انتخاب برگه

نگاهی معمارانه به برخی ورزشگاه‌های کشور قطر در جام جهانی ۲۰۲۲

دی ۲۳, ۱۴۰۰ | معماری | ۰ دیدگاه

جام جهانی فوتبال ۲۰۲۲ بیست و دومین دوره جام جهانی فوتبال است که از ۲۱ نوامبر تا ۱۸ دسامبر ۲۰۲۲ (۳۰ آبان تا ۲۷ آذر ۱۴۰۱) در قطر برگزار خواهد شد. این اولین جام جهانی است که در خاورمیانه و یک کشور عربی برگزار می‌شود. همچنین این برای دومین بار است که کشوری از آسیا میزبانی این مسابقات را بر عهده دارد. 

به دلیل شرایط جغرافیایی و اقلیمی کشور میزبان و با توجه به اینکه ماه‌های معمول برگزاری مسابقات، مصادف با شروع تابستان در این کشور است و دمای این منطقه در این موقع از سال دست کم به ۴۰ درجه سانتیگراد می‌رسد، بازی‌های این دوره از جام جهانی برای نخستین بار در فصل پاییز برگزار می‌شود. مسئولان میزبانی این دوره از بازی‌ها تعهد داده‌اند که از تکنولوژی‌های مدرن جهت کاهش دمای ورزشگاه‌ها برای رفاه حال حاضران استفاده می‌کنند. بنا بر این اظهار نظر، این تکنولوژی می‌بایست دمای ۴۳ درجه‌ای هوا در ورزشگاه‌ها را تا ۱۹ درجه سانتیگراد کاهش دهد. در این مطلب میخواهیم نگاهی معمارانه به ورزشگاههای مهم کشور میزبان داشته باشیم.

ورزشگاه البیت

ورزشگاه فوتبالی است که در الخور، قطر برای جام جهانی فوتبال ۲۰۲۲ ساخته شده‌است. افتتاحیه جام جهانی فوتبال ۲۰۲۲ نیز در این ورزشگاه برگزار خواهد ش.

ساخت این ورزشگاه از سال ۲۰۱۵ شروع شد. یک فن آوری مدرن برای خنک سازی ورزشگاه البیت با استفاده از انرژی خورشیدی هم در آن پیاده‌سازی شده‌است.

سازه ورزشگاه با الهام از چادرهای سنتی مردمان قطر طراحی شده‌است.  ورزشگاه تمام صندلیهای تماشاگران را پوشش می‌دهد. پارکینگ ورزشگاه ظرفیت ۶۰۰۰ دستگاه اتومبیل و ۳۵۰ اتوبوس را دارد و محلی برای تردد ۱۰۰۰ تاکسی و ۱۵۰ اتوبوس شهری را نیز دارا است. استادیوم همچنین دارای هتل مجللی است که سوئیت‌ها و اتاقهایی با منظره زمین بازی فوتبال را دارد.

ورزشگاه شهر آموزش

این ورزشگاه در میان دانشگاه‌ها و دانشکده‌های شهر آموزشی بنیاد قطر قرار دارد. ورزشگاه شهر آموزش، یک ورزشگاه با گنجایش بیش از ۴۵ هزار تماشاگر و با سیستم کنترل و کاهش دمای هوا است. معماری این ورزشگاه از معماری ملی قطر که اسلامی است، بهره می‌برد. همچنین نمای مثلثی که به شکل الگوهای هندسی پیچیده و شبیه به الماس تشکیل شده‌است که با حرکت خورشید در آسمان تغییر رنگ می‌دهد. این ورزشگاه به گونه ای طراحی شده‌است که نشانگر یک الماس در کویر باشد.

ورزشگاه راس ابوعبود

این ورزشگاه فوتبال که در دوحه، قطر ساخته خواهد شد گنجایش ۴۰۰۰۰ نفری  دارد بر پایه طراحی پیمانه‌ای ساخته خواهد شد به طوری که پس از پایان جام جهانی فوتبال ۲۰۲۲ برچیده خواهد شد.

ماهیت موقت و طراحی مدولار هوشمندانه محل برگزاری به این معنی است که مصالح ساختمانی کمتری نسبت به ساختمان استادیوم سنتی مورد نیاز است که به کاهش هزینه‌های ساخت کمک کرد. در طراحی از عناصر پیش ساخته و مدولار استفاده شده است. این رویکرد باعث کاهش ضایعات تولید شده در حین تولید اجزای استادیوم و زباله های ایجاد شده در محل در حین ساخت و ساز می شود. استفاده از عناصر مدولار نیز مدت زمان ساخت مکان را کاهش داد. در ساخت این ورزشگاه از کانتینرهای حمل و نقل تایید شده و عناصر فولادی مدولار استفاده شده است. شکل محصور ورزشگاه فضایی به یاد ماندنی را – برای هواداران و بازیکنان – در مسابقات جام جهانی ۲۰۲۲ قطر تضمین می کند.

استفاده از کانتینر در ساخت استادیوم
استفاده از کانتینر در ساخت استادیوم

۰ دیدگاه

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *