انتخاب برگه

کلیدواژه آزمون نظام مهندسی سازه پلاس

کلیدواژه‌، نمونه سوالات و محصولات مربوط به موفقیت در آزمون نظام مهندسی در این صفحه قرار داده شده است. کلیدواژه سازه پلاس در هر دوره، بعد از شروع ثبت نام آزمون نظام مهندسی و قطعی شدن منابع منتشر می‌شود.

مجموعه سازه پلاس، ارائه دهنده خدمات آزمون نظام مهندسی ساختمان از سال ۱۳۹۴ بوده که در هر دوره آزمون با ارائه کاملترین و بروزترین کلیدواژه برای آزمون‌های ورود به حرفه مهندسان باعث سرعت عمل و موفقیت داوطلبین در اخذ صلاحیت‌های حرفه‌ای مهندسان شده است. بالاترین عملکرد در پاسخگویی سوالات در هر آزمون و در همه رشته‌های هفتگانه مهندسی ساختمان و کسب رضایت حداکثری استفاده کنندگان از کلیدواژه سازه پلاس باعث افتخار و هدف مجموعه ما برای همیشه خواهد بود.

تا آزمون نظام مهندسی ۱۷ و ۱۸ آبان ۱۴۰۳

روز

:

ساعت

:

دقیقه

:

ثانیه

در سال ۱۴۰۳، برای سه نوبت آزمون نظام مهندسی برنامه‌ریزی شده است.

پک‌های تخفیف ۵۰%

عملکرد کلیدواژه

{

آزمون‌ آزمایشی نظام

فیلم آموزشی مباحث

سوالات تالیفی

سوالات برگزار شده

سفارش نسخه چاپی کلیدواژه (با ارسال رایگان)

کلیدواژه سازه پلاس بر اساس تغییرات منابع آزمون آبان ۱۴۰۳

 کلیدواژه سازه پلاس تنها کلیدواژه جدولی و مفهومی می‌باشد، در کلیدواژه سازه پلاس منابع منقضی شده وجود نداشته و منابع جدید داخل کلیدواژگان می‌باشد (در کتاب‌های بازاری چاپ شده کلیدواژه منابع جدید در صورت وجود! بصورت پیوست جداگانه ارائه شده است)

کلیدواژه سازه پلاس هم بصورت چاپی “سفارش کلیدواژه بصورت چاپی (با ارسال رایگان)” و هم بصورت فایل PDF ارائه شده است.

کلیدواژه‌ بصورت فایل PDF بلافاصله بعد از پرداخت قابل دانلود است، ضمنا ایمیل لینک دانلود نیز بصورت اتوماتیک همان لحظه خرید خدمتتان ارسال می‌شود.

پیشنهاد می‌شود کلیدواژه بصورت پشت و رو در کاغذ A4 پرینت گرفته شده و در جلسه آزمون مورد استفاده قرار گیرد.نیازی به پرینت رنگی نیست و پرینت سیاه و سفید کافی هست. از پرینتر شبکه برای پرینت استفاده نکنید و حتما قبل از پرینت تست بگیرید.

در صورت نداشتن  ایمیل یا رمز پویا بانکی و مشکل در خرید آنلاین، می‌توانید از طریق امکان کارت به کارت نیز کلیدواژه را تهیه فرمایید، کافیست به شماره تلگرام/واتساپ یا ایتا ۰۹۳۵۹۳۱۰۵۹۳ اطلاع دهید.

ویژگی‌های منحصر بفرد کلیدواژه سازه پلاس: جدولی سه ستونه و مفهومی؛ حروف الفبا ۲ حرفی ببـ،بتـ،بثـ،بجـ، برای جستجوی سریع؛ براساس آخرین منابع اعلامی و کاهش صفحات جهت چاپ | پیشنمایش کلیدواژه عمران | پیشنمایش کلیدواژه معماری | پیشنمایش هرکدام از کلیدواژه‌ها داخل صفحه محصول هست.

کلیدواژه تکی‌ مباحث

پک‌های تخفیف ۵۰%

b

تیترواژه مباحث

کلیدواژه تکی منابع

لیبل مباحث

پاسخ به پرسش‌های متداول در خصوص آزمون نظام مهندسی ساختمان

آزمون نظام مهندسی ساختمان چیست؟

آزمون نظام مهندسی ساختمان (آزمون ورود به حرفه مهندسان)، امتحانی تستی، سراسری کشوری و جزوه باز است. که جهت صدور پروانه اشتغال به کار مهندسی پایه ۳ (پروانه کسب مهندسی) زیر نظر وزارت “راه و شهرسازی” و سازمان سنجش برگزار می‌گردد.

اولین دوره آزمون نظام مهندسی ساختمان در آذر ماه ۱۳۷۳ برگزار شده و بعد از آن معمولا آزمون دو نوبت در سال (هر نیمه سال یک نوبت) برگزار می‌شد. از سال ۱۴۰۲ بنا به قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب کار برنامه ریزی برای برگزاری بیش از ۲ نوبت در سال انجام می‌شود و ممکن است تا ۴ نوبت در طول سال آزمون ورود به حرفه مهندسان برگزار شود. آزمون در رشته‌های هفتگانه مهندسی ساختمان (عمران، معماری، برق، مکانیک، نقشه برداری، شهرسازی، ترافیک) در صلاحیت‌های نظارت و اجرا و طراحی/محاسبات با توجه به نیاز هر رشته، آزمون مستقل برای هر صلاحیت برگزار شده و پروانه مهندسی مستقل در هر صلاحیت برای شخص حقیقی صادر می‌شود.

همچنین داوطلبین می‌توانند با توجه به رشته تحصیلی و آزمون‌های برگزار شده؛ همزمان در هر سه آزمون (طراحی، نظارت، اجرا)، یا دو آزمون یا تک آزمون شرکت کنند و همزمان همه صلاحیت‌های مستقل ممکن را اخذ نمایید، آزمون رقابتی یا بر اساس ظرفیت شهر و استان نبوده و ملاک قبولی آزمون‌ها تنها کسب حد نصاب نمره ۵۰% است. علیرغم برخی شایعات مبنی بر ظرفیتی شدن آزمون نظام مهندسی در نظر داشته باشید، فلسفه وجودی آزمون نظام مهندسی صدور گواهینامه صلاحیت کسب و کار مهندسی است و صدور گواهینامه ارتباطی به تعداد شرکت کننده یا تعداد کم یا زیاد مهندس در شهر یا استانی نخواهد داشت.

کلیدواژه آزمون نظام مهندسی چیست؟

مجموعه‌ای از کلمه‌ها، اصطلاح‌ها، لغت‌های تخصصی و عبارت‌‌های کوتاه (به انگلیسی: Keyword، کلیدواژه | واژگان کلیدی | کلمه کلیدی) از متن طولانی منابع آزمون نظام مهندسی (منابع رسمی و مشخص مثل مباحث مقررات ملی ساختمان ایران، راهنماهای رسمی و…) با اشاره به شماره مبحث (مبحث اول، مبحث دوم،…) و شماره صفحه مبحث است. که با توجه به کل متن منابع هر رشته-آزمون به ترتیب الفبایی از الف تا ی (حتی ترتیب الفبا در حرف دوم و حروف بعدی) مشابه فرهنگ لغت (لغت‌نامه، فهرست اصطلاحات) (به انگلیسی: Dictionary, Glossary) واژه‌ها پشت سر هم مرتب شده‌ است.

داوطلبین آزمون در زمان پاسخگویی به سوالات در سر جلسه آزمون یا در تمرین نمونه سوالات پیش از آزمون، می‌توانند پاسخ سوالاتی را که نمی‌دانند، با انتخاب “واژه کلیدی متن سوال” یا “واژه کلیدی گزینه‌ها” و یافتن آن واژه در بین مجموعه کلیدواژه‌ها، شماره مبحث و همچنین شماره صفحه‌ای که واژه کلیدی سوال در آن صفحه قرار دارد از منبع مورد نظر، به راحتی و کمترین زمان ممکن بیابند و با مراجعه به آن صفحه و مطالعه بند آیین نامه، پاسخ درست را انتخاب نمایند.

روش استفاده از کلیدواژه چگونه است؟

داوطلبین آزمون در زمان پاسخگویی به سؤالات در سر جلسه آزمون یا در تمرین نمونه سؤالات پیش از آزمون، می‌توانند پاسخ سوالاتی را که نمی‌دانند، با انتخاب واژه کلیدی متن سؤال (یا کلیدواژه گزینه‌ها) و یافتن آن در بین مجموعه کلیدواژه‌ها، شماره مبحث و همچنین شماره صفحه‌ای که واژه کلیدی سؤال در آن صفحه قرار دارد از منبع مورد نظر، به‌راحتی و کمترین زمان ممکن بیابند و بدون اتلاف وقت مراجعه به آن صفحه و مطالعه بند آیین نامه، پاسخ درست را انتخاب نمایند.

شرایط شرکت در آزمون نظام مهندسی ساختمان چیست؟

برای شرکت در آزمون داشتن مدرک تحصیلی کارشناسی (لیسانس)(کارشناسی ناپیوسته و کارشناسی ارشد مطابق مصوبات کمیسیون هم ارزی رشته‌ها) در یکی از رشته‌های هفتگانه مهندسی ساختمان با گرایش‌های مربوط به ساختمان (مطابق جدول مصوبات کمیسیون هم ارزی رشته‌ها) الزامی است.

با توجه به تنوع گرایش‌ها لطفاً در این مورد از پشتیبانی سایت سؤال نفرمایید، و مصوبات را مطالعه کرده و حضوری به سازمان نظام مهندسی ساختمان استان محل سکونت مراجعه فرمایید. توجه فرمایید، آزمون نظام مهندسی “ساختمان” هست و رشته‌های مهندسی آب، مهندسی راه و مهندسی جوش و سایر رشته‌های و گرایش‌های “غیرساختمانی” مربوط به آزمون نظام مهندسی ساختمان نیستند.

همچنین گذشت ۳ سال تمام از تاریخ فارغ التحصیلی (مندرج در مدرک تحصیلی) در روز آزمون الزامی است، گذشت ۳ سال بمنزله سابقه کار بوده و ارائه سابقه کار مستند به بیمه تامین اجتماعی نیاز نیست. فقط صرفا گواهی یا نامه‌ای از طرف یک شرکت ساختمانی که نشان دهنده سابقه کار شما (تاریخ شروع و پایان همکاری و سمت شما در پروژه مشخص) باشد. یا در صورت عدم وجود گواهی سابقه کار، امضای فرم مخصوص توسط دو نفر مهندس با سابقه پروانه مهندسی بالای ۱۰ سال از همان استان و حداقل یکی هم رشته با شما، معادل ارائه ۳ سال سابقه کار خواهد شد.

برای آقایان مشخص بودن کامل وضعیت خدمت سربازی (پایان خدمت یا معافیت دائم) برای صدور پروانه مهندسی الزامی است. (مشخص بودن وضعیت سربازی برای شرکت در آزمون الزامی نیست. نتیجه آزمون‌ها تا ۳ سال برای صدور پروانه معتبر است.)

برای شرکت در آزمون نظام مهندسی عضویت در نظام مهندسی لازم است؟

برای شرکت در آزمون نظام مهندسی عضویت در سازمان نظام مهندسی ساختمان الزامی نیست. ولی برای صدور پروانه مهندسی عضویت در سازمان نظام مهندسی الزامی است. پیشنهاد می‌شود قبل از ثبت نام در آزمون نظام مهندسی، حتماً شماره عضویت سازمان اخذ شده و در ثبت‌نام وارد شود. چون فرآیند عضویت زمان‌بر هست و هم در صورت عضو بودن، ارسال نتیجه آزمون به نظام مهندسی استان و صدور پروانه چند ماه زوتر انجام می‌شود. (ثبت نام آزمون بدون عضویت، عملاً مزیتی برای داوطلبین نیست.)

ولی حتما قبل از آزمون عضو نظام مهندسی شوید.

منابع آزمون نظام مهندسی چیست؟

منابع اعلامی آزمون از سایت دفتر مقررات ملی ساختمان inbr.ir (به ترتیب inbr دقت شود)، قسمت “آزمون‌های ورود به حرفه” > مهندسان >  مواد آزمون در هر دوره بعد از شروع ثبت نام اعلام می‌شود. حتما به سال جلد مباحث در این قسمت توجه نمایید، آخرین ویرایش موجود در بازار الزاما به معنای منبع آزمون بودن نیست!

سال ویرایش روی جلد مباحث چرا مهم است؟

سال ویرایش روی جلد مباحث اصلی‌ترین مشخصه منابع آزمون بوده و سال متفاوت در روی جلد، یعنی کلاً یک کتاب دیگر (گاها حجم مبحث با تغییر سال جلد نصف یا دو برابر می‌شود.). همیشه تغییرات مباحث و بندهای آیین‌نامه‌ای جدید نیز بیشتر مدنظر طراحان سؤال بوده. مطابقت سال ویرایش روی جلد منابعی که استفاده خواهید کرد ضروری است. (نوبت و سال چاپ مهم نیست. شماره صفحات ثابت است.)

برای رشته تحصیلی من پروانه اشتغال مهندسی صادر می‌شود؟

عنوان رشته و گرایش تحصیلی، مقاطع تحصیلی و دانشگاه فارغ‌التحصیل شده، در عضویت و صدور پروانه مؤثر است. با توجه به تنوع رشته‌ها و تغییرات قوانین بررسی مصوبات کمیسیون هم ارزی رشته‌ها و مجاز بودن شرکت در آزمون یا مجاز بودن عضویت در نظام مهندسی به عهده خود داوطلبین هست. لطفاً در این مورد از پشتیبانی سایت سؤال نفرمایید، و حضوراً به سازمان نظام مهندسی ساختمان استان محل سکونت مراجعه فرمایید.

آیا به همراه داشتن کلیدواژه تضمین قبولی در آزمون است؟

نخیر– تسلط داوطلب بر منابع آزمون و نوع سؤالات آزمون در نتیجه گیری مؤثر است، کلیدواژه فقط وسیله‌ای برای هموار کردن مسیر قبولی در آزمون است. (ولی می‌توان به‌واسطه کلیدواژه، سوالاتی را از مباحثی که اصلاً مطالعه نشده‌اند هم پاسخ داد)

بهترین روش برای موفقیت در آزمون نظام مهندسی چیست؟

قبل از آزمون، مرور روزنامه‌وار کل منابع، جهت تسلط به متن، نحوه ساختار و فصل‌بندی کتاب‌های منبع آزمون ضروری است. (ملاک سنجش آزمون نظام مهندسی میزان سرعت عمل در تسلط و پیدا کردن بندهای مباحث مقررات ملی هست، نه میزان سواد و معلومات داوطلب)، همچنین تمرین سؤالات دوره‌های گذشته با کلیدواژه در شرایط زمانی آزمون، جهت تسلط و آشنایی با نحوه استفاده کلیدواژه و افزایش سرعت عمل ضروری است.

توصیه ما به همراه داشتن کلیه منابع و تمرین سؤالات دوره‌های قبل در شرایط زمانی آزمون‌ است.

چرا کلیدواژه سازه پلاس به‌صورت کتاب منتشر نشده است؟

با توجه به زمان کم از اعلام منابع تا روز آزمون نظام مهندسی (کمتر از ۲ ماه) و از طرفی مصرفی بودن محدود کلیدواژه فقط برای آزمون یک دوره، همچنین کمتر بودن هزینه پرینت صفحات نسبت به هزینه ارسال پستی، چاپ کتاب توجیه نداشته و کلیدواژه فقط به‌صورت فایل PDF در اختیار داوطلبین قرار می‌گیرد.

از چه طریقی از اطلاعیه‌ها و زمان ثبت نام آزمون نظام مهندسی مطلع شویم؟

تنها مرجع و سایت قانونی برای ثبت نام و انتشار اخبار مربوط به آزمون‌های ورود به حرفه مهندسان (آزمون نظام مهندسی)، سایت دفتر مقررات ملی ساختمان به آدرس inbr.ir است. (به ترتیب حروف inbr و دامنه ملی ir دقت شود)

همچنین وب‌سایت سازه پلاس کلیه اطلاع رسانی‌های موثق و دقیق مربوط به آزمون نظام مهندسی ساختمان را در شبکه‌های اجتماعی سازه پلاس، نظیر کانال تلگرام و پیج اینستاگرام سازه پلاس @sazeplus اطلاع رسانی می‌کند.

چند تا از مباحث را تهیه نکرده‌ام، لازم هست همه منابع آزمون را همراه داشته باشم؟

متوسط درصد نمره کسب شده توسط افرادی که نمره قبولی را کسب نمی‌کنند، بالای ۴۰ درصد و نزدیک نمره قبولی است، همه منابع رسمی اعلامی مربوط آزمون را همراه داشته و به خرید مباحث به‌عنوان هزینه نگاه نکنید، (بلکه سرمایه گذاری است!) بیشتر کسانی که قبول نمی‌شوند سر ۱-۲ تست به دور بعدی می‌مانند که برابر چند میلیون تومان ضرر است.

کلیدواژه برای آزمون طراحی و محاسبات چقدر مؤثر است؟

با توجه به ساختار سؤالات این آزمون‌ها بیشتر مهارت فردی و قدرت محاسباتی و طراحی داوطلبین مورد سنجش است، ولی با این وجود در حدود ۱۰-۱۵ درصد آزمون‌های محاسبات و طراحی (به غیر از طراحی معماری ترسیمی) از سؤالات تعریفی بوده که مستقیماً با کلیدواژه قابل پاسخگویی است و همچنین برای سایر سؤالات محاسباتی نیز می‌تواند در حد یافتن محدوده صفحات روابط و فرمول‌ها مفید باشد.

مراحل بعد از قبولی آزمون و میزان درآمد با پروانه مهندسی و…

بعد از اعلام نتایج (حدود ۳-۴ ماه بعد از آزمون) نتایج چند ماه بعد از آن به نظام مهندسی استان‌ها ارسال می‌شود و باید پیگیر اطلاعیه‌های نظام مهندسی هر استان بود که از اعضا جهت تحویل مدارک برای صدور پروانه دعوت می‌شود (پیوست به سامانه سایت نظام مهندسی استان) تا صدور پروانه اشتغال بکار توسط وزارت راه و شهرسازی هر استان صورت پذیرد. (کل فرآیند بعد از قبولی تا حدود ۸-۹ ماه ممکن است طول بکشد.)

حتما قبل از شروع به فعالیت حرفه‌ای مهندسی ساختمان کاملا از مسائل حقوقی و کیفری مهندسی همچنین تکالیف مالیاتی مهندسین اطلاعات کافی کسب نمایید.

میزان درآمد با پروانه اشتغال مهندسی، به روابط و میزان تلاش و فعالیت هر فرد بستگی دارد و به عنوان شغل دائمی و ثابت نمی‌توان در نظر گرفت ولی در کنار سایر فعالیت‌ها می‌تواند منبع درآمدی باشد. (بطور متوسط در بین همه مهندسان فعال دارای پروانه اشتغال پایه ۳ میزان درآمد از پروانه مهندسی سالانه حدود ۱۵ میلیون تومان در سال ۱۳۹۸ گزارش شده است. در صورت پر کردن سهمیه در رشته عمران و معماری ده برابر و سایر رشته‌ها پنج برابر مبلغ ذکر شده امکان فعالیت وجود دارد.) بصورت تقریبی درآمد مهندس پایه ۲، دو برابر پایه ۳ و درآمد پایه ۱ دو برابر پایه ۲ است.

برای ارتقاء پایه صلاحیت مهندسی به پایه ۲، گذشت چهار سال از اخذ پایه ۳ لازم بوده و گذراندن دوره‌های آموزشی در داخل نظام مهندسی ضروری می‌باشد. (آزمون سراسری نداشته و داخل نظام مهندسی استان می‌باشد.)

در برخی استان‌ها و شهرهای کشور نیز “سیستم ارجاع کار نظارت” از طرف نظام مهندسی استان وجود دارد، که مهندس ناظر را خود نظام مهندسی انتخاب و به نوبت به مهندسین پرونده نظارت ساختمانی پیشنهاد می‌دهد.

پروانه اشتغال مهندسی، علاوه بر اعطای صلاحیت کار در هر کدام از صلاحیت‌های طراحی، مهندس ناظر ساختمان یا مجری ساختمان (رئیس کارگاه) یا کمک مجری ساختمان (سرپرست کارگاه) تمام مزیت‌های پروانه کسب اصناف را داشته و به عنوان سندی معتبر، امکان اخذ تسهیلات، افتتاح حساب جاری، استفاده از خدمات بیمه تامین اجتماعی سازمان نظام مهندسی و… را دارد.

امکان امتیاز آوری در شرکت‌های طراح حقوقی یا ناظر حقوقی یا مجری حقوقی ساختمان، با حقوقی کردن پروانه مهندسی (فعالیت در قالب شرکت ثبت شده) مثلا صلاحیت شخص حقیقی پایه ۳ مهندسی تا ساختمان‌های پنج طبقه می‌باشد، ولی با مشارکت همزمان دو نفر پایه ۳ و فعالیت در قالب شخص حقوقی، صلاحیت تا ساختمان‌های شش طبقه نیز ممکن می‌شود و میزان سهمیه مهندسین نیز تصاعدی با افزایش نفرات افزایش پیدا می‌کند.

آخرین منابع اعلامی آزمون نظام مهندسی (سال جلد)

سال روی جلد مباحث بسیار مهم است، سال جلد یعنی کتاب جدید که بجای هم نمی‌توان استفاده کرد. حجم کتاب با تغییر سال جلد گاها دو برابر یا نصف می‌شود.

  • قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان و آئین‌نامه‌های اجرائی آن (۱۳۹۰) و تصویب نامه + جزوه اخلاق حرفه‌ای
  • مبحث دوم (نظامات اداری)(۱۳۸۴)
  • مبحث سوم (حفاظت ساختمان‌ها در مقابل حریق)(۱۳۹۵)
  • مبحث چهارم (الزامات عمومی ساختمان)(۱۳۹۶)
  • مبحث پنجم (مصالح و فرآورده‌های ساختمانی)(۱۳۹۶)
  • مبحث ششم (بارهای وارد بر ساختمان)(۱۳۹۸)
  • مبحث هفتم (ژئوتکنیک و مهندسی پی)(۱۴۰۰)
  • مبحث هشتم (طرح و اجرای ساختمان‌های با مصالح بنایی)(۱۳۹۸)
  • مبحث نهم (طرح و اجرای ساختمان‌های بتن‌آرمه)(۱۳۹۹)
  • مبحث دهم (طرح و اجرای ساختمان‌های فولادی)(۱۴۰۱)
  • مبحث یازدهم (اجرای صنعتی ساختمان‌ها)(۱۴۰۰)
  • مبحث دوازدهم (ایمنی و حفاظت کار در حین اجرا)(۱۳۹۲)
  • مبحث سیزدهم (طرح و اجرای تأسیسات برقی ساختمان‌ها)(۱۳۹۵)
  • مبحث چهاردهم (تأسیسات مکانیکی)(۱۳۹۶)
  • مبحث پانزدهم (آسانسورها و پلکان برقی)(۱۳۹۲)
  • مبحث شانزدهم (تأسیسات بهداشتی)(۱۳۹۶)
  • مبحث هفدهم (سامانه گاز طبیعی در ساختمان)(۱۴۰۳)
  • مبحث هجدهم (عایق‌بندی و تنظیم صدا)(۱۳۹۶)
  • مبحث نوزدهم (صرفه‌جویی در مصرف انرژی)(۱۳۹۹)
  • مبحث بیستم (علائم و تابلوها)(۱۳۹۶)
  • مبحث بیست و یکم (پدافند غیر عامل)(۱۳۹۵)
  • مبحث بیست و دوم (مراقبت و نگهداری از ساختمان‌ها)(۱۳۹۲)
  • مبحث بیست و سوم (الزامات ترافیکی ساختمان)(۱۴۰۱)
  • راهنمای جوش و اتصالات جوشی در ساختمان‌های فولادی (۱۳۹۰)
  • راهنمای طراحی و اجرای دیوارهای بنایی محوطه (۱۴۰۲)
  • آئین‌نامه طراحی ساختمان‌ها در برابر زلزله (استاندارد ۲۸۰۰) ویرایش چهارم
  • پیوست ششم استاندارد ۲۸۰۰ ویرایش چهارم | طراحی لرزه‌ای و اجرای اجزای غیرسازه‌ای معماری
  • ضوابط و مقررات شهرسازی و معماری برای افراد دارای معلولیت ۱۳۹۹
  • گودبرداری، پی سازی و سازه‌های نگهبان* (دستورالعمل گودبرداری)
  • روش‌ها و مسائل اجرایی ساخت و ساز در مراحل مختلف و نقشه جزئیات اجرایی ساختمان‌ها
  • مقررات، قوانین و ضوابط حقوقی و انتظامی مرتبط با ساخت و ساز
  • قراردادها و شرایط عمومی و خصوصی مرتبط با انواع قراردادها و پیمان ها (نشریه ۴۳۱۱ شرایط عمومی پیمان)

تذکر ۱: منظور از مباحث، مباحث مقررات ملّی ساختمان می‌باشد.

  • تذکر ۲: در صورت تناقض بین مباحث مقررات ملّی ساختمان و سایر مدارک فنی و یا کتاب‌های راهنمای مباحث، ملاک عمل مباحث مقررات ملّی ساختمان ملاک عمل خواهد بود.
  • تذکر ۳: به غیر از ویرایش‌های یاد شده در مباحث مقررات ملّی ساختمان اشاره شده در فوق، برای سایر مدارک و منابع فنی اعلام شده آخرین نسخه معتبر ملاک عمل خواهد بود.