انتخاب برگه

وال پست

آذر ۱, ۱۴۰۰ | رپورتاژ آگهی

امروزه برای مقاوم سازی ساختمان ها در برابر عوامل طبیعی مانند زلزله و جلوگیری از خرابی المان های غیر سازه ای مانند دیوارها، از وال پست استفاده می شود که سبب جلوگیری از آسیب های جانی و مالی می شود.

در همین راستا سعی نمودیم در این مقاله مطالبی راجع به وال پست در اختیار شما همراهان قرار دهیم و شما را با وال پست نوین و وال پست گالوانیزه آشنا نماییم. جهت کسب اطلاعات در این خصوص و آشنایی با وال پست، تا انتهای مقاله ما را همراهی نمایید. همچنین می توانید با شماره ۰۲۱۸۸۸۸۴۴۷۳ با کارشناسان ما در رادیاب تماس بگیرید.

وال پست چیست؟

وال پست متشکل از تیر و ستون است و برای یکپارچگی دیوار ها، از وال پست استفاده می شود. مهندسان برای جداسازی دیوار از اسکلت، از وال پست دیوار استفاده می نمایند. این کار سبب می شود که در هنگام وقوع زلزله، حرکت دیوار کنترل شده و دیوار به صورت یکپارچه می شود. این کار از بروز اتفاقات ناگوار در حین وقوع زلزله جلوگیری می کند.

وظیفه وال پست چیست؟

وال پست هنگام نیروهای طبیعی حاصل از باد و زلزله، آن ها را از دیوار به داخل فریم ساختمان انتقال می دهد که این انتقال نیرو، سبب می شود که دیوار دچار خرابی نشده و از بروز حوادث جانی و مالی ناشی از خرابی دیوار جلوگیری می کند.

اهمیت وال پست برای ساختمان چقدر است؟

وال پست ساختمان را در برابر نیروهای حاصل از باد و طوفان و زلزله و… مقاوم می کند.

●تنش در سازه های ساختمان: اگر از وال پست در ساختمان استفاده نشود، نیروهای حاصل از زلزله و طوفان سبب ایجاد تنش در اسکلت ساختمان شده و مرکز سازه را جابجا می کنند‌

و این جابجایی سبب خراب شدن دیوار و ویرانی ساختمان و خطرات جانی می شود.

●ایجاد ترک های قطری در دیوار: اگر وال پست اجرا نشود، هنگام وقوع زلزله و حرکات لرزشی؛ نیروهای افقی امواج زلزله سبب وارد شدن فشار به ساختمان شده و ترک های قطری را بر روی دیوار به وجود می آورد‌. که حتی ممکن است باعث تخریب دیوار شود.

ویژگی های وال پست چیست؟

●وال پست به شکل فلزی یا بتن آرمه است.

●وال پست فلزی در اشکال قوطی، ناودانی و نبشی است.

●در طول های معینی برای یکپارچگی دیوار، مورد استفاده قرار می گیرند.

●وال پست همانند یک تیر یا ستون عمل می کند.

●در انتهای فریم و محل پوشش با دیوار، وال پست قرار می گیرد.

انواع وال پست:

وال پست از نظر شکل ظاهری به دو دسته ذیل تقسیم بندی می شود:

●وال پست عمودی: این نوع وال پست در دیوارهایی با طول بیش از ۵ متر و هم چنین برای دیوارهایی که طولش ۴۰ برابر ضخامتش باشد، مورد استفاده قرار می گیرد.

● وال پست افقی: این نوع وال پست به صورت افقی و بین دو وال پست قائم، مورد استفاده قرار می گیرد.

وال پست افقی در دیوارهایی با بیش  از طول ۳.۵ متر مورد استفاده و اجرا قرار می گیرد.

انواع وال پست از نظر نحوه اجرا:

●کاربرد انکربولت در اجرای وال پست

●اجرا کردن تسمه برای دور ستون

●توسط میلگرد، اتصال دیوار به ستون انجام شود.

●با استفاده از تعبیه میلگرد در داخل ستون ها، نسبت به مهار دیوار اقدام می کنند‌.

●برای مهار دیوار، از میلگرد در کف استفاده می شود‌.

●توسط عبور میلگرد در داخل سوراخ قالب ها، دیوار مهار شده و وال پست به صورت جان پناه، اجرا می شود.

نحوه اجرای وال پست:

وال پست در قسمت های مختلفی مانند اسکلت فلزی، اسکلت بتنی، بلوک های سیمانی و… اجرا می گردد که در ذیل به بیان چگونگی اجرای وال پست در انواع مختلفی می پردازیم:

●چگونگی اجرای وال پست در اسکلت بتنی: در اسکلت بتنی باید محل قرارگیری وال پست طبق نقشه معین شود. سپس ورق های اتصال در کف و سقف، نصب می شود.

سپس نوبت به ردیف کردن بلوک ها می رسد که باید از یک بست برای هر دو ردیف استفاده نمود و از این طریق دو دیوار جدا از هم را به یکدیگر اتصال داد. پس از اینکه ساخت دیوار پایان یافت، چهار میلگرد را به ورق های کف و سقف، جوش میزنیم.

سپس با استفاده از سیم آرماتوربندی، میلگردها را به بست وصل می کنیم و اقدام به قالب بندی دیوار می کنیم. با ریختن بتن در داخل قالب ها و بازنمون آن ها، وال پست ما مطابق با ضخامت دیوار به وجود خواهد آمد.

●چگونگی اجرای وال پست در بلوک سبک: ابتدا باید محل ورق های اتصال به کف و سقف را تعیین نمایید.

سپس ورق های اتصال را نصب نموده و وال پست را به ورق های بالایی و پایینی جوش بزنید. پس از این کار، از یک سمت بلوک را به صورت کامل ایجاد کنید و از بخشی دیگر؛ وال پست را از داخل بلوک به وجود آورید‌.

●چگونگی اجرای وال پست در اسکلت فلزی: به صورت کلی اجرای وال پست در اسکلت فلزی از طریق جوشکاری به تیر و ستون، صورت می پذیرد.

ضوابط اجرای وال پست چیست؟

ضوابط اجرای وال پست طبق آیین نامه شامل موارد ذیل است:

●در صورتی که طول دیوار بیش از ۵ الی ۶ متر باشد، به اجرای وال پست نیاز می باشد و باید وال پست به صورت حتمی در این دیوار ها اجرا و نصب گردد.

●اگر طول دیوار ۴۰ برابر ضخامتش باشد، نیاز به نصب و ساخت وال پست جزء ضروریات می باشد‌.

●وال پست افقی برای دیوار بیش از ۳.۵ متر باید اجرا شود.

مهم ترین اشتباهات در اجرای وال پست چیست؟

پیمانکار ممکن است برای کم کردن هزینه های اجرایی وال پست از میلگرد به جای نبشی در نصب کلاف های افقی استفاده کند.

یکی دیگر از اشتباهات متدوال در زمان اجرای وال پست این است که به پشت نبشی های افقی و قائم، اجرای پشت صورت نمی گیرد. این کار سبب می شود که دیوار فقط در یک سمت در داخل نبشی ها اجرا شود.

وال پست نوین چیست؟

نام دیگر وال پست نوین با برند رادپست ، وال پست frp است که روش نوینی برای مهار لرزه ای دیوار می باشد. در روش اجرای وال پست نوین، خمش دیوار به صورت یک طرفه است و نیازی به اجرا کردن وال پست فلزی نیست.

برای نصب وال پست نوین، الیاف آن بر روی دو طرف دیوار قرار می گیرد و با لایه پلاستری که از جنس گچ یا سیمان است، به دیوار نصب می شود.

جنس وال پست نوین از کربن یا شیشه بوده و می تواند به شکل نواری یا سراسری بر روی دیوار، اجرا شود‌.

مشخصات اجرایی وال پست نوین چیست؟

●وال پست نوین کربنی باید از مقاومت کششی ۳۰۰۰ مگاپیکسل و دانسیته ۵۰ گرم بر متر مربع برخوردار باشد.

●وال پست نوین شیشه ای نیز باید دارای مقاومت کششی ۱۰۰۰ مگاپاکسل و دانسیته ۱۰۰ گرم بر متر مربع باشد.

●این نوع وال پست باید فاصله چشمه ای به میزان حداقل ۵ میلی متر باشد.

چگونگی اجرای وال پست نوین:

نصب وال پست نوین کار راحتی بوده و از دشواری سایر وال پست ها برخوردار نمی باشد. در این وال پست، نوارها بر روی دیوار قرار‌ گرفته و توسط پلاستر به دیوار می چسبند. کار نصب وال پست نوین به پایان می رسد.

مزایای وال پست نوین چیست؟

●هزینه های اجرایی وال پست را کاهش می دهد.

●از سرعت و راحتی اجرا و نصب بالایی برخوردار است.

●نصب وال پست نوین به پلیت برای اجرای اسکلت نیازی ندارد‌.

●ترک های ناشی از نبشی کشی در نازک کاری را برطرف می کند.

●وال پست نوین با اتصالات مخصوصی که دارد، دیوار میانقاب را از سازه به صورت کامل جدا می کند.

وال پست گالوانیزه چیست؟

از وال پست گالوانیزه برای افزایش دوام و استحکام سازه، استفاده می شود. وظیفه این نوع وال پست، انتقال دادن فشار دیوار به قاب بوده و هنگام لرزش، سبب افزایش مقاومت سازه شده و از ریزش و خراب شدن دیوار پیشگیری می نماید.

موارد استفاده وال پست گالوانیزه:

وال پست گالوانیزه در سقف های بلند و دیوارهای بلند، کاربرد دارد. هم چنین در معماری فضای داخلی ساختمان نیز موثر بوده و می توان از آن در طراحی و ساخت سیستم اتاق به اتاق استفاده کرد. مانند اتاق ها کنفرانس و آموزش و… که مستقل از سایر اتاق های ساختمان است.

مزایای نصب وال پست گالوانیزه چیست؟

●دارای وزن کمی بوده و می توان آن را به صورت به هم پیوسته به اجرا درآورد‌

●به دلیل قاب جداگانه ای که دارد، وابسته به ساختارهای کمکی و اضافی نیست.

●می تواند در برابر بارهای اضافی، مقاومت و استحکام بالایی از خود نشان دهد.

●از انعطاف پذیری زیادی برخوردار است و می توان به راحتی درب و پنجره و سایر تجهیزات را بر روی آن اجرا کرد.

●عایق صدا می باشد و از سر و صدای زیاد در داخل ساختمان جلوگیری می کند.

●از استحکام و دوام بالایی در برابر حریق و آتش سوزی برخوردار می باشد.

قیمت وال پست گالوانیزه:

وال پست گالوانیزه قیمت بسیار پایین تری نسبت به سایر وال پست ها دارد و به همین دلیل مهندسان و طراحان سازه این نوع وال پست را برای افزایش مقاومت و ایمنی سازه و جلوگیری از زیان های مالی و جانی، به کار می برند.

نتیجه گیری

بنابراین وال پست نقش اساسی در جلوگیری از خرابی دیوار و ایجاد یکپارچگی برای آن دارد. به همین دلیل نصب و قرار دادن وال پست در ساخت پروژه های ساختمانی از ضروریات می باشد و هنگام بروز حوادث طبیعی از ریزش ساختمان و بروز بلایای جانی و مالی پیشگیری می کند.

امروزه وال پست های نوین و گالوانیزه جایگزین وال پست های قدیمی شده اند که هم دارای نصب و اجرای آسان و سریعی می باشند و هم از مزایای بیشتری نسبت به سایر وال پست ها برخوردار هستند.

هنگام اجرای وال پست باید به ضوابط موجود در ایین نامه دقت نموده و مطابق با مقررات و قوانین تعیین شده، به اجرای وال پست اقدام نمود. تا از زیان ها و خسارات ناشی از اجرای وال پست مغایر با ضوابط جلوگیری شود.

سخن اخر

در این مقاله سعی نمودیم در مورد وال پست و اهمیت اجرای آن در ساختمان، مطالبی را در اختیار شما همراهان قرار دهیم و شما را با ضرورت کاربرد آن آشنا نمائیم.

هم چنین در مورد وال پست نوین و وال پست گالوانیزه نیز توضیحاتی ارائه دادیم . امیدواریم که اطلاعات کافی در مورد این نوع وال پست ها را کسب نموده باشید و در مورد مزایای وال پست نوین با برند رادپست و گالوانیزه، آشنا شده باشید.

برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه می توانید با کارشناسان سایت نیز ارتباط برقرار نمایید و از مشاوره و راهنمایی ایشان در این زمینه استفاده نمایید.

توجه: این مطلب یک رپورتاژ آگهی (تبلیغات) بوده و سایت سازه پلاس هیچگونه نظر و مسئولیتی ندارد. در صورت نیاز به لینک‌های داخل متن مراجعه فرمایید.

۰ دیدگاه