انتخاب برگه

🏗️ فرصت‌های صنعت ساختمان پس از فعال‌سازی مکانیزم ماشه

مهر 6, 1404 | صنعت ساختمان | ۰ دیدگاه

🏗️ فرصت‌های صنعت ساختمان پس از فعال‌سازی مکانیزم ماشه
🏗️ فرصت‌های صنعت ساختمان پس از فعال‌سازی مکانیزم ماشه

1. خودکفایی و تقویت تولید داخلی

  • بیش از ۹۸٪ مصالح ساختمانی در ایران تولید می‌شود؛ بنابراین تحریم‌ها می‌توانند انگیزه‌ای برای توسعه بیشتر صنایع بومی و کاهش وابستگی به واردات باشند.
  • رشد صنایع مکمل مثل فولاد، سیمان، شیشه و کاشی می‌تواند به صادرات منطقه‌ای نیز منجر شود.

2. افزایش جذابیت سرمایه‌گذاری در مسکن

  • در شرایط تورمی، سرمایه‌ها برای حفظ ارزش به سمت دارایی‌های ثابت مثل زمین و مسکن حرکت می‌کنند.
  • این روند می‌تواند تقاضا برای ساخت‌وساز را در میان‌مدت افزایش دهد، به‌ویژه در پروژه‌های میان‌قیمت و مصرفی.

3. بازار جدید برای فناوری‌های بومی

  • محدودیت واردات تجهیزات خارجی، فرصت رشد برای شرکت‌های دانش‌بنیان ساختمانی ایجاد می‌کند (مثلاً تولید مصالح نوین، نرم‌افزارهای طراحی و مدیریت پروژه).
  • توسعه فناوری‌های بومی در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر و ساختمان‌های کم‌مصرف می‌تواند جایگزین واردات شود.

4. تمرکز بر پروژه‌های ملی و حمایتی

  • دولت برای مقابله با رکود و فشارهای خارجی، معمولاً به سمت پروژه‌های عمرانی و مسکن حمایتی (مثل نهضت ملی مسکن) حرکت می‌کند. این سیاست می‌تواند فرصت‌های کاری برای پیمانکاران و مهندسان ایجاد کند.

5. بازتعریف بازارهای صادراتی

  • با محدودیت‌های غربی، ایران می‌تواند صادرات خدمات فنی و مهندسی در حوزه ساختمان را به کشورهای همسایه و آفریقا گسترش دهد.
  • تجربه شرکت‌های ایرانی در پروژه‌های بزرگ (سدسازی، برج‌سازی، مسکن انبوه) می‌تواند به مزیت رقابتی تبدیل شود.

جمع‌بندی

فعال‌سازی مکانیزم ماشه بدون شک فشارهایی مثل رکود معاملات و افزایش هزینه‌های مالی ایجاد می‌کند، اما در دل آن فرصت‌هایی برای خودکفایی مصالح، رشد فناوری‌های بومی، جذب سرمایه‌های سرگردان، و توسعه بازارهای منطقه‌ای نهفته است.

۰ دیدگاه

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *