارشناسی انتخاب می کنند.

شرح وظایف کارشناسان رسمی دادگستری

در کشور هر سال چند میلیون پرونده وجود دارد که نیاز به رای  و نظر کارشناسی دارد. کارشناس رسمی در مورد هر پرونده به بررسی ابعاد گوناگون آن و انجام انواع تحقیقات لازم می پردازد و با کسب اطلاعات لازم، تمامی ابهامات موجود در پرونده را برای قاضی رفع نموده و در صدور رای به او کمک می کند. 

بنابراین کارشناس رسمی باید در حوزه کاری اش، فردی متخصص و حرفه ای باشد زیرا نظر کارشناس رسمی  در رای صادرشده توسط قاضی در هر پرونده بسیار موثر است. البته داشتن تجربه کاری نیز بسیار مهم است به همین دلیل یکی از شرایط جذب کارشناسان رسمی این است که باید حداقل ۵ سال سابقه کاری تخصصی داشته باشند.

آیا کارشناس رسمی یک شغل است؟

در واقع می توان گفت کارشناس رسمی یک شغل نیست بلکه یک تخصص و حرفه است که در موارد لازم در پرونده های مختلف از آن استفاده می شود. بنابراین بسیاری از متخصصان و شاغلین کشورمی توانند در کنار شغلی که دارند، با دریافت پروانه کارشناس رسمی دادگستری، در صورت ارجاع پرونده قضایی به آنها، کار کارشناس رسمی را نیز انجام دهند.

آیا کارشناس رسمی فقط در قوه قضائیه می تواند فعالیت کند؟

فعالیت اصلی و عمده کارشناس رسمی در قوه قضائیه است ولی با توجه روند خصوصی سازی در کشور، بخش هایی مانند قوه مجریه و دستگاه و سازمان های مختلف در صورت نیاز می توانند از نظرات این کارشناسان استفاده کنند و نظرات این کارشناسان رسمی مورد تایید سازمان بازرسی و دیوان محاسبات است.

رشته های مورد نیاز کارشناس رسمی دادگستری

گروه های تخصصی کارشناس رسمی در۱۱ دسته طبقه بندی شده اند که هر کدام رشته های تحصیلی خاصی را در بر می گیرند. این گروه ها عبارتند از : منابع آب و معادن، ارزشیابی اموال منقول، امور پزشکی و غذایی، امور مالی، امور وسائط نقلیه، راه و ساختمان و نقشه برداری، صنعت و فن، فنون هنری، کشاورزی و منابع طبیعی، خدمات اداری و عمومی، ایمنی و حوادث.

البته قابل ذکر است که در هر دوره از آزمون کارشناس رسمی دادگستری، بنا بر نیاز موجود، از برخی از این رشته ها و به تعداد محدود، کارشناس رسمی جذب می شود. ظرفیت پذیرش در هر رشته و محل براساس نیاز دادگاه‌ها و محاکم قضایی آن حوزه  تعیین می‌شود.

برای کارشناس رسمی شدن چه باید کرد؟

برای دریافت پروانه کارشناس رسمی باید در آزمون کارشناس رسمی دادگستری شرکت کرد. این آزمون توسط کانون کارشناسان رسمی دادگستری یا مرکز امور مشاوران حقوقی، وکلا و کارشناسان برگزار می شود. شرایط عمومی و اختصاصی لازم برای شرکت در این آزمون در اطلاعیه های مربوط به آن اعلام می گردد 

منابع مطالعاتی مناسب برای آزمون کارشناس رسمی کدامند؟

طبق قوانین موجود، سوالات باید از منابع دانشگاهی طرح شوند. سطح سوالات در سطح دوره کارشناسی یا لیسانس می باشد و بیشتر جنبه کاربردی دارند که متقاضی باید با توجه به دانش تخصصی و تجربه کاری خود بتواند به آنها پاسخ دهد.

سوالات هر رشته با توجه به نوع کاری که کارشناس رسمی انجام خواهد داد طرح شده و امکان دارد تستی یا تشریحی یا ترکیبی از هر دو باشد. البته بررسی آزمون های کارشناس رسمی سال های قبل نشان می دهد در اکثر رشته ها به خصوص رشته های پر متقاضی، آزمون تستی برگزار شده است.

مواد امتحانی برای هر رشته کارشناس رسمی دروس تخصصی مربوط به رشته مورد تقاضا و قوانین و مقررات مربوط به کارشناسی می باشد. از آنجا که منابع خاصی برای مطالعه اعلام نمی گردد، یکی از بهترین منابع برای آمادگی آزمون کارشناس رسمی، مطالعه و بررسی سوالات آزمون های سال های قبل است.

نحوه انتخاب کارشناس رسمی دادگستری

برای دریافت پروانه کارشناس رسمی باید مراحل مختلفی طی شود که آزمون کتبی اولین مرحله آن است. قبول شدگان در آزمون کارشناس رسمی، باید مرحله مصاحبه شفاهی و گزینش را هم بگذرانند تا به طور قطعی پذیرفته شوند. پس از آن با گذراندن دوره های عملی و کارآموزی، می توانند پروانه کار خود را به طور رسمی دریافت کنند.

اطلاعیه برگزاری آزمون کارشناسی رسمی مشترک مرکز و کانون در مرداد ۱۴۰۲

اطلاعیه برگزاری آزمون کارشناسی رسمی مشترک مرکز و کانون در مرداد ۱۴۰۲

آزمون مشترک کارشناسی رسمی کانون و مرکز به گزارش سازه پلاس به نقل از خبرگزای تسنیم، رئیس مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضائیه درباره آخرین جزئیات برگزاری آزمون کارشناسی رسمی که پیش از این قرار بود اسفند ۱۴۰۱ برگزار شود اما به تعویق افتاد، گفت:...

کارشناسان رسمی دادگستری در قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار ۱۴۰۱

کارشناسان رسمی دادگستری در قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار ۱۴۰۱

کارشناسان رسمی دادگستری در قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار ماده ۴- در بند "الف" ماده (۷) قانون کانون کارشناسان رسمی دادگستری مصوب ۱۸/۱/۱۳۸۱ عبارت "بر اساس نیاز مناطق کشور" حذف و دو تبصره به عنوان تبصره‌های (۱) و (۲) به این بند الحاق می‌شود: تبصره ١- کانون کارشناسان...

شرایط انتقال حوزه کارشناسان رسمی چگونه است؟

اگر نمره داوطلب بیشتر از نمره آخرین فرد قبولی در حوزه مورد تقاضا باشد به آن حوزه انتقال می یابد. اما چنانچه نمره داوطلب کمتر از نمره آخرین فرد قبولی در حوزه مورد تقاضا باشد ، ضمن پرداخت هزینه انتقال مطابق دستورالعمل مربوطه باید همه شرایط زیر را داشته باشد: براساس...

ثبت نام آزمون کارشناسان رسمی دادگستری قوه قضائیه سال ۱۴۰۰

ثبت نام آزمون کارشناسان رسمی دادگستری قوه قضائیه سال ۱۴۰۰

فرآیند ثبت نام داوطلبان آزمون کارشناسی رسمی دادگستری از تاریخ ۱۴۰۰/٠۵/٠۳ لغایت ۱۴۰۰/٠۵/٠۹ به مدت ۷ روز در «سایت سازمان سنجش کشور» انجام می شود. لینک مستقیم سامانه خرید کارت و ثبت نام: http://register1.sanjesh.org/RGDadgostariKarshenas1400/index.aspx دانلود دفترچه...

اطلاعیه در خصوص آزمون کارشناسی رسمی ۲۰ شهریور ۹۹، مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضائیه

همراه داشتن ماسک شرط ورود به جلسه آزمون؛ با توجه به اعلام ستادکرونا و الزامات سازمانسنجش به عنوان برگزار کننده آزمون، داوطلبان برای صیانت از سلامتشان وسایل لازم را به همراه داشته باشند. همراه داشتن ماسک شرط ورود به آزمون است. ماسک ذخیره هم بیاورید؛ داشتن حداقل دو ماسک...

تمدید ثبت نام آزمون کارشناسی رسمی٩٨

تمدید ثبت نام آزمون کارشناسی رسمی٩٨

با توجه به شرایط کشور در پی شیوع ویروس کرونا و اعلام قبلی مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضائیه در خصوص تمدید مجدد ثبت نام آزمون کارشناسی رسمی ۹۸ مرکز به اطلاع می رساند؛ثبت نام این آزمون از ۲۷ اردیبهشت ماه ۹۹ لغایت ۲ خرداد ماه سال جاری تمدید، و امکان...

ماده ۱۸۷ قانون برنامه سوم توسعه

ماده ۱۸۷ قانون برنامه سوم توسعه

متن ماده ۱۸۷ قانون برنامه سوم توسعه و آیین‌نامه اجرایی آن ماده ۱۸۷ قانون برنامه سوم توسعه مصوب ۱۳۷۹/۱/۱۷ با اصلاحات بعدی به منظور اعمال حمایت‌های لازم حقوقی و تسهیل دستیابی مردم به خدمات قضائی و حفظ حقوق عامه، به قوه قضائیه اجازه داده می‌شود تا نسبت به تائید...