منابع تحت فشار را میتوان از جمله مهمترین ابزارهای مربوط به یک سیستم آبرسانی دانست. این منبعها با مزایای بینظیر خود به شما در مصرف انرژی و کاهش استهلاک پمپ آبرسانی کمک میکنند. منبع تحت فشار انواع مختلفی دارد که هر یک از آنها دارای ویژگیهای منحصربهفرد خود هستند. در بسیاری از مناطقی که فشار آب به میزان لازم نیست و یا قطعی جریان آب بهصورت مکرر اتفاق میافتد، باید از مخزن ذخیره آب برای تغذیه اولیه پمپ آب استفاده کننده به همین خاطر برای اینکه از نوسان فشار در هنگام کارکرد پمپ جلوگیری کنند از منبعهای تحت فشار استفاده کرد.
ساختار کلی این منبعها بهگونهای طراحی شده است تا حتی پس از خاموش و روشنشدنهای مکرر اختلالی در عملکرد پمپ به وجود نیاید. از این منبعها میتوان در منازل مسکونی، مناطق تجاری، کارگاههای صنعتی و… استفاده کرد. منبعهای تحت فشار بهآسانی هرچهتمامتر نصب میشوند و در واقع جهت نصب آنها نیاز ابزار خاصی نیست.
در این متن قصد داریم شما را به طور کامل با کلیه مطالب مربوط به منبعهای تحت فشار آشنا کنیم. بهتبع شناخت این موارد به شما کاربران گرامی کمک میکند تا یک محصول باکیفیت و استاندارد را خریداری کنید. پس با ما همراه باشید.
مخزنهای تیوپی و دیافراگمی بسیار رایج هستند
منبع تحت فشار چه نوع منبعی است؟
امروزه از منبع تحت فشار جهت بهبود آبرسانی به بخشهای مختلف ساختمانهای مسکونی استفاده میشود. کارایی اصلی این منابع، کاهش میزان کار پمپ آب است. همانطور که میدانید پمپهای آبرسانی بهصورت بیوقفه با کمترین میزان برداشت آب کار میکنند. در واقع اگر سیستمی جهت کاهش میزان کار پمپ وجود نداشته باشد، استهلاک پمپ آب به طور چشمگیری افزایش پیدا می کند که در این حالت امکان دارد پمپ به دلیل همین کار بیوقفه بسوزد.
در چنین شرایطی استفاده از منبعهای تحت فشار به کاربران کمک میکند علاوه بر جلوگیری از سوختن پمپ، فشار کلی آب را در طبقات مختلف ساختمان به یک میزان نگه دارند. مخازن تحت فشار برخلاف مخازن عادی دارای یک مخزن فشرده هستند. در زمانی که پمپ آبرسانی خاموش شود، هوای فشرده موجود در این منابع وظیفه تنظیم فشار آب را بر عهده میگیرد تا ساکنان ساختمان مدنظر با کاهش فشار آب و یا نوسان فشار آب روبرو نشوند.
منبعهای تحت فشار در چه مدلهایی تولید میشوند؟
همانند سایر وسایل آبرسانی، منبع تحت فشار نیز در مدلهای مختلفی از جمله منبع تحت فشار تیوپی، منبعهای تحت فشار دیافراگمی به تولید میرسند. در ادامه بهصورت مختصر در مورد هر یک از مدلها صحبت میکنیم.
منبع تحت فشار تیوپی
مهمترین بخش از منبع تحت فشار تیوپی، یک بالون یا تیوپ است که درون مخزن قرار میگیرد. دور این تیوپ بهوسیله هوا پر میشود. در واقع هنگامی که پمپ آبرسانی در حال فعالیت است، بالون یا تیوپ مدنظر نیز بهصورت همزمان انبساط پیدا میکند و حجم عظیمی از آب را بصورت تحت فشار در خود جای میدهد.
زمانی که پمپ بهصورت خودکار خاموش شود، هوای متراکم موجود دور تیوپ باعث می شود که در مواقع مصرف برداشت جزئی آب، آب ذخیره شده را به سمت مصرف کننده ها به داخل لوله هدایت کند. همین هوای متراکم فشار آبی که از درون مخزن خارج میشود را افزایش میدهد. این نوع منبعها در اندازههای مختلفی تولید میشود و بهترین گزینه برای منازل مسکونی به شمار میآیند.
منبع تحت فشار دیافراگمی
عملکرد این نوع منبع تحت فشار دقیقاً همانند منبع تحت فشار تیوپی است ولی برخلاف منبعهای تحت فشار تیوپی، این منبعها بهجای یک بالون، از یک دیافراگم پلاستیکی بهره میبرند. که این دیافراگم در کناره ها و کف مخزن به جداره مخزن چسبیده شده و فقط در قسمت فوقانی مخزن هوای فشره وجود دارد تا در زمان کارکرد پمپ آبرسانی این دیافراگم عمل تحت فشار قراردادن آب را انجام دهد که بهمحض اینکه کارکرد پمپ دچار اختلال شود، دیافراگم مدنظر فعالیت خود را آغاز میکند. همین فرایند بسیار ساده و کاربردی موجب میشود تا فشار آب حتی در طبقات بالایی نیز یکسان باشد.
مهمترین مزایای منبعهای تحت فشار آب
اصلیترین مزیت منبعهای تحت فشار نسبت به منابع عادی آب، یکنواخت نگه داشتن فشار آب خروجی است. تفاوتی ندارد که پمپ شما در چه زمانی فعالیت خود را متوقف میکند؛ زیرا با استفاده از این منبعها دیگر نیاز نیست از بابت فشار آب خروجی نگران باشید. یکی دیگر از مهمترین مزایای این نوع منبعها، کاهش مصرف انرژی بواسطه کاهش تعداد دفعات روشن و خاموش شدن پمپ آب می باشد و به همین دلیل میتوان از آنها برای مدت بسیاری طولانی بهرهبرداری کرد.
این منبعها بهصورت کاملاً بهداشتی تولید میشوند و به دلیل پوشش خاص خود هیچگونه آلودگی خاصی را به درون آب وارد نمیکنند. منبعهای تحت فشار دیافراگمی بر خلاف منابع تحت فشار تیوپی میتوانند به بازرسی یا بازدیدهای دورهای کمتری نیاز دارند و معمولاً دچار مشکل فنی نمیشوند. دلیل این امر را میتوان با ساختار بسیار ساده اما کاربردی منبع تحت فشار مرتبط دانست. شرکت تدابیر صنعت پمپ آوین بهعنوان تامینکننده این منابع در حال فعالیت است.
این منبعها موجب تداوم فشار آب میشوند
افزایش عمر سیستم آبرسانی با استفاده از منبعهای تحت فشار
همانطور که فشار پایین آب میتواند موجب ایجاد مشکلات خاصی برای ساکنان ساختمان شود، افزایش بیش از حد فشار نیز مشکلات خاص خود را به دنبال دارد. تصور کنید به دلیل اختلال در عملکرد پمپ، میزان فشار خروجی آب به شکل نادرستی بالا رود.
بهتبع چنین امری نه تنها موجب نارضایتی کاربران میشود، بلکه باعث ایجاد ضربه ناگهانی و انتقال ضربه و لرزش به لوله کشی ها ساختمان در هنگام روشن و خاموش شدن پمپ آب می شود که اصطلاحا به آن ضربه قوچ می گویند.
بهرهگیری از یک مخزن تحت فشار آب به شما کمک میکند تا با صرف کمترین هزینه، از وقوع چنین مشکلاتی به طور کامل جلوگیری کنید. منبع تحت فشار میزان فشار خروجی را بهصورت یکنواخت نگه میدارند؛ بنابراین حتی در زمانی که به دلیل اختلال در پمپ میزان فشار آب به شدت بالا رود، خطری سیستم آبرسانی ساختمان مدنظر را تهدید نمیکند.
کاربرد منابع تحت فشار
استفاده از منابع تحت فشار کاربرد عمومی فراوانی دارد برای مثال از این منابع به عنوان منبع انبساط دیگ و چیلر و همچنین برای استفاده در بوستر پمپ آتش نشانی نیز استفاده می شود.
چرا باید از منبعهای آب استفاده کنیم؟
همانطور که در ابتدای متن گفته شد، منبعهای تحت فشار بهترین گزینه برای اماکنی به شمار میآیند که معمولاً رساندن مداوم آب و و حفظ و کاهش مصرف انرژی حائز اهمیت است. این منبعها میتوانند با استفاده از فشار هوا، میزان آب خروجی از منبع را به نحوی تنظیم کنند که کاربران با نوسان فشار آب مواجه نشوند.
سخن پایانی
در واقع استفاده از منبعهای تحت فشار در مناطقی مانند ساختمانهای بلندمرتبه یک امر ضروری است. منبع تحت فشار بهراحتی در محل مدنظر شما نصب میشود. این منابع با بهرهگیری از آلیاژهای بسیار مناسب به تولید میرسند و بنابراین نیاز نیست در مورد آسیبدیدگی و یا خرابی آنها نگران باشید. اگر به دنبال این منبع هستید، میتوانید با شرکت تدابیر صنعت پمپ آوین در ارتباط باشید تا مشاورههای لازم در خصوص منبع با کیفیت متناسب با نیاز و سطح انتظار را به شما ارائه دهد.
توجه: این مطلب یک رپورتاژ آگهی (تبلیغات) بوده و سایت سازه پلاس هیچگونه نظر و مسئولیتی ندارد. در صورت نیاز به لینکهای داخل متن مراجعه فرمایید.
۰ دیدگاه