انتخاب برگه

اصول اندازه‌گذاری پلان‌های ساختمانی

آبان ۱۹, ۱۴۰۰ | آموزشی | ۱ دیدگاه

برای این که نقشه ای دقیقاً مطابق طرح ذهنی طراح ساخته شود می­‌باید همه اندازه­‌های کلی و جزئی در نقشه‌­ها داده شود، به نحوی که مجریان و سازندگان مجبور نشوند بعضی از اندازه ها راحدس زده یا در نقشه اندازه بگیرند. انداز­ه­‌گذاری کامل و دقیق در نقشه‌­های فاز دو که نقشه های اجرایی است، اهمیت بسزایی دارد.

اندازه گذاری پلان‌­ها در دو مرحله صورت می­گیرد: الف- اندازه­‌گذاری خارجی و ب- اندازه­‌گذاری داخلی.

الف- اندازه گذاری خارجی: در مثال شکل زیر نمونه اندازه‌گذاری یک پلان نشان داده شده است. همانطور که ملاحظه می‌شود اندازه­‌گذاری خارجی در دو محور افقی و عمودی انجام می‌شود و در هر راستا خطوطی به موازات هم ترسیم شده و انداز­ه‌­ها روی آنها منعکس می‌گردد.

مطابق مثال بالا معمولاً اندازه‌­گذاری‌­ها در سه ستون با شرایط زیر انجام می شود:

۱- خط اندازه سراسری: اولین خط اندازه از بیرون ساختمان است که طول کل ساختمان را نشان می‌دهد.

۲خط اندازه­‌ی شکستگی­‌ها: این خط اندازه به ساختمان نزدیکتر است و اندازه و محل شکستگی های بدنه­‌ی ساختمان را نمایش می‌دهد. همچنین، محل تلاقی دیوارها با بدنه را مشخص می نماید.

۳- خط اندازه‌­ی موقعیت‌­ها: نزدیکترین خط اندازه به ساختمان است که محل استقرار و ابعاد درها و پنجره ها و… را نشان می‌دهد.

ب-اندازه گذاری داخلی: این اندازه‌گذاری بر حسب نیاز به صورت طولی و عرضی انجام می‌شود. در این اندازه‌گذاری ابعاد فضاها، طول و ضخامت دیوارها، ابعاد درها و تجهیزات در یک ستون نوشته می‌شوند مانند مثال شکل زیر:

دقت کنید که تجهیزات ثابت مانند تجهیزات فضاهای خدماتی در نقشه اندازه­‌گذاری می­‌توانند نشان داده شوند، اما مشخص کردن مبلمان فضاها سبب شلوغی و ناخوانایی نقشه می­‌شود.

ارتفاع کف پنجره رامعمولاً در مقاطع ونماها نمایش داده واندازه‌گذاری می‌­کنند.در صورتیکه نمایش ارتفاع بعضی ازکف پنجره‌ها درمقاطع عملی نباشد میتوان، آنها ر ادر پلان مانندشکل زیر اندازه‌گذاری کرد.

۱ دیدگاه

  1. بهمن شجاعی

    اوکی بابت آگهی بخشی فنی معماری آفرین بر شما

    پاسخ

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *