* هماهنگی با مالک و یا نماینده قانونی ایشان جهت بازدید میدانی از ملک و همجواریها
* تذکر تلفنی به صاحب کار جهت رؤیت کلیه مدارک و نقشهها و پروانه ساختمان
* آخرین برگ جواز، برگه شروع عملیات ساختمانی است، بنابراین اطلاعات پروانه ساختمان را به دقت رؤیت میکنیم.
* در قسمتی که نام مهندسین طراح و ناظر درج شده است را میبینیم که اگر مجری داشته باشد، نام ایشان در آنجا درج شده باشد.
* بیمهنامه را کنترل میکنیم که شامل کلوزهای مهم باشد. (ناظر میتواند مالک را موظف کند به بیمه کردن ساختمان) کلوزهای مهم: آیا بیمه اشخاص ثالث را شامل میشود؟ آیا خارج از ساعات کارگاهی را شامل میشود؟(این مورد خیلی مهم است)، چند نفر کارگر بیمه شوند؟ و… اگر این موارد در بیمهنامه نباشد با الحاقیه حتماً آنها را اضافه کنیم.
(بیمه همجواریها، مسئولیت مدنی در قبال عملیات اجرایی (بیمه همسایهها)، بیمه تضمین کیفیت، بیمه حوادث، بیمه تمام خطر و …)
* نام و مشخصات و شماره تماس طراح را برداشت کنیم
* نقشههای سازه نگهبان را کنترل و بررسی میکنیم (هم بهصورت پلانی و هم بهصورت دیتیل)
* از همجواریها بازدید میکنیم (از پشتبام جهت کنترل دیوارهای همسایه و کنترل دیوار مشترک – از زیرزمین جهت انطباق نقشههای سازه نگهبان با وضعیت موجود)
* کنترل ابعاد زمین و بر و کف و نحوه برطرف کردن مغایرتهای پروانه ساختمانی با نقشههای معماری
* اگر دیوار مشترک داشته باشیم و یا بحث عدم ایستایی همجواریها به راهکارهایی همچون دادخواست و تأمین دلیل اکتفا کنیم.
* بدون بیمه کارگران و همجواریها تحت هیچ شرایطی دستور شروع به کار را صادر نمیکنیم و اگر بیمهنامهها کافی نبود صاحب کار بایستی حتماً الحاقیه بگیرد.
* اگر نقشه سازه نگهبان نیلینگ، انکراژ و یا دیگر سیستمهای نظیر آن بود، بههیچعنوان به صاحب کار اجازه کار بدون رضایت محضری از همجواریها را نمیدهیم.
* به مالک حتماً یادآوری شود که قرارداد پسماند جهت حمل نخاله را با پیمانکار منعقد کند و از دفتر خدمات الکترونیک کد رهگیری دریافت نماید، در غیر این صورت برگ شروع عملیات ساختمانی صادر نخواهد شد.
* مالک باید حتماً شماره کد قطعی آب و برق و گاز را قبل از تخریب به ناظر ارائه دهد. (مشکلات گاز و علمک و جای مناسب برای آن و یا برق کارگاهی و کنتور آب و…)
* با ارائه برگ شروع عملیات ساختمانی فرم همجواریها را نیز داده شود.
* در کار نظارت هیچگونه بحث شفاهی با مالک نداریم، تمام موارد باید بهصورت مکتوب و با رسید معتبر به مالک ابلاغ شود و مستندسازی محکمهپسندی از تمام اعلامها (اخطار، ابلاغ و…) داشته باشیم.
* در مباحث محاسبات بههیچعنوان ورود پیدا نمیکنیم
* اگر در تطابق سازه و معماری و هنگام کنترل آنها به این باور رسیدیم که فرضاً نقشههای محاسباتی اشکالدار، میتوانیم بهصورت کتبی با محاسب نامهنگاری کنیم و در صورت نتیجه نگرفتن نقشهها را برای کنترل به سازمان نظاممهندسی ارائه نماییم.
* حتماً از کل صفحات پروانه و استفاده از موارد مکتوب در آن جهت قید کردن در تذکرات کتبی کپی تهیه شود.
* کلیه موارد ابلاغی شامل اخطارها و نکات اجرایی و … فقط بایستی بهصورت کتبی و درازای دریافت رسید، انجام پذیرد
* مالک را در تهیه زونکن کارگاهی و قرار دادن مدارک لازم شامل کپی پروانه، بیمهنامهها، نقشههای کارگاهی، دماسنج، دفتر شرح وقایع روزنامه و… در آن، الزام نماییم.
* بههیچعنوان منتظر اعلام مالک جهت بازدید از مراحل عملیات ساختمانی نباشیم، بالأخص در زمان تخریب و گودبرداری
* ۷۲ ساعت قبل از شروع گودبرداری با ورود به سایت سازمان و ورود به قسمت خدمات مهندسی درخواست بازرسی جهت بازدید گودبرداری را ثبت مینماییم.
* در صورت وجود ساختمانهای قدیمی فاقد استحکام در همجواری ملک موردنظر، ناظر بایستی درخواست کتبی جهت کارشناسی ملک مجاور را به مالک بدهد. (موضوع ماده ۳۳۳ قانون مدنی) و مالک با مراجعه به شورای حل اختلاف و درخواست کارشناس رسمی جهت تأمین دلیل و اظهارنامه نماید.
* در صورت نداشتن مهندس مجری صاحب صلاحیت در پروژه، کار را متوقف نمیکنیم؛ ولی حتماً گزارش میکنیم که مهندس مجری صاحب صلاحیت در پروژه حضور ندارد.
* فرم دوصفحهای (تبصره ماده ۷ ماده ۱۰۰ شهرداری) توسط مالک یا دفتر خدمات الکترونیک به ناظر داده میشود که ناظر باید جهت گواهی امضاء به دفاتر ثبتاسناد رسمی مراجعه نماید.
بابت این سایت خوبتون و راهنمایی به جا و کار امد خیلی تشکر میکنیم امیدوارم روند هر چه بیشتر فعالیت ها ادامه داشته باشد
با سلام یه سوال داشتم در صورتی که جواز صادر بشه ولی مالک اقدام به شروع عملیات ساختمانی نکنه حق نظارت چطور حساب میشه ؟ و ناظر میتونه تقاضا کنه یه کار دیگه بگیره یا خیر ؟اگه مالک اصلا شروع بکار نکنه و جواز باطل بشه حق نظارت چطور محاسبه میشه . با تشکر
سلام، قرارداد نظارت یکساله تنظیم میشه و یک سهم از ۸ پرونده شما مشغول میشه، شما میتونید کار دوم رو بگیرید و ارتباطی به پرونده اولی که شروع کار نزده، ندارد.
بحث مالی هم شما با نظام مهندسی طرف هستید و میتونید درخواست ۹۰% حق الزحمه تون در انتهای قرار داد رو داشته باشید. البته بهتره هم به مالک و هم به نظام بصورت کتبی همین موضوع عدم شروع کار و گذشت قرارداد نظارت رو اطلاع بدید.
با سلام
من مهندس ناظر پروژه ای هستم که مالک بدون اطلاع رسانی به من در روز جمعه عملیات تخریب رو به پیمانکار داده و به دلیل تخریب غیر اصولی متاسفانه کارگر پیمانکار فوت کرده
با توجه به اینکه هم در قرارداد بین ناظرین و مالک هم در پشت پروانه ساختمانی و هم در برگه تعهد نظارت مالک مکلف به اطلاع رسانی مکتوب به ناظر و سپس دریافت مجوز از ناظر برای شروع عملیات هست، آیا من به عنوان ناظر درصد تقصیر میگیرم؟
لطفا به ایمیل پاسخ رو بفرستید ممنون
سلام، نظر شورای انتظامی و دادگاه اصل هست ولی در هر صورت حتی اگر ناظر کاملا همه موارد را رعایت کرده باشد، یک درصد تقصیری مثلا ۵-۱۰% به ناظر می دهند. و اینکه مجوز شروع عملیات ساختمانی نداده اید از مسئولیت شما کم می کند ولی دلیلی بر رفع کامل مسئولیت شما نیست. امیدوارم ساختمان و پیمانکار و.. بیمه کامل بوده باشند. چون فوت اتفاق افتاده حتما با کارشناسان حقوقی مستقر در نظام مهندسی کمک بگیرید.
چرا واقعا اگر ناظر همه موارد رو رعایت کرده و پیمانکار به ناظر طبق قانون اطلاع نداده ناظر باید تقصیر بگیره؟؟این قانون از کجا اومده و شما از کجا میدونید که تقصیر میگیره و ناظران رو میترسونید؟؟
سلام
منظور از مهندس ناظر شخصی هستش که حتما پروانه نظارت داشته باشه از نظام مهندسی ?
چون من هنوز نمیتوانم در ازمون نظام شرکت کنم برای اینکه بتوانم کار کنم چه باید انجام بدم
یعنی اگر یک ساختمانی به من پیشنهاد شد میتوانم قبول کنم بحث نظارت یا اجرایش را یا نه
سلام، برای ناظر پروژه بودن باید پروانه نظارت داشته باشید، سایر امورات کارگاهی سهیتند که نیازی به پروانه اشتغال نیست.
سلام و ممنون از سایت خوبتون
ناظر سازه و هماهنگ کنندهی پروژهای هستم .
مالک بدون اطلاع اقدام به تخریب ساختمان قدیمی نموده . سقف و پنجرهها چیده شده . (ملک ویلایی بوده و ساختمان جدید زیرزمین و گودبرداری عمیق ندارد )
در تماسی که با کارفرما داشت ، گفتن که خودم بلدم به مجری خبر میدم ! که به مجری هم خبر نداده .
حالا من چه نامهای و به کجا باید بزنم ؟
و اهرم فشار من به این کارفرما برای جلوگیری از ادامهی کار در همین ابتدا جهت تغییر رویه چیست ؟
شما همین مواردی گفتید رو به مرجع صدور پروانه ساخت (شهرداری و نظام مهندسی) گزارش می دهید.
که مالک بدون اطلاع ناظر شزوع به عملیات ساختمانی و تخریب کرده و بدون رعایت موارد ایمنی اقدام می کند.
سلام
ممنون از زحمات شما و دوستان
لطفا در صورت امکان یه تعریف دقیق از شروع عملیات ساختمانی ارائه دهید
آیا تخریب ساختمان قدیمی ملاک است یا شروع عملیات گودبرداری؟
از چندین نفر سوال کردم و نظرهای مختلفی داشتند
لطفا نامه ها و دستور کارهای و صورتجلسات مورد نیاز را بروی شروع عملیات اجرایی ارائه نمائید
سلام، در هر صورت مسئولیت ناظر از امضا اولین برگه دفترخانه و قبول مسئولیت مربوط به پروژه شروع می شود. عملیات ساختمانی از تخریب ساختمان قدیمی ملاک هست، ولی اگر مالک از قبل اقدام کند معمولا نادیده گرفته می شود. فرمت برگه شروع عملیات ساختمانی در وبسایت نظام مهندسی استان ها هست
مالکین با توجه به اینترنت آگاهی دارند و از ناقص بودن قانون که ناظر باید نظارت مستمر داشته باشد سوء استفاده میکنند
از این جمله که نظارت باید مستمر باشد سوء استفاده میکنن و به ناظر اطلاع نمیدن عملیات های ساختمانی را و نظام مهندسی و شهرداری و ناظر و دادگاه را به چالش میکشن
برای این قانون باید یه راهکاری پیدا شود تا جلوی سوء استفاده مالک گرفته شود
پایه ۱ نظام مهندسی
با توجه به اینکه شروع عملیات رو امضا کردم مالک بدون اطلاع و به صورت نا ایمن در عرض ۲ ماه طبقاتو کار کرده که با نقشه های اجرایی تطابق نداره در این مرحله چه گزارشی بنویسم
سلام، همین موردی که اینجا فرمودید، رو بصورت گزارش (به شهرداری و نظام) نوشته و توقف عملیات ساختمانی دهید.