انتخاب برگه

سازه های نوین در ابنیه مدرن ۲

آذر ۲۹, ۱۴۰۱ | معماری | ۰ دیدگاه

ساختمان ‌سازی صنعتی است که مدام در حال پیشرفت می ‌باشد و باید بتواند نیاز جمعیت رو به رشد جهان را پاسخ بدهد. این صنعت مهم می ‌بایست در کمترین زمان بتواند بیشترین بازدهی را داشته و در کنار سرعت بالا باید دارای کیفیت، استحکام، زیبایی و خلاقیت هم باشد. از این جهت فناوری ‌های زیادی برای رسیدن به این مهم ابداع شدند که برخی از آنها واقعا باعث بهبود و پیشرفت این صنعت شده ‌اند. فناوری ‌های نوین ساختمانی که کم هم نیستند برای کمک به صنعت ساخت ‌و ساز وجود دارند که مهندسان و معماران با استفاده از آنها هیچ محدودیتی برای ساخت و خلق ساختمان‌ های جدید ندارند. با استفاده از این فناوری ‌ها می ‌توان ساختمان ‌های هر چه زیباتر، با کیفیت ‌تر، متنوع‌ تر و سریع ‌تر ساخت. در ادامه این مقاله تعدادی از مهمترین و کاربردی ‌ترین فناوری ‌های نوین ساختمانی را معرفی خواهیم کرد ولی قبل از آن بهتر است با اهمیت این فناوری ‌ها در صنعت ساخت‌ و ساز آشنا شویم.

فناوری نوین ساختمانی در واقع به مجموعه ‌ای از متدها گفته می ‌شود که به کاربرد‌های فناوری در صنعت ساخت ‌و ساز پرداخته و با ایجاد فرصت ‌های بهتر به بهبود عملکرد پروژه ‌های ساختمانی می ‌انجامد. از موارد مهمی که کاربرد و کارایی آنها در صنعت ساخت ‌و ساز ثابت شده است میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

استفاده از تکنولوژی ‌های نوین در ساختمان‌ سازی باعث افزایش بهره‌ وری این صنعت به میزان ۳۰ الی ۴۵ درصد شده است که آمار بسیار چشمگیری است.

این تکنولوژی کمک می‌ کند که کیفیت مصالح و مواد استفاده شده در ساخت ‌و ساز پیش ‌بینی شود و بهترین‌ ها برای کار مورد استفاده قرار گیرند.

استفاده از تکنولوژی‌ های نوین ساختمانی باعث عدم هدر رفت منابع طبیعی می‌ شود و به همین جهت از سوی نهادهای مختلف مورد پسند واقع شده است.

تکنولوژی نوین و ماشینی در صنعت ساختمان‌ سازی باعث بهبود کیفیت، افزایش سرعت کار، صرفه‌ جویی در هزینه ‌ها و غیره می‌ شود.

شبیه ‌سازی الکترونیکی که یکی از همین تکنولوژی‌ ها است باعث بهبود عملیات، افزایش ایمنی و کیفیت، کم کردن هزینه ‌ها و غیره می ‌شود.

انواع سازه های نوین

سازه تاشو

ساختارهای تاشو را می‌توان شکلی از ساختارهای غشایی در نظر گرفت اما غشا مانند اوریگامی به جای خم شدن تا شده است. از صفحات تاشو می‌توان برای پوشش سطوح صفحه‌ای استفاده کرد که نیاز به تقویت کمتری نسبت به صفحات افقی مستقیم دارد. چین‌های شیب‌دار، ترکیب اسلب‌های افقی و تیرهای عمودی را در انتقال بارها به تکیه گاه ستون یا مستقیماً به زمین انجام می‌دهند.

سازه های نوین در ابنیه مدرن
سازه های نوین در ابنیه مدرن

سازه پنوماتیک

از نظر ریاضی، سازه حبابی یک ساختار سه بعدی است که نشان دهنده یک فرم ایده آل از حباب‌های هم اندازه است. به طور خلاصه، این یک ساختار با حجم مساوی با حداقل سطح را نشان می‌دهد. معروف‌ترین کاربرد این سیستم سازه‌ای، نماد آبی پکن است که مسابقات المپیک تابستانی ۲۰۰۸ را برای مسابقات شنا و غواصی میزبانی کرده بود. این نماد شامل یک ساختار قاب فولادی سبک حبابی است که از حباب‌های پُر از هوا ETFE (یک ماده پلاستیکی شفاف) ساخته شده است.

سیستم سازه‌ای،ورزشگاه المپیک آبی پکن
سیستم سازه‌ای،ورزشگاه المپیک آبی پکن

سیستم قاب‌ فولادی نورد سرد

این فناوری نوین ساختمانی یک سیستم ساختمانی کامل است که به ‌واسطه اتصالات پیچی تولید می ‌شود. این سیستم ساختمانی متشکل از سه جزء اصلی، یعنی قاب‌ های فولادی سرد نورد شده، لایه عایق صوتی و حرارتی و صفحات تخته گچی برای پوشش رویه است. این سیستم ساختمانی قابلیت ترکیب و انسجام با سیستم‌ های دیگر همچون ساختمان‌ های بتن آرمه را دارد و کاربرد آن بیشتر برای ساختمان‌ های کوچک، دفاتر و خانه‌ های دو طبقه است.

سیستم قاب‌ فولادی نورد سرد(lsf)
سیستم قاب‌ فولادی نورد سرد(lsf)

سخن آخر

هر روز فناوری ‌های جدیدی ابداع می ‌شوند که یا جای قبلی ‌ها را می ‌گیرند‌ و یا در کنار آنها به بهبود عملکرد صنعت ساختمان‌ سازی کمک می ‌کنند. این تکنولوژی‌ ها اهمیت بسیار زیادی در صنعت ساخت ‌و ساز دارند، چرا که با ورود آنها به این عرصه عملکرد این صنعت نیز پیشرفت روز افزون داشته است. لازم به ذکر است که فناوری ‌های نوین ساختمانی آنقدر زیاد هستند که توضیح دادن آنها فقط در یک مقاله نمی ‌گنجد و لذا در این ‌جا سعی شد فقط تعداد کمی از آنها که کاربرد وسیع ‌تری دارند معرفی شوند.

۰ دیدگاه

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *