نقشه های فاز یک معماری برای نمایش چگونگی ساختمان، نحوهی تنظیم فضاها و تناسبات آنها مورد استفاده قرار میگیرد ولی این نقشهها فاقد مشخصات دقیق مصالح و نکات فنی برای اجرای ساختمان هستند. در ادبیات فنی ترسیمات فاز دو معماری به ارایه نقشه هایی اجرایی ساختمان میپردازد. در این نقشه ها نحوه اجرا و جزییات اجرای پروژه بطور دقیق بیان شده تا براساس همین ترسیمات پیمانکار اجرای پروژه را عملیاتی نماید.
نقشههای اجرایی پروژه یا نقشه های فاز ۲ شامل نقشه های معماری، سازه، تأسیسات مکانیکی و تأسیسات الکتریکی است. نقشه کشی فاز دو مستلزم آگاهی وسیع، دقت و تمرین زیاد است تا ضمن کامل بودن تک تک نقشه ها، هماهنگی لازم بین نقشههای سازه، تأسیسات مکانیکی و تأسیسات الکتریکی و معماری وجود داشته باشد.
پلان در نقشه های فاز دو معماری
نقشه های فاز ۲ دارای مشخصات لازم برای اجرای پروژه است. در پلان فاز دو ترسیمات زیر نسبت به پلانهای فاز یک اضافه میشود:
- ترسیم دیوارهای ساختمان با لایه های اجرایی
- ترسیم تراز ارتفاعی طبقات
- ترسیم دستگاه پله با مشخصات کامل مانند تعداد پله ابعاد، جهت و…
- انطباق نقشه های تأسیسات برق و مکانیک با معماری (داکت های تأسیساتی بر روی نقشه معماری نمایش داده شود و منطبق با نقشه های تأسیسات باشد)
- معرفی درها و پنجره ها (تیپ بندی در و پنجره)
- ترسیم جزئیات اجرایی و بزر گنمایی سرویس بهداشتی، حمام، آشپزخانه و دستگاه پله
- اندازه گذاری کامل پلان
در نمونه پلان شکل زیر تفاوت نقشه های فاز یک با نقشه های فازدو نشان داده شده است:

نما و برش در نقشه های فاز دو
در شکلهای زیر نقشه های نما و برش مربوط به فاز ۱ و ۲ یک ساختمان نشان داده شده است. همانطور که ملاحظه میشود ترسیمات در فاز دو نسبت به فاز یک اطلاعات لازم را در مورد پوشش دیوارها ، موقعیت ، ابعاد و نوع بازشوها ، وضعیت دودکشها ، شکل زمین ، تناسبات عمودی اجزای ساختمان ، شکل و جنس سقفها ، نرده ها و دست اندازهای بالکن ها ، مصالح و جزییات اجرایی نما و … ارائه میدهد.

۰ دیدگاه